Message |
|
Multumesc pt sfaturi si idei ! ! !  Mai lat de 40 nu pot sa il fac :nu incape si cred ca raman la 70*40*45. Cu putzin noroc poate in 1-2 saptamani il am. Pana atunci bag info la greu :citeste:
|
 |
|
Eclozata la 1 leu punga. Chiar langa cei cu farfurii.
SI acum alta intrebare, ca deh trebuia sa-mi aduc eu aminte cate ceva. Cum e mai bine: - cu lungimea peste latzime sau invers ? Chestii de astea.
Daca are cineva o schema mama ce bine ar fi, mi-ar  lumina calea.
AAAA, inca ceva (ma da uituc mai sunt azi  ) am vazut in bucur obor o geamgerie (pe partea cu primaria), taie bine baietzi? Si binentzeles ca am sa stau langa ei, am mai citit pe aici cateva patzanii.
|
 |
|
Mersi Dolly (din nou :-) )pt sfaturi. Tocmai am fost prin piatza de le-am cumparat niste artemii la aia mici, si am studiat si oferta de acvarii. Dupa indelungi cugetari  am zis ca decat sa cumpar un acvariu mai bine il fac eu (ca doar nu ma stiu cu 2 maini stangi  ) si pe asta mic de 20l il tin pt pui. Toate bune, am pus ochii prin casa pe un scrin solid si destul de mare pt ideile mele(problema e ca pe el sta televizorul si trebuie sa-i gasesc un loc si lui  ), am masurat scrinul si acum urmeaza intrebarile :-) :
1. ce grosime trebuie sa aiba sticla la un acvariu de dimensiunile 70 L, 40 l si inaltimea . . .  50 sau 60, voi ce ziceti ? Sau sa-l fac de 70,30,50 ?
2. trebuie sa-i pun intaritoare, si daca da de care?
3. daca exista un silicon cu un raport calitate-pret acceptabil si daca da unde l-as gasi si cum se numeste ? Mi-ar fi de ajutor si un pret.
....si cam atat, daca cumva am uitat ceva sper sa-mi aduc aminte.
|
 |
|
Nu pot sa ma umflu in pene ca as fi mare expert dar uitatzi cum am facut eu: m-am dus in parc (dimunetza ca sa nu ma bata copii ca le iau nisipul  ) si am luat de acolo nisip cu pietris. Acasa l-am dat printr-o strecuratoare facuta de mine din plasa de tantzari si mi-a ramas pietris cu granulatie mica si mare. L-am mai luat putin la mana (este uimitor cate mai gasesti prin el: cioburi , mucuri tigari), l-am spalat, fiert, uscat si gata.
E putina migala pt ca trebuie sa fi atent sa il curetzi bine dar e moca.
|
 |
|
Asa am sa fac, insa din lipsa de altceva i-am pus intr-o sticla de 2 litri cu apa (combinata cu cea din acvariu). E vreo problema? Mi-e ca daca-i pun in acvariu vor fi mancatzi.
|
 |
|
Sper ca nu va plictisesc dar sunt fericitul posesor al unor pui de guppy :-o ,mai precis 5 . Din pacate nu am salvat mai multzi. Mi-a zis vanzatorul ca e gravida dar nu am crezut ca naste asa devreme. Acum, am dat de belele cu puiutzi astia.
|
 |
|
Cred ca tot off topic : Razvan sunt de real ajutor pozele dar ar insemna enorm pt cineva care este la primul lui acvariu daca pozele ar fi si insotzite de cateva explicatii. Nu am apucat sa citesc tot ce sa scris pe forum dintr-un motiv simplu - am dat de el recent - dar daca e postat pe el instructiuni de constructie a unui acvariu de 100 l (sa zicem) cu intarituri (daca e cazu), etc, etc si insotzite de poze te rog sa imi zici unde il gasesc. Si cred ca ar fi multi doritori.
|
 |
|
 La nepotica mea se referea Dolly. Si nu, nu are acces la forum. Am cautat din nou pe rebelul de molly :x si nu am gasit nimik  .Il dau disparut in misiune si sper sa-l gasesc, macar sa stiu ce a patzit. Cat despre broaste, mai bine lasa, or fi frumoase dar am acvariu cam mic. Deocamdata. :-)
A si am fost de am cumparat un geam pe care l-am pus pe post de capac, momentan merge macar nu mai am surpriza de a-mi disparea pestisorii din apa.
Si cu comerciantzii din piatza e normal sa ceara si sa ofere in functie de cumparator iar daca clientul vrea 20 de pesti care poate nici nu se inteleg intre ei vanzatorul sa ii dea, si eu as face la fel daca as fii in locul lor :sic: , asta e , viatza in romania e grea. Dar ma interesa mai mult daca populatia de pesti e sanatoasa, nu vreau sa am surpriza sa cumpar unul bolnav. Stiu ca trebuiesc tinutzi in carantina dar in afara de cateva indicii mici nu prea stiu sa ii deosebesc pe cei bolnavi ( cu toate ca am mai citit pe aici cum arata bolnavii).
|
 |
|
|
 |
|
Mai multe despre guppy (pt ca am vazut ca ai multi din astia) gasesti aici:
http://guppymania.acvariu.ro/a5.htm
in rest nu am ce sa-ti zic. Si eu sunt un incepator, chiar mai mult decat tine.
|
 |
|
|
 |
|
Initial am ascultat de sfatul lui levi si am scos filtrul punand in locul lui un filtru burete la pompa de aer, dar nu prea facea fatza. Asa mi s-a parut.
Acum am pus filtrul la loc(setat pe minim si fara aer) si am lasat si buretele.
Il mai las sau ii fac picioare.
A, si inca ceva, cei care statzi pe langa obor imi putetzi zice daca sunt de incredere vanzatorii de pe acolo ?
|
 |
|
MULTUMESC pt sfaturi, am sa incerc sa le pun in practica.
In legatura cu acvariu LEVI, am vazut in piatza obor( aici in buc.) acvariu de 80 l la 570 000 lei .
|
 |
|
Multumesc pt. sfaturi baietzi  , cred ca (mai mult ca sigur) am sa-mi iau unul mai mare in curand, mult nu m-ar costa mai ales ca multe piese de hardware le am. "Copacul" acela e pt acvarii, am zis ca e ca un copac pt ca seamana cu scoartza unuia, ai zice ca e o scoartza facuta tub cu 2 ramificatii sus doar ca e din piatra (cred)  -daca nu aberez as zice ca e coral, dar nu am vazut unul in realitate asa ca . . . -
Cat despre nepoata-mea  e o vipera mica si daca m-as lua dupa ea nu ar mai ramane vreun animal necumparat prin piatza.
Inca ceva: -daca imi iau un acvariu de 100 L imi sunt de ajuns accesoriile pe care le am sau mai trebuiesc facute modificari.
Si aici nu ma refer la iluminat, am citit si eu pe aici si mi-am facut o idee cam ce ar trebui sa iau, ci doar ma refer daca e deajuns pompa si filtrul pe care le am sau poate pe langa filtru daca mai trebuie sa bag la pompa (in acvariu de 100) si buretele-filtru, chestii deastea. Scuzati-mi necunostiintza.
|
 |
|
Eu sunt un incepator in ale pestilor si pot sa va zic ca din experientza mea ca biban in acest domeniu ca o revista nu ar avea nici o sansa  . Nu sunt destui cumparatori pt. asa ceva. Si reclama e utila pe diferite siteuri dar cine vrea intradevar sa se informeze :o nu are nevoie de reclama, eu zic ca e deajuns Google. Asa am gasit acvariu.ro iar daca e cineva care umbla pe net dupa informatii si nu stie sa foloseasca un motor de cautare e spaga lui.
|
 |
|
Mersi pt. sfat. Am sa incerc sa fac chestia cu furtunul. In lagatura cu acvariul mai mare am sa incerc (mai ales ca am luat microbul  ), dar intai sa ma obisnuiesc cu ei. Nu vreau sa ii iau si pe urma sa imi moara din cauza nestiintei mele.
|
 |
|
Salut, am primit recent ( sub forma de cadou ) un acvariu de 20 l impreuna cu cateva accesori si 1 peste ( sanitar). Eu am mai cumparat 2 guppy si 2 molly dupa ce am citit indelug pe mai multe siteuri, inclusiv pe acest forum. Tot sistemul pe care il am e compus din : un filtru AQUAEL de 260l/h, o pompa de aer RESUN AC-2600 cu presiune: 0.012MPa si capacitate 1,6 l/min (asa scrie pe spatele ei) si un termometru. Specific ca in acvariu am cam 0.5-1 cm pietris putzin colorat in verde + o chestie pe mijloc care seamana cu un copac gol pe interior si care are doar doua ramuri(si alea deabia incepute). Nu am plante. Si initial nici pestii amintitzi mai sus nu vream sa-i iau dar nu am scapat de gura lui nepoata-mea. Ce as dori sa stiu : ce plante(si cate) ar trebui sa iau la acvariul asta mic, ce debit ar trebui sa las la filtru si pompa (mi-e mi se pare ca si la minim ii zapaceste pe pestii aia, asa ca noaptea opresc filtrul) si ce mai, orice consideratzi ca imi poate fi de ajutor. Stiu ca poate suntetzi satui de atatzia incepatori dar nu am gasit la cine sa apelez, imi plac pestii si nu as vrea sa-i fac sa sufere (mai ales ca daca o sa moara din ei o sa trebuiasca sa-i explic asta lui nepoata-mea). A si mai am si doua pietre de marimea unui ou de gaina care arata ca si cum ar fi mai multe pietre lipite intre ele - sunt ok sau trebuie sa le scot ?
|
 |
|