Message |
|
poti sa folosesti becuri economice philips 865 de cati W vrei tu! eu am folosit cu succes la un acvariu de 40 x 40 x 40 - 2 becuri d-astea de 24W. am trecut la un capac cu 2 neoane de 18W PL de la chinezi dar nu sunt multumit! arata mai bine ce-i drept... dar e mult mai putina lumina!
numai bine
|
 |
|
am zis ca ai test de K si nu stiam eu ca a aparut pe piata! am crezut ca dolly ti-a dat un sfat referitor la vreo relatie dintre K si Fe, cred ca era prea dimineata cand am citit eu postul tau ;)
acuma cred ca ma descurc sa-mi dau seama ce carente prezinta plantele mele....oricum mersi de link ;)
am vazut ca dozezi easy life nitro. ala are si K in formula... daca nu ma insel este KNO3 acolo ;) tu bagi apa de osmoza??? sau direct de la canal? daca bagi direct de la canal, ma indoiesc ca ai avea deficienta de K! doar o parere ;) poate easy Kalium mai are ceva in componenta care-ti completeaza tie in apa!
sper sa nu vorbesc prostii pe aici!
numai bine
|
 |
|
cum ai masurat K??? legat de easy life.... am inceput si eu recent sa fertilizez numai cu el.... PO4, NO3, Profito, EasyCarbo.... plantele au inceput sa perleze mai mult... au inceput sa invinga algele de pe ele!substratul este JBL. cred ca ar fi mai completa gama de fertilizare daca ar avea niste vitamine si hormoni gen plantagold de la dennerle.
zi-ne si noua sfatul legat de K si Fe.... ca am impresia ca am cam deficit de K in acvariu! erio setaceum se inmulteste dar are frunzele cam albe!
felicitari pentru restabilizare! doar sa nu te culci cu capul pe o ureche... ca intr-un acvariu niciodata nu-ti termini treaba ;)
|
 |
|
daca ai pesti in acvariu... fa niste teste.... ca nu cred ca iti trebuie macro! ai substrat fertil? sau doar pietris?
eu folosesc solutia de la jbl intr-un acvariu mare si ada intr-un nano!
sunt multumit de ADA - fara prea mult stres plantele cresc si nu prea am probleme cu algele!
cu jbl-ul e mai mult de munca deoarece am multa lumina in bazinul respectiv, reactorul de co2 parca nu-si face treaba si mai apare cate o alga... parerea mea luata dupa Tom Barr - este ca ideal ar fi sa ai mult din toate(fertilizare) cu schimburi de apa saptamanale obligatorii si destul co2 raportat la cantitatea de lumina. problemele apar cand sunt neajunsuri! cand lipseste ceva! momentam merg pe ideea asta si vad ca nu da gres!
numai bine
|
 |
|
Nu cred ca e cea mai buna alegere acel sistem! butelia e foarte mica, si pretul foarte umflat! iti recomand sa le iei separat. butelia de 2-3kg 200 ron, reductor cu electrovalva 200 ron din romania sau china, si un reactor de co2 mult mai bun 100 ron. jbl ferropol si ferropol24 nu fac diferenta de pret.
http://cgi.ebay.com/Aquarium-Dual-Gauge-CO2-Regulator-Solenoid-Magnetic-Val-/370393120693?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item563d267fb5 - reductor cu electrovalva si bubble counter inclus
http://cgi.ebay.com/CO2-Diffuse-Reactor-Medium-max-240L-Tank-Size-/370115933873?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item562ca0f6b1
reactor net superior la ce dau cei de la jbl.
butelie gasesti in romania... poti sa-ti iei un extinctor si sa-i schimbi parghia cu un robinet.
iesi mai ieftin
legat de incalzitorul de substrat, daca in casa ai o temp medie cam 24 grade iti ajunge incalzitorul de substrat, dar iti trebuie un controller neaparat. ca altfel, cica, faci bors cu el. numai bine
|
 |
|
nu se vede mare lucru din poza aia... deci n-as stii sa-ti zic ce alga este.... dar daca arata ca un praf maro pe geamuri stai fara griji! eu sunt de parere ca este cel mai bun lucru care poate sa ti se intample cand dai drumu la un acvariu! cand am avut alge maro pe geam nu mi-au aparut alte alge mai dificle de indepartat! algele maro dispar singure cand se "maturizeaza" acvariul! se zice ca cica ar fi de la prea putina lumina, dar eu nu sunt de acord(in cazul meu cel putin) cu aceasta afirmatie! la un bazin de 100L am un bec HQI de 70W si lumina cam 60 lumeni/L si mi-au aparut, dar de abia am dat drumu la setup!
|
 |
|
mai tu n-ai nevoie de 500W/m2 de lumina. energia aia se refera si la caldura si la radiatii electromagnetice din alte spectre decat cel luminos. majoritatea plantelor de apartament supravietuiesc cu umbra. deci un neon cat sa aduca ceva lumina in plus pe o planta pretentioasa eu zic ca e de ajuns! cel mai bine testezi! sunt cei care cresc diverse verdeteuri cu diverse utilizari si pentru a scoata un maxim din planta respectiva baga o groaza de lumina, de-ti trebuie ochelari in incapererea respectiva! sunt becurile cu sodiu chiar si de 70W care fac pe la 7000lumeni si eu si mult rosu in spectru! cica ar fi ideale pentru faza de inflorire a plantei! un bec de 70W cu sodiu cred ca iti acopera lejer( in functie de lampa respectiva) cativa m2. in functie de inaltime bineinteles! asta daca vrei performanta! la urma urmei daca vrei doar sa supravietuiasca cred ca ajunge si un neon, destul de lung cat sa le acopere!
|
 |
|
daca te intereseaza lumina pentru fotosinteza plantelor atunci te referi la PAR (Photosynthetically active radiation) chiar daca ti se pare ca un 865 scoate mai multa lumina - o planta vede mai multa lumina venind de la un fluora decat de la un 865
|
 |
|
m-ar interesa acvariul. lasa-mi un nr de telefon pe pm si ne auzim mai tarziu!
numai bine
|
 |
|
cumpar Eriocaulon setaceum si tonine. multumesc anticipat
|
 |
|
cred ca ar fi bine sa fierbi bine pietrisul... eu nu l-am fiert si a 2 a zi deja isi facusera aparitia niste gsa pe geam...
|
 |
|
arata foarte bine! lemnu de unde l-ai luat?
|
 |
|
o poza cu un pot de hc?
|
 |
|
vezi ce fel de de instalatie electrica ai acolo. e balast cu starter sau e balast electronic. eu am patit asa cu un balast cu starter, care fusese un pic udat inainte! incearca si cu alt neon daca ai la indemana si vezi daca face la fel
|
 |
|
celuloza = polistiren expandat
nu mi-am dat seama ca am scris celuloza 
|
 |
|
mai bine il faci din celuloza si o idee mai lung - 3mm si il introduci fortat! nu cred ca o sa iasa asa si nici nu-l lipesti
|
 |
|
incearca cu gelatina.... pe mine ma tinea vreo 2 sapt dar nu era asa de cald afara! in cazul tau..... macar ia-ti 2 peturi si cu o zi inainte sa se termine prima o pregatesti pe a 2 a!
numai bine
|
 |
|
de la majoritatea alimentarelor!
numai bine
|
 |
|
pai vreo 10. ai pm cu nr de tel!
|
 |
|
principiul de functionare al frigiderului presupune scaderea temperaturii prin trecerea refrigerantului din stare lichida in stare gazoasa. aceasta trecere se face cu schimb de energie. deci in momentul in care un lichid se evapora ia cu el si niste energie termica rezultand o scadere a temperaturii. cand va duceti la plaja si bate vantul si sunteti uzi de ce credeti voi ca vi se face frig. sau de ce transpirati cand va este cald? daca ai destule ventilatoare cat sa evapori foarte multa apa si eventual aerul din camera sa fie foarte uscat se poate scadea temperatura apei mult de tot. sunt instalatii de climatizare, mai nou, care folosesc apa sub forma de "ceata" pentru a scadea temperatura camerei si cu 15 grade.
numai bine
|
 |
|