[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gunner
Forum Index » Profile for gunner » Messages posted by gunner
la acvariul propus de mine , singura problema e iluminarea , doar 11w , ceea ce inseamna ca nu poti avea plante pretentioase .
vallisneria e o planta invadatoare , e foarte nepretentioasa (la fel si egeria densa de nepretentioasa) .
iar cat despre sanitari , sunt pesti pasnici si stau pe fundul apei , cat despre conflincte , cel mult betta ii va alerga sau ciupi ...
ce parere ai de http://www.animaniashop.ro/produs.php?id=1024&produs=Acvariu-Aquael-Econoline-60 ?
substrat , nisip , plante si cam ai un acvariu .

acvariul ~300 roni , substrat ~30 roni , nisip ~30 roni , plante ~30 roni .
un total de ~400 .

ai mai putea lua o pereche de sanitari (e o optiune nu prea recomandata) coridoras , ancistrus , pleco , ori sae ... acum depinde de preferinte .

ca plante iti recomand vallisneria + egeria densa .
Pesti:2 carasi maricei,6xipho 4gupy(2femele,2masculi),2goruami maturi,3tetra,1neon negru,2zebre,1ancistrus,2cory,1SAE,
daca ar renunta la carasi , la goruami , tetra , neonul si zebrele sunt pesti de banc (minim 7) deci poti sa scapi si de ei , si in cazul asta 1 mascul de xipho si 2 femele chiar nu incurca deloc ...
4guppy , 3 xipho , 2 cory , 1 ancistrus , 1sae ... e ok .
poti pastra , sa zicem , 1 mascul cu 2 femele ... maxim .
e foarte putina lumina ... eventual sa o schimbi si sa pui una mai puternica... eu asta caut sa fac ... dar nu am gasit nimic pana acum
mai e o problema la acvariul asta cei 11w pe care o are lampa . in rest e ok (detin un acvariu aquael econoline 60)
mazga de pe filtru sa o speli in apa pe care o scoti din acvariu , nu cu apa de la robinet pentru ca in burete sunt bacterii folositoare pentru acvariul tau .
tratamentul cu sare e in special pentru gris , la tine nu e vorba despre asta .
o intrebare sa ne dam mai usor seama de ce e la tine in acvariu , a fost ciclat ?
nu prea cred ca are cum sa le aranjeze altfel ... are latimea acvariului de doar 35cm ...
acum inteleg de ce erau fixe L/l/h , dar arata fain .
am refacut testele de ph si nh4 si au iesit in felul urmator :

ph = 6.5 ~~ 7 , la fel ca data trecuta , nici o modificare

nh4 = 0.2~~0.4 mg/L , acum stiu clar ca ar trebui sa cumpar un test pentru no3 , dar nu am cum pana duminica ... revin duminica cu noi teste .

Nu am mai avut nici o tragedie , exceptand inmultirea guppy-lor si hranirea cu pui ... si vreau sa vin cu o noua intrebare , si anume , daca mi s-a ciclat acvariul iar eu vreau sa scot niste plante din acvariu si sa bag altele , sa reamenajez buturuga si eventual sa o imbrac in moss , e posibil sa-l deciclez ? sau sa stric ceva ... ?
am facut rost se poate inchide , multumesc
clonitza wrote:

@gunner

Te sfatuiesc sa incerci sa cresti oricare planta din casa ta (binenteles daca ai) doar in pietris cu un bec incandescent intro camera intunecata. Dupa ce ai facut experimentul o sa intelegi ce facem noi aici.

probabil ca devine suparator pentru restu , dar , cresc ceva plantute intr-un acvariu (aquael ecoline 60 , in caz de cauti pe google vezi ca e un acvariu de 54L cu o lampa de 11w) substrat sera (acela cu pastile in el) si nisip cuartos 1~3mm ... si nu se plang plantele de absolut nimic , cei drept , nu sunt nici pretentioase .

Acum nu vreau sa zic ca putem creste orice planta acvatica in orice borcan cu un bec "chior" si atat , eu m-am referit la pur faptul ca exista alternative la "statul deasupra acvariului cu seringa de fertilizant" sa picuram exact x picaturi si sa luam nu stiu ce neon , daca majoritatea v-ati simtit ofensati de opinia mea , IMI CER SCUZE , dar totusi puteati raspunde mai frumos fata de un incepator care poate isi va schimba parerea actuala (daca i-ati explica anumite lucruri si nu l-ati pune intr-o situatie jenanta)

@cibserg
astept progrese cu noul proiect
stiu ca sunt incepator intr`ale acvaristicii , dar totusi , plantele astea undeva in rauri/lacuri traiesc si fara fertilizanti si neoane nu stiu de care .
acum nu zic ca produsele x y z nu ajuta in cresterea plantelor , dar se poate si fara .
doar opinia mea .
vallisneria si egeria densa as dori .
fa niste teste ... si spune-ne si noua valorile .
acum observ ca esti din bucuresti ... eu sunt mutat la cluj .
testele 5 in 1 nu sunt la fel de precise , si sincer nu-ti recomand , imi place ca ai ales un acvariu plantat , sper ca sub nisip e si substrat , felicitari pentru asta .
in continuare sa pui mancare de pesti in apa (zilnic) cat pentru 1~2 pestisori , sa faci schimburi mici la 2~3 zile timp de vreo ~3 saptamani si dupa iti pot dona eu cativa guppy daca esti interesat . a da , si apa inainte sa o pui in acvariu , tine-o ~24 h intr-un vas neacoperit sa se evapore clorul .
(acum o luna eram exact cum esti tu acuma , parerea mea e ca toate lucrurile astea nu se pot invata decat din propriile greseli)
testele ? da intre 150 lei si 200lei ... dar sunt vreo 6 teste , pentru tine ordinea importantei lor pentru a observa daca s-a ciclat acvariul cred ca ar fi asa : nh4 (~35lei) ,
no3 (~30lei) , no2 (~30lei) si dupa ce ti s-a ciclat acvariul poti continua cu ph (~20lei) , kh (~20lei) si restu nu-mi vin acuma in cap .
asta e doar parerea mea , daca e cineva mai experimentat sa ma completeze sau sa ma corecteze .
asteapta pe putin 2 saptamani(pana sa-ti iei altii , si inainte sa iei altii poti cumpara niste teste sa fi sigur ca vor supravietui).. e posibil ca pestisorul sa-ti scape , dar pentru asta trebuie sa muncesti putin sa-l ti in viata si anume schimbari dese si mici de apa (daca ai putea de 10% zilnic ar fi ok) .

Forum Index » Profile for gunner » Messages posted by gunner
Go to: