[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Sh0oky
Forum Index » Profile for Sh0oky » Messages posted by Sh0oky
Atunci cred ca cel negru e Ballon iar cel alb nu,cel negru are burta mult mai mare... poate fi asta problema oare?

Din pacate nimeni nu mi-a raspuns dar acum dupa aproximativ o saptamana este posibil sa fi gasit singur raspunsul,am nevoie si de putin ajutor insa. Este posibil ca acel comportament descris mai sus sa fie din cauza ca trebuie sa faca pui? Am gasit azi niste pui prin acvariu,am recuperat 2 si de ceva timp caut si altii dar se pare ca nu mai sunt. Am atasat mai jos dpua poze,una cu puiul si una cu platy,ajutati-ma putin sa recunosc ce specie sunt puii,multumesc!
Cei de la petshop mi-au dat pereche,au zis ca cel negru e femela...uitati aici o poza si cu mascului,va rog ajutati-ma putin ,nu vreau sa -l tin izolat acolo mai ales fiind mascul.

Uitati o poza si cu masculul:
Careva cu vre-o sugestie?
Va rog frumos,ajutati-ma putin. Si anume,femela din imagine mai are mult pana face pui? In primul rand este gestanta?
Salut ,bine ai venit!
Am si eu -cred- o problema cu unul din pestii platy,azi dimineata am stat vre-o 10 minute sa-l caut iar in cele din urma l-am gasit ascuns la baza unei plante foarte aproape de substrat,daca nu chiar pe el,toti ceilalti inoata si nu au nicio problema insa platy (cel in cauza) zici ca nici nu e in acvariu. De mentionat e ca nici nu a iesit la mancare.

Oare e ceva neinregula cu el..?
Salut,sunt Catalin...pasiune veche insa practica si experienta nule in domeniu. Sper sa iasa ceva bun din asta..

Despre acvariu pot spune momentan ca este de 65 litri dotat cu toate "facilitatile" necesare (recomandate de petshop). O sa revin cu date concrete in cel mai scurt timp posibil.
Pesti:
4 Guppy (3f+1m)
2 Platy (1+1)
2 Molly (1+1)
2 Sanitari

Plante :momentan am doar plante artificiale (silicon) + un decor cumparate din petshop.

Iata si cateva poze: image image image

Primele 3 poze sunt mai recente,dupa ce am introdus pestii si in momentul in care a aparut problema cu culoarea apei discutata la topicul "Apa" iar a-4a este dupa aproximativ 24 ore de la montarea acvariului,inainte sa introduc pestii.

Din pacate nu am citit se pare despre acest ciclu...ideea este ca m-am axat pe ceea ce au spus cei din petshop ( unul la numar ,recomandat ca fiind unul bun,cu personal bun).

Deci este vorba despre un bazin neciclat,in concluzie ceea ce pot face acum este sa :
1.Astept,sa schimb apa 30%/saptamana iar daca in maxim o luna situatia nu se remediaza ar trebuii sa ma ingrijorez?
2.Caut alte solutii,cer sfaturi...poate anumite substante?

Legat de plante ,asi pune cu cea mai mare placere dar pentru asta este de ajuns un sigur strat de pietris? Nu mai este nevoie de-un alt substrat?

Legat de echipament ,momentan nu stiu sincer despre ce este vorba concret si nu vreau sa vorbesc prostii,o sa incerc sa revin cu informatii in cel mai scurt timp posibil.
Vanzatoruii de la petshop au spus ca pot introduce pestii in apa dupa 48 ore,nu au pomenit de niciun ciclu..doar de o anumita substanta care formeaza bacteriile instant...sau ceva de genu.

Multumesc de raspuns,o sa incep sa citesc mult mai atent si in amanunt!
Salutare ,inainte de toate vreau sa va salut pe toti si sa spun ca sunt un incepator in aceast domeniu,de accea va rog sa ma ajutati cu raspunsuri mai pe intelesul incepatorilor
De curand (3 zile) am achizitionat un acvariu de 65 litri cu capac+iluminare,filtru,pompa de aer si incalzitor. (Recomandate de vanzator ca fiind potrivite acvariului in cauza) ,pietris folosit ca substrat,un ornament si 3 plante /silicon (Am fost sfatuit ca este oarecum mai simplu la inceput sa ma axez pe pesti ,nu si pe plante). La achizitionarea acestuia am primit un fel de kit de instalare cu doua sticlute : Continutul primei sticlute trebuia introdus imediat dupa ce acvariul a fost umplut cu apa (substanta impotriva clorului) iar cea de-a doua dupa aproximativ 3 ore (substanta pentru bacterii benefice). Dupa acesti pasi am lasat acvariul cu toate dotarile in functiune timp de aproximativ 48 ore iar mai apoi am adaugat si pestii si anume: 4 Guppy (3 femele +1 mascul),2 Platy (pereche),2x Molly (pereche) si 2 Sanitari insa problemele nu au intarziat sa apara. Si anume apa a capatat o "culoare" alb-laptoasa,nu stiu unde anume am gresit si nici ce ar trebuii sa fac pentru remedierea situatiei de aceea va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi .

Va multumesc mult!

Mentionez ca din cauza filtrului o planta a fost deranjata de la locul ei de 2-3 ori motiv pentru care a trebuit sa intervin si sa o aranjez in pietris,am citit ca este posibil sa fi "deranjat" anumite bacterii ..

Forum Index » Profile for Sh0oky » Messages posted by Sh0oky
Go to: