[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: salapiat
Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
bobesku wrote:Ai facut acvariul fara intarituri?
E adevarat ca vad un factor de siguranta de 4.8 conform cu asta -> calculator_siguranta_acvariu.
Dar sunt curios daca nu cumva face o burta de 1-2mm

Are intarituri longitudinale. Nu face deloc burta.

Mi departe, pasul urmator. Am bagat o foaie de polistiren extrudat de 4mm in acvariu, am lipit backgriundul si am asezat bolovanii in interior (am gasit bolovani calcarosi) dupa care am pus nisipul de marmura (care s-a dovedit a nu fi spalat suficient). dupa 24 de ore am bagat si apa.
Am adus "jucariile" acasa si le-am asezat frumos . Pe cadru am pus in aceasta ordine: pal de 12, polistiren extrudat de 4mm, placa de pal de 12mm, polistiren extrudat de 4mm, peste care am pus acvariul.
Backgroundul facut de mine. Singura problema in realizarea lui a fost doar talentul meu limitat si simtul meu estetic, dar am avut ajutoare (bagatori de vina ) care mi-au mai dat sugestii.
Dupa lipirea acvariului am constientizat ca biroul unde voiam sa il pun nu va rezista la aproape 400 kg
Dupa cum am promis acum am sa pun poze ci proiectul de la inceput pana in faza actuala:
Imi sunt pesti in pericol iminent sau merge sa scad acst kh si implicit ph incet si treptat?
Ma refeream la duritatea totala.in filtru nu am pus nisip de marmura dar am tot substratul asa. Ciudat imi este ca duritatea totala este mica si ph-ul mare. testele le-am facut cu aparate speciale la sevici, deci slabe sanse de eroare.
Gataaaa!!! Am terminat acvariu cu totul (cadru metalice, iluminare substrat, filtru backgroud). Acum isi asteapta locatarii, ajung luni;). Vin si pozele din timpul lucrarilor si cu finalizarea.
La noi in Sebes apa este foarte moale 2-3 grade germane si are un PH 6,5-7. In acvariu am pus ca substrat nisip fin de marmura si peisajul l-am facut fin bolovani calcarosi. am mai pus niste pietre calcaroase si in filtru. Dupa 2 zile parametri apei erau acestia : Duritatte 6 si Ph 10,5. Acest ph ma cam nelinisteste, mi se pare cam mare. Apa ar trebui sa ajunga la o duritate de aprox 15 si un ph de 8. Cum as putea face acest lucru?
La lumina cam la ce te-ai gandit? Ma refer cantitativ: ce neoane(ce putere) cate si de ce dimensiuni.

Este nevoie de intaritoare longitudinale?

Ce metoda de constructie ar fi buna pentru un astfel de acvariu: cea cu lateralele pe fund sau in jurul fundului? Eu as prefera metoda deasupra fundului ca este mai simpla si sticla a fost taiata pentru aceasta metoda. Ca sa aplic cealalta metoda va trebui sa mai tai din fund.
Buna la toata lumea. M-am hotarat si eu sa imi fac un bazin cu africani si anume mbune.
Dimensiunile vor fi 120/50/50 cu sticla de 10mm deci un acvariu de 300l brut, cred ca va fi pe la 240 net cu tot cu nisip, background si bolovani. Alte dimensiuni nu imi permit sa fac din mai multe motive: spatiu si fonduri.
La capitolul filtrare am sa folosesc un filtru jbl criestl profie900 si 2 filtre interne resum la care am sa inlocuiesc tuburile in care sunt burettii cu niste tuburi mai mari de pvc umplute fiecare cu care aproape 1l de inele ceramice si diferiti bureti pentru filtrarea mecanica(filtrele le am deja).Aceste 2 filtre vor fi incastrate in background.Oare este suficiente?
De lumina ce idei aveti?
Schimbul de apa il voi face cu un sistem la picatura care se va scurge direct in canalizarea blocului.
La capitolul oxigenare crediti ca ar fi deajuns valurile de la suprafata apeui.Nu imi plac plompele de aer, defapt nu imi plac bulele.
Animale... as vrea vre-o 3-4 familii (1m+2/3f) de specii diferite de talie mica. Aveti voi idei de 3 specii colorate in galben, albastru (nu prea imi plac cei tigrati) si rosu sau roz.
Pareri ceva? sunt deschis la sfaturi si idei, O sa iau priectul incet si bine din prima.
si cam care este durata de viata a unui saculet de carbon activ?
Robinetul de retur este cel de pe furtunul care duce apa spre acvariu?
Eu am un acvariu de 90- 100l, si la diferenta de bani care este intre e 700 si e 900 ... mai bine iau un e 900( poate imi marit acvariul pt unul mai mare). Nedumerirea mea este: nu o sa am un debit mult prea mare care o sa imi zapaceasca pestii si plantele ca in masina de spalat?
JBL Cristal Pofi 900 sau 700 are reglaj pentru debit? Eu nu am gasit nicaieri ceva legat de acest lucru. Daca nu cum se regleaza?
Stiti bine sistemele de fertilizare cu CO2: cele home made (clasica bomba de gelatina) si cele maai avansate (cele cu butelie de CO2). Recent am vazut intr- un Pet Shop un sistem de ferilizare cu CO2 prin electoliza. Ansamblul era foarte compact (cam cat un powerhead mic) si functiona la 220V . In acvariu er-au plante foarte frumos dezvoltate si cativa pesti care vizual nu pareau a fi afectati in nici un fel.
Sistemul functiona pe baza unor cartuse de carbon care prin procesul de electroliza se recombina formand CO2. Un cartus dureaza intre 2 si 4 luni si pretul unui cartusi este cuprins intre 15 si 20 ron. Aparatul regleaza debitul de co2 pt a mentine ph-ul constant.
In concluzie: aparatul costa 300 ron + cheltuielile cu consumabilel.Uite aici un astfel de aparat, cel vazut de mine arata altfel dar functiona pe acelasi principiu:http://pepika.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/215-sisteme-co2-butelii-si-accesorii/6979-sistem-co2-sicce-co2-life-1.html.
Avantajele acestui sistem fata de butelie sunt costurile mici de achizitie si fata de bomba este confortul de functionare.

Eu unul as fi tentat sa incerc acest dispozitiv dar nu m-as baga asa ca berbecul cu capul inainte, voi ce pareri aveti?
Vin cu noutati: Am dat drumul de 4-5 saptamani la CO2 dintr-o bomba, fertilizez cu produse de la easy lyfe si anume Profito si EasyCarbo. Plantelor vad ca le prieste, se dezcolta frumos dar am ceva probleme cu pestii, si anume cu gupy. Sunt veseli si mananca ca niste lupi pana cand la cate unu i se umfla burta, sta o zi pe fundul acvariului si parca respira greu, dupa care il gasesc mort. Gasesc pe el semne ca si cum i-ar fi pleznit nise vene. Azi am pierdut al treilea in felul descris. Ceilalti pesti nu par sa aiba probleme (neoni, plati, ancistrusi si cory)
Nu stiu daca asa trebuie sa fie dar excrementele lor arata ca un fir albicios care nu cade imediat, ramane agatat dupa ei uneori si pana la 2-3 cm lungime.
Care ar putea fi cauzele? Ce imi recomandati?
da, pune cat mai multe poze. te asigur eu ca daca butelia de co2 tip stingator rezista mult mai mult de 10 bari.
Scuze de graba;)
Tind sa schimb suspectul, Astazi am gasit un melc mancat, dar curios avea mancata cochilia si ce era in cochilie, a ramas doar talpa, aia cu care mergea. melcul era cam cat o auna sau o boaba de fasole, Nu stiu ce specie era dar stiu sigur ca azi dimineata era viu. Va dau lista cu pestii din acvariu si poate va dati voi seama care ar putea fi vinovatul: 25 neoni, 5 cory, 5 red cherry(au ami ramas;() , 5 guppy, 4 plati si 2 ancistrusi(unul mic de tot si unul mai marisor la 2,5-3 cm).

Dolly: Uite cam ata este de plantat acvariul meu in momentul de fata, urmeaza si alte plante der ma incet ca nu ma prea tin buzunarele(
neinii sun doar ci 2-3 mm mai mari ca si crevetii, sun puiuti, si oricum cand se intalnesc in acvariu am observat ca neonii fug si crevetii ii dau inainte cu treaba lor
pai un peste nu cred ca i-ar di decapitat si ar fi golit doar capul. am gasit corpul in acvariu si capul gol, era proaspat, nu apucase sa se decoloreze. nu era piele de la naparlire.
Eu am in acvariu red chery si recent am primit un alt crevete mai marisor umpic, si de un rosu aprins, foarte frumos. Eu cred ca este un Sakura red, dar am o problema cu el, este principalul suspect in asasinarea catorva red cherry (mai micuti decat el) pe care i-am gasit decapitati. Pesti ii scot din calcul ca am niste neoni foarte speriosi care si cand se intalnesc in acvariu fug de creveti si a doua neonii sunt doar cu cativa mm mai mari decat crevetii (sunt pui).Este posibil ca acest individ sa imi haleasca micutii red cherry? Luati in calcul ca nu sunt sigur ca este un sakura, este doar o banuiala;)

Forum Index » Profile for salapiat » Messages posted by salapiat
Go to: