[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bolex
Forum Index » Profile for Bolex » Messages posted by Bolex
Multumesc.
Salutare,
Am dat acum mancare la pesti si am observat ca pe fundul acvariului, prinsa intr-o frunza de la egeria (elodea) densa, este o musca moarta.
Sa o scot de acolo?
Daca o las, imi afecteaza chimia apei, imi poate imbolnavi pestii?
Multumesc.
FlorinJ wrote:Si eu am in acvariu pietre de acest fel, doar le-am fiert cu sare cam 5 minute apoi le-am pus in apa
luata din acvariu pentru o zi si o noapte si le-am pus in acvariu si totul a fost ok !

... dar eu am avut probleme cu nuca de cocos, am fiert-o in apa cu sare de 3 ori cate 20 de minute
si apoi pusa in apa luata din acvariu dupa 24 de ore tot imi facea apa maro...

Acum am mai fiert-o odata in apa simpla si de ieri sta iar in apa luata din acvariu sa vad daca
se mai coloreaza

Eu nuca de cocos am fiert-o vreo 6-8 ore.
Trebuie fiarta pana cand nu mai coloreaza apa.
In timpul fierberii apa trebuie schimbata de cateva ori. O schimbam atunci cand vedeam ca scadea destul de mult. Si asa nu am avut nicio problema cu nuca de cocos in acvariu.
Mult succes si rabdare.
SunshIne wrote:Salut! Ai ciclat acvariul inainte de a pune pestii in el?

Piatra nu e calcaroasa, o poti fierbe bine cu sare inainte s-o pui in acvariu.

Acvariul a fost semiciclat, cam o saptamana si vreo 3 zile. Iar in prima saptamana cand am adus pestii, schimbam apa la 2 zile, cam 3-4 litri.
Deci piatra daca o spal bine cu o perie cu parul tare si o fierb cu sare o pot folosi fara probleme?
Daca reamenajez azi, voi scoate si plantele artificiale. Ocupa destul de mult loc.
Multumesc mult.
Salut,
Am un acvariu de 30cm x 30cm x 30cm.
Momentan am in el 2 xipho, 1 guppy, 3 rasbora, 2 corydoras.
Este echipat cu filtru Resun SP 600l (260l/h), incalzitor resun de 25w, capac homemade si un bec economic de 11w cu lumina calda (2700k).
Nu am facut teste apei deoarece nu am avut posibilitatea cumpararii acelor teste.
Am facut rost de 6 fire de egeria densa care imi place destul de mult. Mai am si 2 plante artificiale pe care planuiesc sa le scot.
Am cumparat o nuca de cocos din care am facut un mic decor pentru acvariu. Am observat ca aceste coji de nuca de cocos chiar sunt folositoare pentru pesti.
In acvariu am pesti de 2 saptamani si momentan toate sunt bune si frumoase.
Am o piatra care am "cules-o" de pe strada si vreau sa stiu daca o pot pune in acvariu sau nu. Dupa ce am spalat-o si s-a uscat bine, am facut testul cu otet si nu sfaraie deloc, nu se aude nimic. In schimb piatra are mici puncte (albe) stralucitoare in lumina. Vreau sa stiu daca acele puncte pot afecte calitatea apei, sa nu elibereze ceva nebenific in apa din acvariu?
Multumesc si ape limpezi va doresc.

Forum Index » Profile for Bolex » Messages posted by Bolex
Go to: