[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ruxi2k
Forum Index » Profile for ruxi2k » Messages posted by ruxi2k
iddea este ca vreau sa am iar bolovanii albi... erau asa frumosi...
nu pre e o solutie sa ii iau saptamanal la periat
Salut,
de aprox. 10 zile am facut un mic acvariu cu cateva cichlide. Inainte am avut la ciclat acvariul cca 2 sapt.
Am nisip fin alb si pietre calcaroase albe cu gauri.
Lumina naturala+neon original al acvariului SERA cred ca de 75W.

Problema:
acvatiul este situat in lateralul unui geam si bate soarele destul de mult pe el. Dupa cateva zile am vazut ca pe pietre au aparut alge verzi. Am facut un tratament cu Sera Algumin si s-a rezolvat, acum unde pietrele erau verzi sunt maro

Cum sa curat pietrele sa fie ca "noi"? Nu imi spune-ti cu periuta de dinti ca innebunesc!

Numai bine!
eu recunosc cand o femela naste ca are fundul mai negru...
Eu am mai multe generatii de guppy. Am mai multe acvarii doar cu guppy...
Deci... pentru maternitate se gasesc in comert cutiute, pe care nu le recomand. Au crapaturi destul de mari pe fund pe unde pot scapa puii.
In plus e mai gasesc si maternitati din panza, nici astea nu le recomand fiindca sunt greu de spalat.

Eu recomand (nu mi-o luati in nume de rau, vreau doar sa ajut) o cutiuta de finetti in care sunt facute multe gauri cu boldul inrosit pe fund si pe lateral. Puii astfel nu vor putea sa scape.

Mama de obicei nu isi mananca puii daca este hranita bine!

Ca hrana folosesc Sera granule, maruntita foarte marunt. Pentru maruntire folosesc un borcan cu ajutorul caruia "sfaram" granulele pe masa.

Aceasta hrana (sera granule) este speciala pt carasi si discusii rosii oferindu-le un colorit mai aprins.
Pentru gupyy mei rosii a foat foarte buna. Am niste gupyy foarte frumos colorati.

Atentie! Daca folsiti maternitate eu recomand sa spalati maternitatea cat mai des (chiar si o data pe zi). Se murdareste mult mai repede deoarece apa nu circula la fel de bine ca in acvariu.

Pentru spalare: varsati apa cu puii intr-o cutie de plasic, spalati maternitatea si apoi "culegeti" puii fiecare in parte cu o lingurita de plastic. In felul asta nu veti adauga iar in maternitate rezidurile.
am avut si eu ceva similar la carasi. Am facut tratament cu sera bactopur plus pastile... de 3 ori dar din pacate fara rezultat

Forum Index » Profile for ruxi2k » Messages posted by ruxi2k
Go to: