Message |
|
eu ma gandisem initial la un sistem CO2 JBL Proflora m601:
Sistem de difuzie CO2 cu butelie de 500 grame reutilizatibila pentru acvarii cu volum cuprins intre 100 si 600 litri.
Sistemul contine:
* butelie de 500 grame cu CO2 si cu stand
* regulator de presiune si 2 manometre (unul pentru presiunea reziduala din cilindru si unul pentru presiunea de lucru)
* difuzor JBL Taifun de 270 mm
* 2 m furtun pentru CO2
* valva non-return
* numarator de bule
* pH/CO2 test permanent
* 1 x JBL Ferropol
* 1 x JBL Ferropol 24
Cand am vazut toate aceste accesorii m-am crucit  . Vreau sa caut pe youtube un filmulet despre cum se asambleaza sistemul.
Deci o butelie de 500g m-ar tine cam 2 luni?
|
 |
|
@danc stiu ca CO2-ul este indispensabil pt un acvariu cu plante destul de pretentioase,dar eu vreau sa caut un set cat mai usor de........asamblat,la sisteme de CO2 chiar nu ma pricep, si imi este frica sa nu fac vreo prostie,plus ca am auzit ca ar face mult zgomot o butelie mare; oricum va mutumesc tuturor pt ajutorul acordat!
|
 |
|
pai ma gandeam la setul de CO2 Aquatic Nature Standard Kit,unde este o butelie de 80g si scrie ca este pt acvarii de 30-1000l si ma gandeam ca este cat de cat suficient
|
 |
|
multuesc @danc,eu in acvariu imi voi pune vreo 5 scalari si 20-30 de neoni rosii,iar ph-ul il voi avea la aproximativ 6,5. Totusi,cat m-ar tine o butelie de 80g in conditiile in care as vrea sa dea CO2 1 bula pe secunda?
|
 |
|
aveti dreptate,voi renunta la discusi  ,greseala este numai a mea ca nu am luat in calcul temperatura foarte mare la care trebuie crescuti discusii. Acum am urmatoarea intrebare,daca nu va suparati  : in ce fel influenteaza CO2-ul ph-ul? si o butelie de 80g cam cat timp m-ar tine?
|
 |
|
va multumesc amandurora pt sfaturi,@danc ai dreptate,nu am luat in calcul temperatura ridicata pentru discusi,dar ma intereseaza daca nu cumva CO2-ul le face rau discusilor
|
 |
|
Buna seara,in scurt timp voi achizitiona un acvariu de 200l in care voi pune discusi si,bineinteles...multe plante
Aveam de gand sa pun substrat Aqua Basis plus + substrat ADA Amazonicus ,fertilizanti:feropol,ferropol 24(JBL) si sistem de CO2 de la JBL,dar dupa mai multe documentari am ajuns la concluzia ca este destul de greu sa...il pun in functiune(la asta chiar nu ma pricep) si ca ar face destul zgomot si as vrea sa va intreb daca este neaparata nevoie de CO2 pt a avea plante sanatoase.
Mentionez ca daca nu mai iau un sistem de CO2, pot investi mai mult in substrat ,fertilizanti(linie completa ADA/Denerrle/Aquatic Nature/Dupla),aditie de macronutrienti(PPS-pro)
Mai am o intrebare: nu cumva CO2-ul afecteaza discusii? si,daca se poate ,sa ma informati si pe mine cu cateva nume de plante care sa nu fie chiar asa de pretentioase cu privire la Co2
Eu in acvariu as vrea asa: Pogostemon helferi,Bacopa,Didiplis diandra,elocaris acicularis,Hemianthus callitrichoides,LIMNOPHILA AROMATICA,LUDWIGIA GLANDULOSA,Rotala rotundifolia
Multumesc!
|
 |
|
da,substantele sunt bune,dar te sfatuiesc sa nu pui acum,ar trebui sa lasi apa sa se stabilizeze de la sine,iar dupa aceea la fiecare schimbare de apa sa pui.Oricum nu e bine sa pui prea multe chimicale in apa.
|
 |
|
daca ai apa de dimineata e normal sa fie asa,este alba din cauza clorului din apa.Trebuie sa o lasi ~2-3 saptamani sa se cicleze(adica sa se formeze bacteriile).
Pestii te sfatuiesc sa ii scoti deoarece sigur vor muri si exista riscul sa prinda vreo boala si sa iti dea peste cap tot acvariul.
P.S. caraselul acela te sfatuiesc sa nu il pastrezi deloc,deoarece va papa toate plantele
Bafta!
|
 |
|
apa din acvariu de cat timp ai pus-o?
|
 |
|
salut.
acvariul l-ai ciclat?
|
 |
|
Vladu wrote:
Se pare ca am enervat deja pe cineva cu greselile mele. Ei bine cam odata pe saptamana curat fundul acvariului cu o pompa "speciala"("gen" aspirator manual) asta dupa ce am curatat peretii de alge cu o laveta. Filtrul, termostatul si termometrul le spal bineinteles in apa abia scoasa (scot maxim 7-8 litri  ). Si cam asta e tot  De asemenea folosesc si produsele tetravital si tetra crystal water. Spune-mi te rog daca gresesc vre-un pas.
Salut!
Cand ai pus prima data apa in acvariu,ai lasat-o sa se cicleze,sau ai pus direct pestii?
apa pe care o pui in acvariu o lasi sa 'imbatraneasca' 24 de ore sau o pui direct de la robinet?cand speli filtrul,il speli cu apa de la robinet sau cu apa de acvariu?
Daca speli filtrul cu alta apa decat cea de acvariu inseamna ca ti s-a deciclat acvariul,adica ai eliminat bacteriile folositoare care ereau formate in filtru.
|
 |
|
salut. dempseyul poti sa il lasi(am si eu si o duce bine cu africanii),dar oscarii trebuie sa ii scoti,pt ca s-ar putea sa observi ca iti dispar din pesti,mai exact,oscarii mananca tot ce le poate incapea in gura 
|
 |
|
salut. dupa parerea mea te-ai gandit bine,un neon albastru da foarte bine la africani,dar iti recomand aqua glo + marine glo( eu asa am si este super!).La cele de la JBL dupa aproximativ 2 luni lumina nu mai este asa de puternica,asa ca nu iti recomand
|
 |
|
cumpar ciclide africane,de preferat cyrtocara moori,min 7-8cm,dar si alte specii .(pestii sa aiba peste 5-6 cm).Astept oferte pe mess(paulmocanu8@yahoo.com),dar si aici sau pe pm.
Numai bine!
|
 |
|
de preferat sa fie tetratec,eheim,JBL,oricum sa fie silentioasa; debit 150-200l/h
Astept oferte!
|
 |
|
ai pm!
|
 |
|
salut! sunt interesat de pesti,mai multe vorbim pe pm
|
 |
|
bine v-am gasit !
cate ceva despre mine: ma numesc Paul si sunt din Pitesti;am in prezent 2 acvarii:unul de 70l cu neoni,xipho si o pereche de ramirezi si unul de 180l cu ciclide africane (pseudotropheus zebra OB,maylandia membe deep,maylandia callainos).In acest moment am la ciclat un acvariu de 200l,care va fi populat cu discusi
Numai bine!
|
 |
|
imi cer scuze;stiu ca prima postare trebuie sa fie la rubrica "Despre noi"
|
 |
|