[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dorulet_stancu
Forum Index » Profile for dorulet_stancu » Messages posted by dorulet_stancu
Incercarea nr 1.
M-am apucat de acvaristica acum 14 ani, adica eram pe clasa a 8-a si mi-am luat un prim acvariu, avea 25 l, si cred ca 40 – 50 de pesti, pompa de aer si burete ca si incalzitor aveam o rezistenta intr-un tub pusa la un transformator de 24v. Un bec de masina, si cam atat. A durat tot cam 1 an din cauza mutarilor dese.
.
Incercarea nr 2.
In urma cu 4 ani am pus mana pe studiu si am rasfoit forumurile, am aflat ca mai mare = mai bine si am luat un acvariu de 400 L, un filtru tetratec 1200, substrat fertil, bomba CO2, tuburi neon sun-glo, aqua-glo si osram 830 deci pregatit de treaba. Am plantat, m-am ocupat, intens cateva luni. Filtrul nu l-am folosit niciodata, pentru ca l-am luat sh si a curs de la prima verificare, am utilizat doar un filtu intern, foarte mare ca si dimensiuni. Treaba e ca m-am mutat din nou si am lasat acvariul la parinti, o data la o luna mai aruncam plantele si completam cu apa. Totul a durat 3 ani, pana mi-am gasit locul.

Incercarea nr 3.
Am luat un acvariu de 200 L sa mut pestii si ce a mai ramas din plante in special echinodorus amazonicus (sper ca l-am nimerit), iar acum ma ocup de el, iar in vara vreau sa-l reactivez si pe cel de 400 L.
Sa vedem ce avem, acvariu
1) 100*40*50,
2) lumina T5 OSRAM 830 1*39W, T5 OSRAM 865 1*39W, T8 SUN-glo 1*30W, program de 10 ore pe zi
3) Substrat manado
4) Bile fertilizante
5) 2 sticle cu drojdie pentru CO2 si un difuzor home made destul de eficient,
6) Filtrul intern de la acvariul mare, si incerc sa il repar si pe cel extern care m-a albit si imbatranit prematur.
7) Folosesc micro si macro 1 picatura la 40 L si feropol 24

buna seara,

acvariul de 160 l mai este de actualitate, sau s-a dat.
o seara plauta!

Forum Index » Profile for dorulet_stancu » Messages posted by dorulet_stancu
Go to: