Message |
|
Salut,
ma gandesc acu la o varianta de trimis spre deva un colet asa fragil. Daca ai o idee spune-mi. La curier este mai complicat nu au grija de colet... nu stiu cati vor ajunge intregi.
pm
|
 |
|
Salut,
Ai reusit sa gasesti koi voalati???
Tare vreau sa-i vad si eu!
Din pacate ai sters albumul cu foto la scalarii tai.... poate dadeam si eu o parere.
|
 |
|
Interesat! Singura conditie este sa nu fie sterili..... Ma intereseaza pentru reproducere iar asta este conditia de baza! Spui ca sunt din import.... daca ii ai de ceva timp si sunt destul de mari sigur ti-au fatat pe acolo. Cati ai? De cat timp ii ai? Ce dimensiune si culori? Lira sau normali?
P.S.
Te mai intereseaza sunset blusher-ii?
|
 |
|
Din pacate asa este.
Ceea ce mi se pare si mai jenant este ca nu prea am auzit de crescatori ai acestei specii. Poate datorita faptului ca se reproduc la intervale mai mari de timp siresc mai greu. La urma urmei au un pret destul de bun pe piata. Si mai nasol este faptul ca sunt aduse tot mai multe exemplare din afara si vandute la un pret destul de piperat. Eu am achizitionat 6 baloane de la un petshop, vanzatorul habar nu avea di ce tara sun aduse, stia ca sunt din import, cu toate astea am fost curios sa vad ce se intampla. Intr-un bazin de 100L special amenajat pentru ele, am reusit sa salvez 2 exemplare, ce-i drept arata foarte bine si s-au adaptat complet la noile conditii. Desigur, in 3 zile, la respectivul petshop, din aproximativ 50 de exemplare nu mai avea nici unul... probabil s-au vandut, spunea omu'.... 
|
 |
|
inca ceva.....
pe langa cei 30 mai scot pe piata inca 30 putin mai mici, au fost din aceeasi tura dar au stat in alt bazin mai inghesuiti.
|
 |
|
dark_one wrote:pe mine m-ar interesa 10 bucati dar la pret de en-gros ceea ce inseamna maxim 5 ron, daca vrei...............
facem afacerea daca se mai gasesc niste doritori din zona (Hunedoara)... pe langa cei 10 mai pun obligat inca 2 (gratis) pentru a acoperi eventualele pierderi datorate transportului. Vor fi transportati intr-un recipient special conceput pentru asa ceva cu conditia sa-mi inapoiezi recipientul.
Deci, daca s-ar mai gasi cativa doritori..... (este pacat atata drum doar pentru 12).
|
 |
|
Daca este cineva nteresat sa vanda molly balloon ofer pret bun. Sau schimb eventual cu scalari varietatea sunset blusher
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=812&pos=0
sunt interesat si de femele de velifera.
|
 |
|
Sunt disponibili spre vanzare 8 scalari maturi varietatile gold, gold pearlscale, gold marble (toti voalati) cu preturi intre 10 si 20 de RONi. Pretul poate fi negociat la fata locului.
Mai sunt disponibili 30 bucati scalari sunset blusher (6-7 luni / 9-10 cm) la pretul de 8 RONi bucata, se negociaza pretul doar pentru cel care cumpara en-gros (minim 10 bucati).
Fotografii la http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=812
|
 |
|
Rezolvat....
si-au luat zborul catre un pet-shop...
Numai bine.
|
 |
|
Salut,
uite un link la silverii mei
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=748
Am 3 diamantati si 2 normali. daca te mai intereseaza, eu imi voi pastra o pereche, iar ceilalti 3 tii pot da. Sunt tineri (9 luni), o perche cred ca este deja formata din 2 diamantati dar nu au depus niciodata. Astept sa depuna si sa fiu sigur ca sunt fertili si voi renunta la ceilalti 3.
Problema ar fi transportul...
|
 |
|
Salut,
varietatea respectiva se numeste "gold marble" sau marmorat pe romaneste. Americanii numesc aceasta boala "belly slider" - traduceti voi - fenomin intalnit in general la puii de scalri (mai rar la adulti) si se datoreaza bacteriei acumulate pe fundul acvariului. In cazul tau - prea mare aglomeratia. Intr-un asemenea bazin se pot tine doar 2 scalari maturi pentru reproducere. Te sfatuiesc sa renunti la scalarul ce ti-a mai ramas sau sa renunti la ceilalti pesti pentru a-ti mai lua un alt scalar. Ai mentionat faptul ca pestii ii ai de o luna si jumatate.... sper ca ai ciclat acvariul inaintea introducerii lor.... daca nu... este si asta o cauza a acumularii de bacterie daunatoare... pur si simplu s-a intoxicat scalarul.
In orice caz ... daca apar simptome si la ceilalti pesti foloseste baktopur (pastile) iar dupa tratament prinde foarte bine niste fishtamin (ambele de la sera).
|
 |
|
Salut....
S-au dat unui iubitor al acestei specii.... prin bunavointa dumnealui m-am ales si eu cu 6 molly balloon...
Rezolvat
|
 |
|
Se afla in proces de trecere pe hrana uscata... Sunt foarte frumosi.
Parintii sunt gold marble ghost - foto la http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=789
Conform teoriei geneticii (generalizate  ) ar trebui sa existe vreo 4 sau mai multe varietati de scalari printre pui, asta in functie de genele ascunse ale parintilor. Daca intr-adevar parintii sunt ghost atunci 25 la suta din pui ar trebui sa fie koi (gold marble blushing Gm/Gm - S/S). Este prima oara cand ai reproduc eu, din cauza asta nu stiu daca sunt ghost. Singura modalitate de a sti acest lucru este de a-i imperechea si a vedea ce fel de pui scot.
Ai dau datorita lipsei spatiului. Am vreo 300 de bucati, cine vrea poate sa vina si sa ia si mai multi. Sunt disponibili intr-o saptamana (sau 2) dupa ce ai trec complet pe mancare uscata (momentan sunt hraniti cu artemia de 3-4 ori pe zi si cu mancare uscata pentru alevini - de la sera - de 2 ori pe zi). Suceava sau imprejurimi....
poze puigani: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=791
Se cere: dorinta ca posesorul sa aiba timp sa-i creasca (ar fi pacat sa aruncam aceste frumuseti) si......... ceva plante sau niste velifera 
|
 |
|
Dau 4 scalari pe plante..... Valabil pentru Suceava (si pentru orice alt oras daca doritorul se deplaseaza sa-i ia).
2 - juvenili (8 luni) - gold marble diamantati
2 -maturi (pereche - depun regulat - isi cresc singuri puii) - gold marble diamantat voalat(femela) - silver normal(masculul)
poze la http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=790
eu voi pastra unii din puii lor - o varietate foarte rara - silver diamantat
poze la http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=748
pe care voi incerca sa-i reproduc.
Perechea poate scoate:
gold(aurii)
gold marble (marmorati aurii)
silver (argintii - fenotip care la noi face referire la varietatea salbatica)
50% voalati - 50% normali
50% diamantati - 50% normali
Cineva din state, pe un alt forum, care a vazut fotografiile puilor si a masculului a mentionat faptul ca acestia au "wild blood" in genele lor. Motiv pentru care ma intereseaza sa reproduc doar silver-ii diamantati.
Toti 4 sunt dati pentru cateva firicele de plante....
|
 |
|
Niste poze... ceva?
|
 |
|
Salut.
Cau scalari koi voalati. Ofer pret bun. Oferta trebuie insotita de o fotografie... PM
|
 |
|
Asa e...
Am spus 2 luni dar cred ca va fi mai devreme.... Astia au 3 saptamani astazi si se ridica destul de frumos....
pm
|
 |
|
Salut,
Cu sunset blushers te pot ajuta eu peste 2 luni.... Vand doar engros... Am peste 200 de pui...
|
 |
|
Salut,
tocmai i-am vandut astazi....
daca te intereseaza peste 2 luni o sa am la vanzare o parte din puii acestora...
|
 |
|
Salut, vand 3 scalari maturi varietatea sunset blusher. Sunt foarte frumosi, am sa postez siniste poze pe undeva.... Un mascul si doua femele, masculul a depus cu ambele femele de mai multe ori. Din pacate tre sa-i marit, nu am unde sa mai bag cei 300 de puiuti care acu au c-am 10 zile.
|
 |
|