Message |
|
Salutari
Am reusit sa finalizez cat de cat startupul acvariului meu de aprox 3 saptamani si urmeaza prima colonizare cu pesti.
A aparut si o problema, cateva plante putrezesc de la radacina si partea de jos a tulpinelor pe cand partea superioara se dezvolta foarte bine sa fie. din cauza lipsei incalzitorului de substrat?
Atasez si o poza asa in mare scuzati calitatea e facuta cu telefonul.
Astept pareri sugestii
Merci si ape limpezi
|
 |
|
Up
|
 |
|
vand IN de Lily Pipe 13 mm
50 lei cu transport inclus posta romana
|
 |
|
Are dimensiuni mari pt fierbere nu am un recipient asa mare are aprox 65 cu 30 cm asta as fi facut si eu. cred ca elimina din cauza ca are o crapatura pe lungime cum se vede si in poza si de aceea iese foarte usor din "miez", as fi inceput startupul dar tre sa astept sa schimb pe ape sau pur si simpu sa renunt la el, ma mai lupt azi cu el si daca nici intro sapt nu renunta la figuri cre ca il scuip intre ochi. Apropo de plantele alea nici o veste?
|
 |
|
Nu mam exprimat eu bine, nu ma aflu la startup ci doar lemnele leam bagat in acvariul gol si peste ele am turnat apa si bineanteles am pus si o greutate care sa le tina la fund. Le am asa de aprox 1 sapt si cred totusi ca am sa renunt la ramura de salcie fiindca elimina foarte mult imi face apa maronie si destul de gelatinoasa, sau nustiu care sunt procedeele prin care ar trebui sa trec cu ea
|
 |
|
Da si eu zic ca e prea incarcat in fine pana la forma finala le mai schimb, rotesc sa vad ce iese deocamdata sunt la faza lansate la apa si nu prea ma descurc cu ele fiindca cred ca lemnul acela din mijloc care e de salcie elimina multe impuritati si mi sa facut o pojghita cam gelatinoasa nush ce sa fac...
Daca trec de faza asta as avea nevoie de plantele astea, daca aveti careva sau stiti de unde le pot procura:
-Hemianthus callitrichoides Cuba
-Hemianthus micranthemoides (glomeratus)
-Bacopa sp. “Japan”
-Ludwigia senegalensis
Va multumesc si ape limpezi
|
 |
|
merg nuante diferite la lemne sau e totusi prea incarcat?
|
 |
|
aranjament
|
 |
|
scuzati calitatea pozelor dar sunt facute cu telefonul din lipsa de altceva
|
 |
|
aranjament
|
 |
|
radacini
|
 |
|
radacini
|
 |
|
radacini
|
 |
|
radacini
|
 |
|
radacini
|
 |
|
cateva radacini
|
 |
|
Hai ca pana la urma mam descurcat si am sa va pun niste poze cu buturugile pe care le am de la diferiti colegi de pe forumuri.
Am facut si cateva aranjamente asa provizorii fiindca inca nu mam hotarat cum o sa arate in final si aici o sa va rog sa ma ajutati si voi cu cate o idee, un sfat.
Fiind de nuante diferite mi se pare ca nu prea merg impreuna dar astept sa va dati si voi cu parerea, in timp ce eu le lansez la apa sa le obisnuiesc cu scaldatul.
Astept raspunsurile voastre
Multam si o zi faina in continuare
|
 |
|
Cum atasez poze aici? Fiindca mai tarziu vreau sa fac niste poze la radacini, buturugi sa va cer niste pareri
|
 |
|
ok. multumiri de sfat
o zi buna si tie
|
 |
|
mai oameni buni , fertilizarea in masa apei se incepe odata cu ciclarea sau dupa? Intreb asta fiindca vreau sa evit o explozie de alge pana nu se pune in functiune cat de cat treaba pe acolo sau cum e mersul treburilor
|
 |
|