Message |
|
daca cum stii ceva site cu cichlide care are mai multe informatii despre hemichromis , te rog frumos sa ma informezi,pentru ca pe care le-am gasit eu erau foarte generale. ceva in genul din acvaristica practica de mircea oprea si atlasele de axelrod's si mergus sunt la fel generaliste,pentru toate speciile nu numai pentru hemichromis
|
 |
|
pe wikpedia imi zice de P. pulcher is native to southern Nigeria and to coastal areas of Cameroon, where it occurs in warm (24–26 °C, 75-79 °F), acidic to neutral (pH 5.6 - 6.2), nu ii un pic cam ph pentru hemichromis
|
 |
|
si daca as vrea sa aduc alti africani cam care ar compatibili
|
 |
|
dar pe pe pagina de la dennerle scrie ca pietrisul este "liber de duritate".avand in vedere ca tin scalari si neoni as vrea sa cobor duritatea dar de si la schimburile de apa pun amestec de apa de osmoza si de la robinet . nu reusesc sa o cobor . poate fii de vina pietrisul
|
 |
|
dar deja au depus din nou.si atunci cu noi puii nu stiu daca ii de ajuns
|
 |
|
mersi de raspuns .sper ca in iulie sa pot lua acvariul.caci momentan stau iin unul de 120 litri
|
 |
|
un acvariu cu dimensiunile 150x55x65 ii de ajuns pentru o pereche de Hemichromis lifalili cu 9 pui de 3cm
|
 |
|
pietrisul care il am nu este produs de dennerle. am citit in diferite posturi ca ii mult mai bine sa folosesti tot de la aceasi firma
|
 |
|
daca am substrat dennerle si heating cable tot dennerle dar in momemtul cand am cumparat pietrisul avea dennerle doar de culoare rosie si fiind un pic in criza de timp am cumparat un pietris"quartz" de granulatie de 1-2 mm cum recomanda dennerle .ar trebuii sa-l schimb pentru ca acuma am gasit pietris dennerle de culoare naturala.folosesc schema dennerlede fertilizare a1 zilnic si o data la doua saptamani alternativ v30 si e15 si lunar planta gold .co2 il aportez cu Classic-Line CO2 Exclusive 600,lumina 4* 54 w dennerle trocal plant cu reflectoare dennerle.acvariu 525 de litri net
|
 |
|
am cumparat acvariu mai inalt chiar pentru scalari pt ca am citit pe forum inaltimea minima 60 cm oricum luand in calcul stratul care va fi 7 cm plus 3 cm la capac ramane de 65. as mai avea o intrebare daca se poate acvariul o sa-mi ajunga undeva pe la sfarsitul lunii . eu o sa o plec din 20 decembrie pana in 20 ianuarie in romania incep fertilizarea si aditia de co2 si de lumina cand imi instalez acvariul sau mai bine astept pana cand vin inapoi,multumesc pentru toate sugestiile de pana acum
|
 |
|
a trebuit sa schimb acvariul si pana la urma va fi in aquatlantis evasion de 150*60*75 cu 4 * 54w t5 cu tuburi sylvanna si reflectoare intrebarea ar fi daca a avut cineva acest acvariu si cum pot sa mai adaug tuburi pentru ca am intrebat la firma daca pot sa puna ei din start 6 dar au zis ca nu pot
|
 |
|
si daca as scoate capul de juwel si as pune ca lumini Ultra Solaris T5 6x80W m-ar ajuta detalii in link http://www.faunamarin.de/eng/ultrasolaris.php
|
 |
|
lista cu plante ar cam fii asta Vallisneria normal,Eleocharis acicularis ,lobelia cardinalis,Ammannia gracilis,Eustralis stellata,Rotala wallichii,Glossostigma elatinoides,Cryptocoryne parva,Ludwigia glandulosa,Ludwigia perennis,Sagitaria subulata,Echinodorus tenellus,Echinodorus aflame,Anbuia congensis
|
 |
|
nu vorbesc la misto. amdeja un acvariu de 120 delitri cu plante pe care mi l-am cumparat prima data cu dotari standart si dupa ce citit mai carti si pe forum am schimbat pe rand dela tuburi , substrat si sistem de fertilizare pe dennerle.si am vazut diferenta si acuma prefer sa cumpar din prima cum trebuie
|
 |
|
am cumparat un acvariu juwel vision 450 l cu lumina 2 *54w t5 trocal plant dennerle 2*54w amazon day dennerle,filtru eheim 2208,co2 dennerle exclusive line clasic,controlph deluxe dennerle substrat incalzitor dennerle si deponit mix si quartz gravel.as dori sa mi pun 10 scalari si 30 de neoni ce mi recomandati ca plante si pestii daca sunt potriviti ca specii dimensiuni acvariu 150*60*60
|
 |
|