[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabrelss
Forum Index » Profile for Gabrelss » Messages posted by Gabrelss
Numai asa, ca sa circotim putin, eu as face doua grupaje de pietre, unul mai mare intr-o parte si unul mai mic si asimetric.
Dar tu stii ce-i mai frumos pentru tine. Oricum ar fi, inceputul e interesant.

Total de acooord cu tine!! Numa sa gasesc pietrele ) asta sunt asa gasite de urgenta.. sunt granit cred.

Ma duc pe niste rauri unde gasesc pietre calcaroase ca sa ajut si duritatea apei, vin cu o plasa de pietre, le spal bine cu periuta electrica, le clatesc bine de tot si apoi ma apuc de reamenajat )

Iau in calcul pe viitor chiar lipirea pietrelor cu silicon de acvariu :-?

Multumesc de carcoteala, ma ajuta
Multumesc. Abia astept si pestii)

Ps. Am uitat sa pun fundalul ) voi pune fundal negru.. il aplic eu pana termin ciclarea, sau cel tarziu la schimbul de apa la finalul ciclarii.

Am pus poza si cu interiorul dulapului. Credca e mai rezistent acum )
Si inca o poza..
Si a venit si comodaaa. Asa ca am instalat acvariul, am pus pietrele ( voi mai pune pietre pana bag pestii.. trebuie sa caut calcaroase pentru plus de duritate pt ciclide).

Momentan am pus apa de la robinet, scos filtrele si incalzitorul, lasat doar pompa si neonul, pana se mai incalzeste apa si se si elimina clorul (stau in zona de munte, apa la robinet are 8°.

Dupa ce apa ajunge la temperatura camerei, bag mediile de filtrare, incalzitorul si bacteriile si continuam cu ciclarea. Filtrul extern va fi si el in plan obligatoriu dar in viitorul apropiat..

Ce parere aveti?
Am luat acvariul, ieee!!!

Ca si concluzie am dat comanda de dulap. 81x 40 ca dimensiune, cu despartitor pe mijloc deci va avea si pe mijloc sustinere. Inaltime de 90 cm, 2 usi, clasic

Multumesc tuturor de sfaturi!!!

M-ati ajutat mult!!
Mersii. Pai am convins-o destul de la un acvariu 30l cat aprobase initial de frumusete cica ) am trecut la ideea de 60 apoi 70 si apoi 110. Si atunci am trecut la rio 125 ca deh.. dai un ban dar e si frumos si mare) cu rabdarea treci si marea

Desigur ca postez si intreb tot. O sa fac acolo un forum cu acvariul meu si cu tot ce fac pe parcurs, pt ca am vazut ca asa se face si se ajuta mult. Apreciez ff mult asta.

App.. pt prima umplere de acvariu pot sa bag direct apa de la robinet? Sa se declorineze direct in acvariu? Ca daca ma apuc sa insir bidoane la "uscat" pt 125 litri... ma da sefa afara Dupa 3 zile voi baga bacteriile safe start
Exact.. problema e ca am depasit mult bugetul alocat initial) stii cum e, trebuie si aprobarea nevestii ??

In fine, voi pune doar ciclide, voi alege marimi mai mici ca specii, nisip am deja, pietre la fel, asteptam sa vina acvariul, il ciclam 4 saptamani si apoi intram in hora) ne invatam din mers ( si citim engross pana atunci) )
Cozmastie wrote:eu as lua o comoda noua,as intari-o,si dupa as pune acvariul gol,eventual doar cu hardscape-ul si dupa l-as umple

Pai nu asta e logica? Pui comoda apoi acvariul gol, hardscapeul si apoi apa?

Daca e o fac la comada ca imi face cineva fix cun doresc la pret ok..
Nu stiu ce sa fac sincer.. mai analizez. Oricum daca tin comoda, ii pun intaritura pe mijloc si scurtez lateralele astfel incat inaltimea va fi cam de 90.. oare asa tine?
Solutia? Fac/ cumpar alta?
Cozmastie wrote:nu stiu ce sa zic asta era doar o parere,eu nu as risca

Ce anume nu ai risca?

Tu cum ai proceda sincer?
Am 2 variante:

1. Intaresc dulapul pe mijloc si pe laterale, si apoi il ancorez de perete cu dibluri

2. Fac alt dulap de la zero pe modelul celui original juwel si pe asta il mut in alta camera..

Voi ce alegeti? Adica daca e prea mult de lucrat la dulapul actual nu mai are sens sa insist pe el..

Mersi

Silviu Man wrote:Salut!

Deci vrei sa pui 81/36 pe un 71/28. Diferentele nu ar fi mari iar daca blatul suplimentar este destul de rezistent, ar trebui sa mearga.

Intrebari :

1. Cit de bine este imbinata comoda pe care vrei sa pui acvariul?
2. Ai suficient spatiu in comoda pentru echipamente?
3. Ce inaltime are comoda?

O poza cu usile deschisa ar ajuta.

Uite poza cu usile deschise... referitor la intrebari:

1. E destul de bine imbinata si o mai intaresc si cu coltare daca este nevoie. Doar ca imi este frica sa nu fie instabila iar presiunea greutatii pe blatul suplimentar sa nu fie pe laturi prea mare. Ar fi cam 5 cm in fiecare laterale si 4 cm in fata si 4 in spate..

2. Echipamente, te referi la filtru extern nu? Momentan credca voi merge o perioada pe filtrul din pachet de la juwel, iar in cateva luni sa suplimentez cu extern..

3. Are inaltime 99 cm acum

Mersi de sfaturi. Imi place ca se ajuta lumea pe forumul asta
Atasez pozele cu simularea
Acesta este dulapul acum:
Salut.

Am comandat un Juwel Rio 125, si pana vine trebuie sa rezolv cu locasul unde il voi instala.

Momentan in holul unde vreau sau il montez am un dolapior cu dimensiunea partii de sus 28 x 71 cm. Rio 125 are baza de 81 x 36 cm

Ma gandeam sa dublez blatul cu inca un plat de pal de 81 x 36 peste blatul actual, perfect centrat.

Ce parere aveti?

Am favut o simulare cu padul pentru pus sub acvarii care are aceleasi dimensiuni ca si viitorul acvariu.

Multumesc
MihaiF wrote:Nu stiu ce acvariu ai dar ar fi bine sa te documentezi mai mult cum e cu el. De exemplu la acvariile Juwel este interzisa interpunerea de materiale intre acvariu si cabinet.

Scuze, la replica asta trebuia sa dau reply...
Cozmastie wrote:
Marius-Lucian wrote:Cozmastie, nu stiu la ce Substrat te referi, nu o sa am plante, asa ca Substrat pt plante nu am. Am doar nisip fin 0,4-1 mm ?i 1-2!mm granulatie. Te refereai la medii de filtrare?!

stiu ca nu vei avea plante,dar eram curios caci arata foarte bine

Serios? Eu vreau sa achizitionez un juwel rio 125, si am luat un burete de ala special de la Hornbach si voiam sa pun sub acvariu...deci nu mai pun?

Forum Index » Profile for Gabrelss » Messages posted by Gabrelss
Go to: