[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lumpy
Forum Index » Profile for Lumpy » Messages posted by Lumpy
Spuneti-mi va rog..din cate am inteles si din alta parte, daca nu au spatiu necesar raman mai mici, daca raman mici in ce sens sufera? Si in acest caz daca ar indeplini formula aceea cu cm/L nu ar fi ok?
Faza ciudata era ca in cartea acvariului dadea o forumla si scria ca ar fi pentru 2 carasi
O sa mai citesc pe aici sa aflu si eu mai multe.
Ce pesti imi recomanzi atunci pt acest acvariu?
image
In primul rand nu am cui sa ii dau si sincer mai bine la mine decat intr-un pet shop unde sunt 20 intr-un acvariu similar.
Sunt mai micuti si par fericiti Cat timp nu am stiut decat informatiile de la vanzator nici nu ma gandeam ca ar suferi si au trait intr-un bol 1 an.
Pai unu il am de un an saracu, probabil ca ii tin cat rezista
Cei din pet shopuri nu prea dau sfaturi bune, daca stiam de la inceput ca le trebuie atata spatiu luam altceva.

Spuneti-mi va rog ce este mai bine la filtrul cascada decat la cel scufundat complet.
Acvariul de abia l-am luat, a vad cum merge si pe viitor daca este bine trec la mai mare. Acuma nici nu prea am spatiu de ceva prea mare (apart cu 1 camera).

Mi-au intrat 6kg de nisip "bob de orez", sper ca e ok.

Ce plante imi recomandati pt carasi? Am pus ochiul pe Anubis, Riccia si Vallisneria, doar ca nu gasesc de cumparat
Nu pot sa ii dau, m-am atasat de ei :S
Substratul era la galetusa tetra, acvariul meu fiind mic. Am pus pietrisul fara substrat pana la urma.
Buna
Ma numesc Pompiliu si sunt din Timisoara (de 6 ani, pana atunci in Resita).
Am avut acvariu cand am fost mic dar nu prea mai tin minte Anul trecut de Paste am facut cadou logodnicei un bol cu 2 carasei. Saracii au trait 1 an+ fara filtru/pompa ci doar cu apa schimbata total (greu de curatat bolu) de 2 ori pe saptamana (nu dati cu pietre), sanatosi pana acum 1 saptamana cand a picat ceva pe bol si s-a spart (m-am si taiat rau in cateva locuri). Au stat cateva zile intr-un acvariu mic de transport, cand in sfarsit am primit salariul am luat un acvariu Tetra de 30L (35x25x35) cu bec de 11W, filtru inclus Easy Crystal Tetratec, pompa APS50 (pt 10-60L) Tetratec + check valve. Cand am ajuns acasa cu el am gasit un carasel mort . Celalalt nu era "in apele lui" si am fost sa ii luam un prieten. Acum sunt 2, unul auriu si celalalt rosu/alb cu pete negre (agitat rau, foarte amuzant).
Dupa ce am vazut pe forum ce se poate face cu un acvariu (design) m-am pus pe ganduri si am citit cateva informatii de baza.
De acest forum si altul am aflat dupa achizitii, nu imi reprosati ca trebuie 50L / caras
Am cumparat pietris de 2mm, substrat am cautat in vreo 10 magazine si doar cantitati mari erau asa ca nu am luat....Am si o planta care seamna cu aceasta http://www.naturalaquariums.com/plants/echbleheri.html. Cautam riccia dar nu dau de ea, mai vreau ceva plante mici ce nu le mananca carasii, sper ca puteti sa-mi dati niste sugestii

Forum Index » Profile for Lumpy » Messages posted by Lumpy
Go to: