salut tuturor,sunt nou pe acest forum vreau sa va spun putin de activitatea mea in acvaristica apoi sa va cer si o parere in problema mea.Din 2007 pana in 2011 am crescut discusi pana au crescut prea mari pt acvariul meu, destinatia lor a fost o crescatorie din Juc judetul Cluj,apoi am achizitionat ciclide africane .
problema:apa cetzoasa,alba
acvariul:130 litri,filtru bf 200 resun,un neon sunglo+maringlo,nisp alb quart pt ciclide
aceasta problema a aparut in vara anului trecut cand erau temperaturile mai ridicate,peste noapte.am inceput sa schimb la 3-4 zile 20% din apa,dar nici o schimbare.nu am mai aprins lumina 2 zile si sa limpezit.tind sa cred ca este de la lumina dar precizez ca aceste neoane le foloseam de mult fara sa am aceasta problema,ce era pus "nou" in acvariu era nisipul si filtrul.am mutat pestii la un amic,si am lasat acvariul gol pana acum 3 saptamani.am ciclat acvariul apoi am bagat 4 carasei aurii in el si aceeasi poveste,apa sa facut exact ca in vara.(am schimabt neoanele cu 2 simple dar fara rost)
astept sfaturi
cu stima
|