[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McDrive
Forum Index » Profile for McDrive » Messages posted by McDrive
ca subtrat ar fi ceva de 5-7 mm ca in fotografiile de aici ...
am avut asta in acvariu timp de 7luni la inceput si merg si plantele bine (cresc bine)...
Sa va spun de ce am gandit sa il fac cu absorbtie si nu prin impingere...
Am citit pe net ca alea prin impingere a apei prin substrat este mai problema intrucat se cam astupa gaurile de evacuare a apei spre substrat si se risca sa se arda pompa intrucat la un moment dat va lucra in forta ,iar celalalt mod prin absorbtie cica ar fi si mai indicat intrucat toate substantele hranitoare merg spre radacinile plantelor si apoi este si substratul mai aerisit si nu se strang toxinele in el fiind mereu apa in miscare prin el.
Am un acvariu de 60L de la Juwel cu filtru intern ce il am la ciclat.
M-am gandit sa ii fac un filtraj pt substrat.
Sub filtrul intern ce il am fixat intr-un colt , am spatiu liber si o gaura de aspiratie pe fundul filtrului.
M-am gandit sa pun o placa din plastic (sau plexiglass) gaurita pe toata suprafata acvariului (practic paralela cu baza acvariului) si fixata cu picioruse distantiatoare de pana la 1cm pe baza acvariului iar peste ea sa pun substratul.
Acum ma intreb doar ... va reusi sa traga apa prin substrat si in partea opusa filtrului? sau ar trebui sa pun un tub separat cu alta pompa?
Pompa actuala din filtru e de 280L/h.
Voi reveni cu schita pentru cine nu a inteles ideea si apoi cu proiectul in realizare.
Intre timp astept sugestii si experiente de genul acesta daca aveti.

P.S. Am uitat sa mentionez ca acvariul va fi plantat.
Luni dupa amiaza merg pana la Satu Mare iar pe marti as vrea sa merg sa cumpar ceva plante daca gasesc.
Stiti ceva magazine de pesti si plante in Satu Mare si adresele lor?
Va multumesc si astept mesaj pm.
Am facut azi un test la apa de la robinet si am urmatoarele valori:

NO3 15
NO2 0
Gh 12
Kh 15
Ph 7.6

testul facut cu sera 5 in 1.

cel de la care iau pestii mi-a zis ca are Ph 7.4

ce ziceti de parametri?si de diferenta de Ph?
ce ziceti de parametrii ce ii are apa de la robinetul meu
testul facut cu sera 5 in 1

NO3 15
NO2 0
Gh 12
Kh 15
Ph 7.6
Lucian wrote:
Nu exista o "obisnuinta" cu CO2-ul. Aditia de CO2 face sa scada pH-ul. Trebuie sa vorbesti cu furnizorul sa vezi ce pH avea apa lui si este bine sa aiba acelasi pH o perioada 9asta poate insemna sa nu faci aditie de CO2 sau din contra...). La inceput, ca sa le scazi stresul, poti in apa de transport si poate si in bazin sa adaugi lichide speciale pentru asta. Cauta in magazinele de profil si sunt destule produse pentru asta. Termina bazinul si fa-i ciclarea iar decizia de a utiliza fertilizanti o iei dupa ce termini operatiile cu adevarat importante si prioritare

aha ...ok ... mersi pt sfaturi cred ca pe sapt viitoare o sa termin bazinul si sa incep cu ciclarea
oricum o sa il intreb de Ph ..
noutati....
am vorbit cu cel de la care iau pestii si mi-a zis ca parintii discusi sunt obisnuiti cu fertilizanti lichizi o data pe luna ... dar nu si cu CO2
Voi ce sfaturi imi dati cu privire la puii de discus ce ii iau ... ce ar fi mai bine ... sa ii obisnuiesc cu co2 si fertilizanti lichizi in cantitati mici sau nu?
Post sters pentru incalcarea regulamentului ariei Vanzari.
Incalcarea repetata a regulamentelor conduce la sanctionarea utilizatorului.

Administratia
acestea sunt calitatile apei de aici ... astept pareri cu privire la aceasta apa pt acvariu
Porcu wrote: iti sugerez ca pentru inceput sa-i tii in conditii cit mai apropiate de conditiile in care au fost crescuti de mici (temperatura, pH, lumina, hrana, etc .......). Dupa ce se adapteaza la acvariu' tau poti foarte incet sa modifici diversi parametrii in directia dorita de tine.

Multumesc pt sfaturi ... asa voi face
Lucian wrote:Planteaza cativa Echinodorusi. Cresc mari si pestii pot sa inoate in jurul lor fara sa se poata scunde vederii avand senzatia de protectie. Poti sa mai pui nymphaea lotus si niste plante plutitoare. Pui un substrat simplu neaditivat (si nu albastru ). Pentru plante poti folosi bile de la JBL. Un lemn, o piatra decor... Da drumul la acvariu cu ce este mai sus si lasa-l la ciclat. Dupa aia vei avea timp berechet cu discusii in bazin sa plantezi, sa schimbi decorul, etc. Bazinul trebuie sa fie stabil
Ceea ce vor aprecia discusii tai va fi schimbul masiv de apa zilnic. La crescatori ei scot apa pana raman discusii culcati pe o parte Daca ai putea sa-ti faci o instalatie de schimb apa la picatura vei putea schimba cata apa vrei. Nu stiu cum este apa la voi, daca o combina cu clor/cloramina daca pune sulfat de aluminiu, etc.. Macar fa-ti o instalatie de filtrare cu doua filtre unul mecanic si unul cu carbune activ si apa de schimb o treci pe acolo - vezi poza de mai jos.

imi place ideea multumesc ... sigur ca de asta vreau sa ma pun la munca cat mai repede pt ca sa fie stabil pana ajung discusii
in ceea ce priveste substratul as vrea sa pun doar quartz alb fin de 1.2 ...
ceea ce as vrea sa intreb:
-de unde pot lua mai multe detalii despre instalatia cu filtrele alea 2 din foto?
-cum e instalatia de schimb de apa la picatura - cum functioneaza?
-bilele alea stau asa in acvariu sau trebuie sa le pun langa radacinile plantelor in substrat?
cat despre ce pun astia in apa inca nu stiu ...dar pot sa ma informez ...
Aici in Italia sunt la 30euro bucata.
un prieten de-al meu a avut cam 3luni ... ii tinea la temperatura normala cam 20°
apoi i-a dat incat erau cam pretentiosi cu mancarea....(poate depinde si de conditile in care au fost crescuti) deci erau prea costosi de tinut...
sunt carnivori...
mi-ar place cu ceva plante ...macar cat de cat ...
ca asa numai lemne nu imi place....
dar nu as vrea sa am probleme cu Discusii din cauza fertilizantilor sau la CO2
eu de unde iau pestii ... sunt mai putin pretentiosi intrucat parintii puilor cat si puii si bunicii puilor sunt crescuti in apa normala de la robinet fara osmoza si a zis ca nu a mai avut niciodata probleme cu ei ...
acum nu stiu daca fertilizantii sau co2 ar fi problema pt ei ...

o sa incerc sa il mai stresez pe cel de unde ii iau cu o alta serie de intrebari ....
si sa ma linistesc cu privire la fertilizanti si co2 apoi revin cu amanunte...
ca asa voi sti mai sigur pe ce varianta sa merg ...
cer scuze pentru MAJUSCULE nu mai fac
si ma cert cu nimeni ... Doar ca sunt preocupat ca timpul tace si trece ...
si nu as vrea sa vina deja amicii Discus si sa ma gaseasca nepregatit cu acvariu
Apoi nu mi-am dat seama de majuscule gandindu-ma la ei....
Astept idei si sfaturi de la toti cei care pot sa o faca ... nu dau la nimeni

Multumesc tuturor in anticip!
Si inca o data scuze...
VAD CA TENDINTA ACUM E PE ACVARIILE MARINE SI MAI PUTIN PE TROPICALE ...
OARE DE ASTA ASA PUTINE IDEI VIN AICI?
DAR CHIAR NU MAI SUNT AMATORI DE TROPICAL?
CURAJ ... AZI NU E CU BANI ...
EVENTUAL VA IAU BANI CA SA VEDETI FOTOGRAFIILE LA URMA ....
FITI PE PACE .. GLUMEAM... NO SA VA IAU DELOC BANI ...
Am citit pe net ca ar fi o solutie ... se curata un cartof si se pune in acvariu (mai bine il tai pe jumatate in lungul lui)
si cica melcii se strang pe cartof...si tu il scoti cartoful.... si repeti actiunea pana ramai fara...asa am citit
EU NU AM PROBAT! SPER SA FUNCTIONEZE.

NE VEI SPUNE SI NOUA DUPA ...
koala wrote:Tinand cont de toate cele de mai sus, eu as decora bazinul doar cu lemne si radacini... si as umple suprafata apei cu plante plutitoare, ca sa le faca umbra.

Aici (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20018.page) gasesti un acvariu cu discusi care, in opinia mea, se apropie extrem de mult de ceea ce inseamna biotop. Ti-l recomand cu mare caldura!

Multumesc o sa tin cont si de aceste sfaturi

MAI ARE SI ALTCINEVA CEVA SFATURI ?

CURAJ !!! NU VA IAU BANI .....
Lucian wrote:In mod cert discusii nu vor face promenade pe malul raului si nici nu vor trece podul
parerea mea: un acvariu trebuie sa fie un "coltisor" de natura. Stiu ca este treaba de gusturi dar ne-ai cerut parerea
In rest discusii se simt bine intr-un acvariu plantat. Plantele trebuie sa creeze zone de trecere si nu zone compacte de dimensiuni mari. Trebuie sa alegi plante care sa reziste la temperaturi mari si fara fertilizanti pentru a putea sa pastrezi o apa cat mai curata si fara chimicale. Trebuie sa-i alegi companioni pasnici.

Doar nu am de gand sa las asa aranjamentul ... am scris la inceput ca vreau sa il fac pt ei specific
Dar am vazut pe net diverse tipuri de aranjamente si nu stiu care ar fi mai bun pt ei de asta vreau sa stiu ..... ca am la dispozitie inca 2luni pana la sosirea lor aproximativ si vreau sa le prepar casuta cum se cuvine ...
Nu ma supar ... tocmai astept sugestii sa am de unde alege ce e mai bun si placut ...
Astept sugestii despre plante si aranjament ... e mai bine sa fie multe plante (ce tipuri - idei)...radacini (da sau nu ...multe sau putine) ... pietre ???
CA SA STIU SPRE CE SA MA INDREPT ...

Am niste barbus ciliegia(Barbus titteya) care sunt foarte pasnici dar energici si stau in grup...mie imi plac ....as putea oare sa ii pun impreuna?
de cand ii am au trait mereu la 25-26° ... ma gandesc ca o fi mult pt ei sa le maresc temperatura ... discusii am inteles ca stau pe la 28°

Forum Index » Profile for McDrive » Messages posted by McDrive
Go to: