[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dl-Epurica
Forum Index » Profile for Dl-Epurica » Messages posted by Dl-Epurica
Pfuu, eu ma gandeam sa il tin aprins toata noaptea.
Citisem eu ceva ca plantelor le trebuie multa lumina...etc.in fine.

Faza e ca eu il am undeva in bucatarie, pe blatul de la mobila de bucatarie si e intr-un colt.
Pe timp de zi...nu prea bate soarele in el, e lumina putina.

Acum, pe perioada ciclarii imi recomanzi sa il tin aprins 2-3 ore seara si atata?pe timp de zi lumina sa fie inchisa?

Cel mai tare e sa nu imi apare alge delea verzi peste tot.Am o oroare de alge.
Merci mult de r?spuns.
Am sa dau teava aia la nivel cu apa, într-adev?r, este deranjat rau, zici ca am un rau în casa
Cred ca am exagerat putin cu lumina... de aseara de la ora 19. oo, de cand i am dat drumul, n am oprit o... acvariul a avut lumina non stop..
B?nuiesc ca acum, pe timpul zilei sa o opresc, ?i sa ii mai dau drumu diseara, 2-3 ore, nu?

Mi am dat seama ca cei de la Animax sunt doar vânz?tori, nu m am luat dup? ei. Încercau sa îmi dea ni?te sfaturi dar fix asta i am zis prietenei mele, ca sunt vânz?tori.
Eu sunt din Foc?ani
Salut.

Am primit de la Mos Craciun 1 bucata acvariu 54 L Diversa de la Animax cu tot ce trebuie in el (sper)
Filtru Claro 600 si incalzitor cu reglaj de temperatura.
Am cumparat o galetusa de substrat, peste el am pus nisip iar peste nisip niste pietris de granulatie nu foarte mare.
Am trantit niste pietre, luate tot de la Animax, 2-3 radacini si vreo 4 plante (Anubius,Echinodorus,Valisneria) sper sa fi scris corect.
In seara asta l-am montat, pus apa, 10ml de easy start si il las sa cicleze.

Faza e ca nu stiu din ce motiv, geamul de la acvariu, filtru, incalzitorul, pietrele, plantele sunt toate pline de bule de aer delea mici...pana mea, se vede urat.

Ma tot gandesc daca e normal si or sa dispara sau am facut eu ceva gresit.

Ma gandesc sa n-am setat filtrul cum trebuie, habar n am ce viteza trebuie sa aiba, cum sa functionze, poate da prea mult aer....etc
Din filtru iese asa ca un cot de plastic din care are 2 ramificatii :1 pentru un furtun mic si subtire cu o chestie neagra in capat, care am inteles ca tre sa fie in afara
2 o teava neagra cu 3-4 gaurele in ea din care curge apa si care vine fix deasupra apei .

Aveti idee cum trebuie facut?
Acum, la ciclare tre sa dau viteza mai mica?Teava din care curge apa,e ok asa?Trebuie sa scot dopul acela negru din capatul furtunului care iese din acvariu?

Va multumesc si incerc sa pun si 2-3 poze.Sper sa se vada acele bule enervante.
Ma cheama Razvan si va spun sincer ca de mic îmi doresc un acvariu
Am început unul mic si sper sa ma tina.
Va salut!

Forum Index » Profile for Dl-Epurica » Messages posted by Dl-Epurica
Go to: