[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AQ-Mihnea
Forum Index » Profile for AQ-Mihnea » Messages posted by AQ-Mihnea
Salut, eu sunt Mocodean Mihnea-Stelian, unii imi spui Mihnea alti stelian si alti imi iau zic "aq"
Stau in Ilfov comuna 1Decembrie, la un bloc in care dupa cum ati vazut la "Coltul Incepatorului" incep un acvariu, care vreau sa il pun la bloc, cat si unul la curte
Prea multe nu pot zice, iar despre poze, o sa vin ...restul aflati pe parcurs
Ma voi duce sambata la pet-shop sa cumpar nisip, dar cam cate kg trebuie ? Si substrat la fel, cate kg ?
Am comandat de la un user niste plante, si anume:
Hygrophila corimbosa 1plante mare
Echinodorus tenellus 1fire
Valisneria nana1fir
Ceratopteris cornuta 1plante mare
Rotala rotundifolia red 4fire

Ce ar trebuii sa am in acvariu pentru ac aceste plante sa creasca frumos si normal ?
Am, cel putin pana la metrou la Eroii Revolutiei, ne putem intalnii pe acolo ?
Ok mersi, nu sar peste ciclare, am citit prea mult si am vazut prea multe probleme care au fost de natura ciclari
Azi am cumparat un filtru mai mic, ca sa il pun pe lanbga burete, sa faca niste valuri mici deasupra apei, RESUN MAGIC-JET 200 200l/H cu o "stropitoare" ca o pot indrepta in spre sus.
Deci acuma am tot hardware-ul necesar, astazi mai in colo, ma duc sa imi iau acvariul, dupa voi care ar fi bine sa fie urmatorul pas, cumpararea plantelor, sau a nisipului ?
Ma gandeam la nisip sa cumpar, iar substraul pentru ce este, am mai auzit se pune substrat si dupa aia nisipul ?
La ce ajuta? Cum sa cumpar? Ce nisip sa iau?
Ma gandeam la nisip sa fie ceva de culoare inchisa, am vazut undeva pe acest forum un acvariu cu nisip asa ceva mai inchis, spre maroniu, ce granulatie sa cer?
Multe intrebari pentru un incepator
Mai le ai ultimele ?
Daca trimiti prin posta sau curier in Ilfov 1 Decembrie le iau eu
Ok, la capac nu sunt asa de priceput, habar nu am cum sa il fac si cum sa iau dimensiuniile oricum o las mai in spate cu astea.
Astept intai acvariul, iar ca intrebare la cea cu pietrele nu prea am idei cum sa le asez cat si despre plante un aquascaping frumos...am vazut undeva un link cu idei de aquascaping care arata o schita de sus a unui acvariu si arata zonele unde ar fi trebuit sa fie puse plantele .
Am cumparat 2 incalzitoare de 50w respectiv 40w, cat despre neoane cum fac cu instalatia le iau in parte sau cum ?
Pompa de aer mi-au recomadat la pet-shop un Tetratec aps50, am luat si un minciog, 5 m de furtun, o piatra de aer, un burete pentru pompa de aer, un termometru, iar spre filtru mai am timp sa ma hotorasc.
Apa am de la aliemntarea comunala care sunt 100% sigur ca ea contine clor, cum fac sa elimin clorul ?!
Am auzit zvonuri cum ca daca pui o galeata sub jetul unui dus in asa fel in cat sa faca bule in timp ce baga apa se elimina o mare parte din clor...dar nu asta e treaba o pot lasa si la "invechit" dar nu am 10 galeti de apa ...Scuze pentru eventualele greseli de scriere, nu sunt obisnuit cu tastatura.
Vreau sa ma lansez si eu in domeniul acvaristici, de 1 luna tot citesc pe acest forum, iar "Ghidul Incepatorului" si "Ciclul azotului" mi-au devenit crezul de zi pe zi, aproape ca le stiu pe dinafara, in asa fel in cat vreau sa nu fac nici o greseala cum mi se pare mie ca fac multi.
Am inceput cu inceputul cum se zice, asa ca mi-am facut comanda de un acvariu de 60x35x45 cu sticla de 10mm ca sa fiu sigur, acuma astept sa vina[maine dupa-amiaza] iar pana atunci ma pun sa imi procur cele necesare, incepand de la pietre de decor, pana la niste lemn frumos si chiar nisip
Intrebarile urmeaza:
1.Stau in comuna 1Decembrie, langa raul Arges, daca aveti idee unde sa gasesc niste nisip potrivit acvariului puteti sa imi dati o idee
2.Am 3 pietre care nu sunt calcaroase, si am de gand sa formez o pestera, ceva sa fie similiar biotopului natural in care traiesc pestii
3.Ceva frumos de decor, o radacina sau ceva care sa fie procurata de mine din natura, deoarece vreau ca totul sa fie asa mai diy
4.Plante as vrea sa fie ceva asa frumos cu niste moss [daca am scris bine]
5.Ca sa incep bine am vazut ca la unele acvarii sunt pesti prea multi, altele prea putini, as vrea sa stiu ce pesti sa pun, as vrea sa fie niste pesti jucausi, vivipari, si cu niste cerinte minime care pot fi atinse de un acvarist incepator
6.Orice altceva ce ar mai trebuii sa procur [Filtru, Pompa aer, Mancare] etc.

Forum Index » Profile for AQ-Mihnea » Messages posted by AQ-Mihnea
Go to: