Message |
|
Am avut pomacea micuti in acvariu cu ancistrusi fara probleme, nu cred ca ancistrusul este de vina, mai degraba scalarii daca sunt mari.
Oricum scalarii nu se pot tine cu carasi si nici cu guppy. Citeste cu atentie articolele de la "coltul incepatorului".
|
 |
|
Asa fac toti vanzatorii, ca sa-si vanda marfa.
Carasii de obicei se tin singuri deoarece au alte cerinte, nevoi (sunt pesti de apa rece) plus ca iti pot manca viviparii mai ales guppy, nu acum pentru ca am inteles ca sunt mici dar cresc repede.
Cat despre ceilalti ii poti tine in bazinul de 150L, nu in asta de 20L.
Trebuie sa te hotarasti ce pesti iti plac mai mult si vrei sa cresti dar mai ales ce pesti poti sa ingrijesti, sa le asiguri conditiile de care au nevoie.
|
 |
|
In primul rand carasii cu vivipari nu au ce cauta nici in acvariul de 150L pe care vrei sa il faci, cat despre recipientul de 20L, ai prea multi pesti, nu e recomandat sa ti vivipari pentru ca se inmultesc usor si in curand nu o sa mai "incapa" iar despre carasi cauta pe forum sa vezi la ce dimensiuni ajung, cel mai bine il populezi cu 6-8 neoni, si il plantezi frumos.
Apa este tulbure pentru ca acvariul nu este ciclat si pentru ca probabil ai folosit apa direct de la robinet (asa imi explic ceata aceea).
Molly pot avea dungulite si alte "modele" albe nu inseamna ca e bolnav dar poate fi stresat si din cauza asta sa se ascunda.
Pana iti faci acvariul de 150L parerea mea e sa dai acesti pesti, lasa acvariul la ciclat, planteazal (plante o sa gasesti si aici pe forum) si apoi il poti popula cu cativa neoni sau chiar o pereche de betta.
|
 |
|
Apa tulbure cu siguranta nu este de la plante, mai degraba de la sistemul de filtrare.
Da si tu mai multe detalii ce filtru folosesti, la cat timp faci schimburi de apa...
|
 |
|
Cel mai bine ar fi sa mai iei unul cam de aceeasi marime, de sex opus, si o sa se obisnuiasca ei, eu pe vremea cand cresteam scalari am avut o pereche formata de 3 ani si in impejurari necunoscute masculul a murit, iar femela in scurt timp depunea cu alt mascul.
|
 |
|
multumesc, si poti sa stai linistit asa o sa fac
|
 |
|
Sunt interesat de perechea de Jack Dempsey. Numarul meu este 0723176665, astept un apel.
|
 |
|