[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Daniel32
Forum Index » Profile for Daniel32 » Messages posted by Daniel32
Am fost de cateva ori in vizita la Gradina Botanica din Galati. In cadrul gradinii au intr-un pavilion foarte frumos un planetariu si un nivel cu acvarii. Dintre ele se disting doua, unul de 2 - 3 tone cu pesti de apa dulce specifici Amazonului, destul de bine reusit. Cel de al doilea este un acvariu marin de 6-7 tone foarte bine realizat din punct de vedere constructiv dar aproape gol. Am reusit sa identific o pereche de clown fish si inca un peste care nu stiu ce este. La asemenea dimensiune acvariul este efectiv gol. Cand am citit acest topic m-am gandit ca poate ar fi bine daca pestii marini pe care vreti sa-i donati sa ajunga acolo. Asta daca si ingrijitorii de acolo ii accepta. Voi ce spuneti?
Ai incercat si Platydoras costatus? Efect garantat...eu chiar am vrut sa tin un melc doi pentru decor. In acest context am luat un Pomacea bridgesi aproape cat o minge de ping-pong. M-am gandit ca dimensiunea il va salva. Dupa o saptamana, intr-o dimineata i-am gasit doar carcasa, asta dupa ce seara l-am vazut voios si plimbaret pe buturugi. Nu stiu daca toti Platydoras costatus sunt asa de eficienti...ai mei sunt adevarati ucigasi de melci. Pe deasupra sunt relativ mici ca pesti, nu sunt mofturosi la mancare si daca nu vrei sa-i vezi ....nu-i vezi cu saptamanile.
Eu as scoate arowana (Osteoglossum bicirrhosum) din cate stiu are un comportament asemeni stiucii. In acest context probabil orice cichlidae care ii incape in gura va fi mancata. Netul este plin de poze cu arowane hranite cu carasi mari sau soricei. De asemeni am inteles ca nu se simt bine in grup deoarece una dintre arowane devine dominanta si avand acest statut inoata numai la suprafata apei "cenzurand" toata mancarea. Aceste sfaturi le-am cules deoarece ma batea un gand intr-o vreme sa-mi fac un bazin gigant cu 2 arowane. Cat despre faptul ca ajung la 2 metrii cred ca aia este arapaima (Arapaima gigas). Chiar as fi interesat de detalii privind cresterea arowanei, daca aveti puneti-le aici. Daca gresesc in ceea ce am afirmat rog ingaduinta
In privinta calitatii apei din acvariu am preferat decat sa cheltuiesc o groaza de bani pe kit-uri, sa iau o proba de apa si s-o trimit la analiza intr-un laborator de specialitate.
Chiar nimeni nu are?
Ofer intre 10 euro pe bucata pui si 30 de euro pe exemplar matur de femela. nu cumpar pesti batrani sau cu defecte.
Revin cu un anunt mai vechi. Cumpar hoplosternum littorale de preferat femele.
Sanitarii H. thoracatum nu ataca gupy si nici un alt peste. Am littorale si i-am tinut chiar cu pui de ancistrus si nu am inregistrat nici o pierdere.
Cumpar Hoplosternum littorale femela/femele matura/e. Lasa-ti mesaj.
Stie cineva cum se reproduc pestii din specia asta?
Schimb 3 buc. Heteropneustes fosilis (20 cm) pe plante. Ma intereseaza plantele de acvariu mari cu frunze late, speciale. Nu ma intereseaza plantele care se gasesc la kilogram in targ. Daca cel care doreste schimbul solicita si o suma de bani in plus accept in functie de oferta. Valabil pentru acvaristii din Galati si Braila. Mesaje si detalii pe privat.

Forum Index » Profile for Daniel32 » Messages posted by Daniel32
Go to: