[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dreammer
Forum Index » Profile for dreammer » Messages posted by dreammer
Puteti sa-mi spuneti ce e cu acea vaselina pentru garnituri ?
Mai exact, as vrea sa stiu cum se numeste, ca sa stiu ce sa cer vanzatorului.
Si de unde se poate cumpara ?
Va multumesc.

Cred ca n-avea rost sa deschid un alt topic pentru intrebarile mele.Cichlidu sper sa nu se supere pentru ca m-am bagat peste topicul lui.
Ok. Multumesc.
Amestecat, ok, asta am retinut. Eram curios daca proportiile le-ai stabilit dupa prospect sau dupa ureche ori din experienta anterioara.
Pai si cum l-ai pus, cum l-ai amestecat, daca vine fara nici un fel de instructiuni de folosire ?
Multumesc inca o data.
Multumesc.
Am intrebat pentru ca n-am gasit nimic concret, decat ca se foloseste pentru x litri de apa, ca e de lunga durata, ma rog, prezentare generala.
Asadar, 2 kg. ajung pentru 200 litri si acum mi-am format si o idee despre cum se foloseste.
Ar mai fi ceva, sa vad daca am inteles bine: este destul de...consistent, astfel incat la eventuale schimbari in acvariu, sa nu tulbure toata apa, cum s-ar intampla, spre ex., cu unele JBL ?
Rog sa-mi explicati si mie cum se foloseste Terralit, ca info.de pe site-uri nu m-au lamurit.
Producatorul recomanda 2 kg. pentru un acvariu de 200 litri. Un astfel de acvariu are, cu aproximatie, o suprafata de 100*50 cm. Nu-mi dau seama cum se poate ca 2 kg. de substrat sa acopere aceasta suprafata.
1. Are densitate foarte mica/este foarte usor sau are granulatie foarte mica, astfel incat 2kg. sa reprezinte o cantitate suficienta ?
2. Se asaza doar in zonele care vor fi plantate ?
3. Se amesteca cu pietris/nisip ?
4...?
Daca par naive cele de mai sus, atunci va spun ca am vazut o singura data JBL Proflora Start Set, la un prieten; restul - Tetra, Sera, Aquamedic, etc - am vazut doar in poze, pe site-uri.
Va multumesc.
Trebuie sa cauti:
1. metode de a indeparta alga. Indeparteaza mecanic cata alga poti, apoi acopera acvariul complet, sa nu intre lumina si lasa-l asa 3-5 zile, mai bine 5. Asta poate doar sa inlature algele, nu si cauza aparitiei.
2. cauza pentru care a aparut alga/invazia. Citeste tot ce s-a scris aici, cauta eventual si pe internet, ca sa poti elimina din acvariu conditiile favorabile dezvoltarii in exces a algelor.

Mi-am permis aceste sfaturi, pe care de altfel le-am primit si eu de la altii, deoarece:
- am avut alga fuzz, metoda cu intuneric 3-4 zile m-a ajutat sa scap de
invazie
- am reusit sa o tin sub control prin aditie de CO2 si schimbari in iluminatul
acvariului. CO2-ul e din drojdie si probabil ca de asta alga mai apare uneori
insa nu mai am invazie.
Am zis ca o sa scriu daca vad vreo schimbare in comportamentul scalarului bolnav.
N-am mai repetat tratamentul cu Fungistop, deoarece am apreciat ca nu ar mai fi nevoie, pestele fiind acum "curat", fara puf pe el.
Se pare ca isi revine. Inca mai inoata greoi, putin sacadat, dar:
- nu mai sta tot timpul ascuns printre plante;
- nu mai sta cu capul/botul sus - coada jos;
- se plimba, ca si inainte prin tot acvariul;
- a inceput sa mai "detecteze" si sa prinda din mancare, acum nu mai trece toata pe langa el, de parca ar fi fost orb.

Daca e cazul, anticipat va rog sa scuzati "stilul" in care am descris comportamentul acestui peste...
Tratamentul il urmez asa cum scrie in prospect. Inceput marti, durata 5 zile. Azi e ultima zi, maine o sa fac schimb de apa. Probabil ca dupa asta o sa mai incerc inca 5 zile cu acelasi Fungistop.
Da, la cateva ore dupa ce pusesem Fungistop in apa, pestele devenise foarte vioi, dar n-a tinut prea mult. Oricum, e mai bine decat inainte de Fungistop.
Despre final voi scrie aici, fie ca va fi finalul bolii, fie al pestelui.
Nu, tot apatic este. Rar de tot, mai face cate o tura prin acvariu, dupa care revine intre firele de limnophila. In continuare, refuza sa manance, de fapt incearca, sta cu botul la suprafata apei, dar trec fulgii/granulele pe langa el de parca nu le-ar vedea.
N-am observat sa-l mai atace celalalt scalar.
Multumesc.
"Problema" ar fi, chiar daca ma repet, 1)timpul foarte scurt in care as folosi carbunele; 2)s-ar putea sa fie nevoie sa repet tratamentul.
Daca merge cu schimburi repetate, nici o problema, 20 litri/zi timp de cateva, 5 sa zicem, zile, nu-i o corvoada.
Tetra Fungistop: producatorul zice ca dupa un ciclu de tratament, sa se filtreze apa timp de 24 ore prin carbune activ.
Intrebare: dupa cele 24 de ore, pot sa pun inapoi la pastrare carbunele si sa-l folosesc alta data, cand va fi nevoie ? Ca sunt doar 24 de ore, iar carbunele asta am inteles ca ar rezista mult mai mult pana sa se "incarce" si sa devina inutilizabil/sea inceapa sa elibereze in apa ceea ce a tot acumulat.

In alta ordine de idei, n-as desface canistra, ci as pune saculetul cu carbune direct in acvariu, agatat de un perete. N-as vrea sa desfac filtrul prea des, decat atunci cand necesita curatare (TetraTec EX700).

Daca nu-i la sectiunea potrivita, imi cer scuze si rog mutarea acestui post acolo unde-i e locul.
Nu uitati ca initial mi s-a spus ca ar avea 1 an garantie.
Eu unul sunt multumit cu cei 2 ani garantie, avand in vedere si pretul bun, 200 RON. Consider ca este un termen rezonabil, chiar daca pe site le Tetra se zice de 3 ani. Oricum nu-i singura categorie de produse unde garantia din Ro.este mai mica.
As dori sa sa revin asupra unor afirmatii facute de mine in acest topic cu privire la garantia filtrului TetraTec EX700.
M-am uitat pe certificatul de garantie (atunci cand mi l-au adus...), unde scrie: "Functionarea filtrului este garantata timp de 2 ani de la data cumpararii."
Nu am nimic pro sau contra in mod deosebit (mai ales dupa ce mi-au adus certif.garantie) pentru cei de la Profipet, insa nici nu-mi place sa arunc cu noroi doar asa, ca sa fie.
Asa ca rog pe cei ce au citit postul meu sau care au luat de bune afirmatiile pe care le-am facut initial privitor la garantie, sa accepte scuzele mele pentru dezinformarea facuta.
Va multumesc.
Mai am in acvariu un scalar negru, care a inceput sa-l ciupeasca pe cel bolnav, dupa ce acesta din urma a dat primele semne de boala. Probabil i-o fi simtit slabiciunea.
Cel bolnav nu riposta deloc la atacuri, isi schimba doar pozitia (ridicand capul) si plutea usor spre fundul acvariului sau se retragea, greoi, intre plante si astepta sa se calmeze agresorul...
Astazi dimineata am pus Tetra Fungistop in acvariu, doza recomandata de producator, 5 ml/20 litri apa. Acum cateva minute, in timp ce eram cu ochii in acvariu, surpriza mare: cel bolnav nu numai ca este mai vioi, mai prezent, dar a raspuns cu succes la atacul celuilalt scalar, pe care l-a ciupit de vreo cateva ori, facandu-l sa bata in retragere.
Parca n-as crede ca un tratament (in speta,Fungistop) sa produca efecte vizibile intr-un timp asa scurt (cateva ore), mai ales ca in prospect zice ca tratamentul dureaza 4-5 zile. Totusi, in afara de schimb de apa azi-dimineata, 20 litri din 100, altceva n-am facut.
Cel bolnav, ala din poze, din pacate are o deformare mecanica la aripioara de sus, dar asta nu-i motiv ca sa renunt la el. Mai ales ca face parte din perechea pe care o am in acvariu.
Azi dupa-amiaza am gasit la petshop Tetra FungiStop.Urmeaza schimb apa, cum zice pe instructiuni si apoi sa-l folosesc, poate ajuta, macar sa tina departe de el ciuperca si alte infectii/bacterii...
Ms. Am vazut link-ul, am si cautat cu google. Se cam potriveste, innegrire, ascundere dupa plante sau spre fundul acvariului, nu mai mananca...
Salutare.
Am de ceva timp un scalar bolnav si nu-mi dau seama ce boala/afectiune este, ca sa pot incerca un tratament.
Primul semn a fost innegrirea capului (partea de sus), fara insa ca pestele sa-si schimbe comportamentul.Aparent n-avea nimic.
Dupa o saptamana a aparut un puf alb pe aripioare, despre care am citit ca ar fi saprolegnia. Totodata pestele a adoptat o pozitie anormala pentru un scalar si a inceput sa inoate sacadat.
La petshop-urile de aici n-am gasit nici unul din tratamentele recomandate pe forum, insa mi-au zis ca peste o saptamana vor aduce TetraFungistop - ceea ce nu s-a intamplat.
Asa ca am trecut la alte "tratamente", adica sare neiodata, 29-30 grade si 3 pastile furazolidon (bazinul are 100 litri net).Dupa 5 zile am inceput sa schimb cate 20-25 % zilnic pentru a elimina sarea si furazolidonul din acvariu.
Saprolegnia a disparut de pe peste, insa acesta inoata in continuare in aceeasi pozitie nefireasca pentru un scalar si continua sa refuze sistematic hrana.(sunt 2 saptamanai de cand nu mai vine la mancare, nu stiu cum, cand si cu ce se hraneste).
Le dau fulgi Nutra, fulgi TetraMin, Tubifex fulgi, granule TrocoPrim (pentru ca astea au fost preferatele lor dintotdeauna. Am incercat si granule Tetra dar nici nu s-au atins de ele) si o mixtura din inima de vita plus cele de mai sus.
Poze aici:
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=12881&pos=-7374
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12881&pos=0

Va multumesc.
http://www.aquatics-online.co.uk/catalogue/tetratec-ex-external-aquarium-filter-spares-cartridges.asp
http://www.fishandfins.co.uk/aquarium-spares-tetra.htm

N-am cumparat de la ei, nu stiu cum sunt (seriozitate, celeritate, etc.)
Merita vazute site-urile, mai au si alte componente, preturi bune, primul site mai ieftin.

Forum Index » Profile for dreammer » Messages posted by dreammer
Go to: