Message |
|
Imi spunea cineva ca are in acvariu "roca vulcanica sparta" ca si substrat. M-am uitat la ea si era neagra...
Am cautat peste tot, dar din cate vad eu, spartura de lava e maro.
As vrea sa imi plantez acvariul si nu stiu ce substrat sa folosesc. Are 130x45 (se pare ca e mai mic decat mi-am propus)
O sa tin discusi in el, si planuiesc sa pun ceva radacini, pe langa plante.
|
 |
|
Cumpar cateva bucati de dwarf pufferfish, sau chiar si o specie care creste mai mare.
|
 |
|
Nunu.
Pentru discusi am gasit deja un acvariu de vreo 450 de litri pe care il cumpar saptamana asta si asa mi se elibereaza cel de 120 de litri.
M-au fascinat Pufferfish-ii de cand eram mic. Bine, atunci stiam doar specia specifica apei marine.
Si acum nu mai gasesc nicaieri
|
 |
|
Apropo...nu stiti de unde pot cumpara cativa Dwarf Pufferfish?
Am vazut pe OLX acum ceva vreme un anunt, dar vad ca nu mai e activ.
|
 |
|
Am spus ca nu am folosit in viata mea asa ceva deci o sa am putina nevoie de ajutor  )
Face galagie? Ma refer...apa care se scurge in sump prin teava.
|
 |
|
Am un filtru extern JBL e1501, dar nu cred ca mi-ar ajunge pentru un litraj atat de mare, nu?
Nu am mai folosit in viata mea un sump, dar la asta mi-a sarit gandul cand ai spus de iluminat/filtrare. Am un acvariu de 60 de litri. Banuiesc ca l-as putea modifica si sa-l folosesc ca si sump.
|
 |
|
Planul meu era sa il fac de 120x60x60, dar nu imi permite deloc spatiul.
O alta varianta ar fi sa il fac de 150x50x60... la dimensiunile astea cam cate perechi as putea tine?
|
 |
|
Acvariul e steril. L-am pus o planta, pentru ca mi-a fost frica ca perechea ii va fugari pe cei mici. Dar se inteleg ok.
Sunt constient de faptul ca acvariul e prea mic. Planuiesc sa imi fac un acvariu de 360 de litri (120x50x60), tocmai din acea cauza am anunturi pe la categoria "vanzari". E ok acvariul pe care vreau sa il fac pentru vreo 3 perechi de discusi plus ceva neoni, 1-2 ancistrusi?
Aseara am conectat incalzitorul si deja apa e la 30 de grade. Am setat o temperatura mai mare pentru ca am inteles ca mor bacteriile Ichtio, sau fungi, ce o fi.
Nu e problema de mancat. Mananca la fel cum manau si pana acum. Dar aseara am observat ca au petele acelea albe pe ei si ma gandeam cum s-ar fi putut intampla sa contacteze Ichtio. Mi-a venit ideea sa bag mana in acvariu, stiind ca se produc la schimburi de temperatura si atunci am aflat.
|
 |
|
Buna.
Se pare ca in ultimul timp am parte doar de zile proaste. Acum vreo 2 zile am facut schimbul regulat de apa in acvariul meu de 120 de litri in care tin o pereche de Red Turquoise si 4 pui de Blue Diamond. O singura problema....am scos incalzitorul cand am facut schimbul de apa si acum am realizat ca am uitat sa il bag inapoi in priza cand am termiat treaba, temperatura scazand la aprox 22 de grade. Banuiesc ca pestii sunt acum bolnavi de Ichtioftiriaza (verificati pozele de mai jos).
O singura intrebare...daca am crescut temperatura treptat pana la 30 de grade credeti ca isi vor reveni? Sau sa le adaug omnipur ca si tratament? Nu prea as vrea sa il folosesc pentru ca am si o planta in acvariu si nu am unde sa o pun pe perioada tratamentului, avand in vedere ca omnipur distruge plantele. (planta e un anubias)

|
 |
|
Potamotrygon Motoro in varsta de aproximativ un an.
Diametrul discului este de 20 cm. Mananca perfect.
Pret: 500 de lei (plus pretul transportului, in cazul in care nu va aflati in Oradea sau in apropiere)

|
 |
|
Vand un Potamotrygon motoro in varsta de aproximativ 1 an jumate. Mananca perfect. Diametrul discului este de 23-24 de cm.
Parerea mea e ca este femela.
Sunt din Oradea.
Tel: 0747130447
Pret: 600 de lei plus transport (curier).

|
 |
|
Vand un Potamotrygon motoro in varsta de aproximativ 1 an jumate. Mananca perfect. Diametrul discului este de 23-24 de cm.
Parerea mea e ca este femela.
Sunt din Oradea.
Pret: 800 de lei plus transport (aprox 20 de lei) prin curier.

|
 |
|
Si care ar fi explicatia pentru bataile din partea masculului? Fostul proprietar mi-a spus ca obisnuia sa bata femela numai cand o obliga sa depuna.
Uneori bataile sunt mult mai violente. Se lovesc de laturile acvariului foarte tare...si in cea mai mare parte a timpului femeia sta retrasa. Am putin loc intre acel filtru intern negru din filmare si latura acvariului, iar femeia intra acolo, incercand sa se retraga.
Bine, nu fac asta toata ziua, dupa cum am mai spus. De exemplu, acum stau amandoi linistiti unul lâng? celalalt. La fel e si când le dau de mâncare...nu au probleme. Dar in cursul zilei fac asta,de vreo 6-7 ori pe ora. Pana si azi-noapte am auzit ca se fugareau, in bezna deplina.
Scuze pentru calitatea proasta a video-ului. Nu pot sa inteleg cum as putea face calitatea lui mai buna in momentul in care il uploadez pe YouTube(e editat pe telefon, la rezolu?ie 1080p)
https://youtu.be/ZNj14wI-z94
|
 |
|
Am fost azi la Pet Shop si mi s-a spus sa nu schimb apa discusilor atat de des (eu o schimbam la 2 zile in proportie de 30-40%), pentru ca daca nu o schimb, PH-ul scade. E adevarat? Am un PH tester din Ungaria. Stau in Oradea, deci nu e chiar atat de ciudat Poza cu apa de la retea: http://i.imgur.com/6EMo7AW.jpg Poza cu apa din acvariu: http://i.imgur.com/NtvOt0b.jpg Nu stiu ce sa fac. Ma tem ca apa devine putin unsuroasa de la inima de vita pe care le-o dau daca nu o schimb...
|
 |
|
https://www.youtube.com/watch?v=OvgmCkwhZxo&feature=youtu.be
Scuze pentru calitate, dar asa am primit video-ul de la vechiul proprietar. Uh, nu stiu daca se vede dar alea nu mai sunt icre, au o codita mica.
I-am hranit in urma cu vreo 30 de minute si iar o ugarea prin acvariu daca incerca sa manance. A reusit sa manance si ea pana la urma, totusi. Si acum stau unul langa altul fericiti de parca nimic nu s-a intamplat.
Ce imi place la ei e ca sunt foarte blanzi. Adica daca bag mana in acvariu vin la mana mea crezand ca ii hranesc si reusesc chiar sa ii mangai. Bine, se sperie cand ii mangai dar mnah.
Vechiul proprietar mi-a spus ca in mod normal masculul o fugarea pe femela in momentul in care o obliga sa depuna, dar vad ca el o fugareste numai cand le dau de mancare si uneori in timpul zilei, dar foarte rar. Oare nu e o problema ca le-am pus conul in acvariu, avand in vedere ca a trecut doar o saptamana de la mutare, dandu-le prilejul de a depune? (conul e exact cel de la vechiul proprietar)
|
 |
|
Buna, acum o saptamana mi-am luat o pereche confirmata de Discusi Red Turquoise destul de tanara (confmata prin poze cu icrele depuse, etc) si problema e ca pana acum 3 zile nu prea se atingeau de mancare. Acum 2 zile le-am cumparat inima de vita si vad ca nu ramane nicio farama de mancare dupa ce ii hranesc. Dar dupa ce i-am hranit observ ca masculul fugareste din cand in cand femela prin acvariu, chiar si cand se hranesc si ea vrea sa ia o bucatica de mancare. Bine, asta nu e o problema deoarece hrana ajunge cam in tot acvariul, deci pot sa se hraneasca in colturi diferite fara sa se ciondraneasca. Bine, au momente si momente. De exemplu, acum stau unul langa altul fericiti.
Acvariul e steril, are aprox 120 litri (70x35x50), e vopsit in alb pe 3 dintre laturi si inclusiv pe fund, e conectat la un filtru JBL e1500, un filtru intern pentru mai multa filtrare mecanica si temperatura e setata pe 30 de grade, deoarece asa mi s-a spus cand i-am cumparat. Probabil asa au fost obisnuiti. Tin sa precizez ca in acvariu maiam si un Motoro de vreo 20 cm dar nu are treaba cu discusii. Stiu ca nu orea e ok, dar planuiesc sa fac un acvariu mai mare dupa cateva serii de pui de discus.
Am in casa doar un tester de PH. PH-ul e aprox 9-10, dupa cum am observat. Banuiesc ca e exagerat de mult pentru Discusi, dar chiar nu situ cum sa il scad...am inceput sa fac schimburi de apa de 15-20% zilnic, dar nu prea scade. PH-ul apei de la robinet e undeva intre 6,5-7. (resturile de mancare si de "caca" care nu sunt absorbite de filtru le curat manual)
Am cateva intrebari:
-Cum pot sa scad PH-ul?
-Cum pot sa ii fac sa depuna? Am inteles ca ar trebui sa curete conul, dar nu prea au interes in asa ceva, dupa cum se pare. (ii schimb pozitia o data la 2-3 zile daca vad ca nu depun)
-La ce interval de timp sa curat filtrul extern, avand in vedere ca am observat ca bucatele din inima de vita intra direct in furtun si sunt absorbite? (eu congelez inima, o dau pe razatoare si o arunc in acvariu. Asa au fost obisnuiti)
IMAGINI:
http://i.imgur.com/48r6Irb.jpg
http://i.imgur.com/KimZO4m.jpg
|
 |
|
Acolo ai ori un afra ori Metriaclima Aurora.
As zice in procent de 80% ca e Aurora.
|
 |
|
Vand o pereche de Severum Gold.
(Sau schimb cu 1,2 pui de Discus)
Pret: 80 lei.
|
 |
|
1. Nu sunt bolnavi, am precizat mai sus cauzele rupturilor aripioarelor. Si nu cumpar pesti doar pentru decor. Daca te autocaracterizezi "iubitor de animale" tine minte ca asta nu implica doar animalele care arata frumos, care sunt perfecte.
2. Sunt din Oradea. Dar totusi, as vrea sa stiu care e problema cu domnul Vali. Tocmai am cumparat de la el un filtru JBL E1500 si momentan totul e ok. Nu l-am testat dar m-a asigurat ca functioneaza si am primit si un rotor cadou.
3. Am urmat sfaturile lui Koala, am facut schimburi de apa, iar acvariul are deja aprox 2 luni, deci banuiesc ca e ciclat.
4. Mda, cineva mi-a spus ca nu e o problema cu apa calcaroasa la ciclide, chiar daca e vorba de ciclide americane. L-am facut o "grota" in care se ascund, ala e rolul pietrelor calcaroase. Azi am adaugat o buturuga in acvariu, in speranta ca va mai scadea din pH.
5. Apa e aerata foarte bine, de asta sunt sigur. Am o pompa RESUN cu 2 iesiri, ambele sunt conectate la acvariu si e setata pe volulmul maxim de aer.
Stiu ca pestii bolnavi trebuiesc separati, dar astept sa imi ajunga un acvariu mai mare din tara. Am observat faptul ca domnul cu care am vorbit ori e neserios ori are prea multe pe cap...tot ma amana si pana cand nu vine nu am cum sa separ pestii. In acvariu am doar un filtru intern, avea in el un saculet cu carbune activ, dar l-am scos inainte de inceperea tratamentului, pentru ca am citit ce scria pe prospect. Am lasat doar filtrarea mecanica.
Banuiesc ca nu trebuie sa schimb apa...ca sa las medicamentul sa isi faca efectul, nu?
Apropo, am observat ca defapt comportamentul ei e din alta cauza. Masculul o urmareste de vreo 2 zile prin acvariu, iar azi a si muscat-o. Acum stau linistiti unul langa celalalt, dupa ce am introdus buturuga. Nu prea stiu care ar putea fi cauzele...
Si cu toate ca sta ascunsa, o speriu putin ca sa iasa din ascunzatoare cand le dau de mancare. Ea mananca perfect, dar masculul vad ca nu se mai atinge nici de rame. Face la fel cum facea cu mancarea pe care le-am dat-o inainte. Vreo idee?
Koala, asta e o intrebare pentru tine: Daca apelez la hrana vie...e ok hrana vie pentru animale insectivore? (reptile, amfibieni etc). Am gasit pe net ceva gen Mealworm, Superworm, gandaci din mai multe specii, greieri de diferite dimensiuni...
|
 |
|
Chiar nu pot sa inteleg un lucru...
Vi-am precizat faptul ca de cand am luat perechea de Severum, ambii aveau vanatai si aripioare muscate de ceilalti pesti(oscari) din acvariul vechiului proprietar.
In fine, au stat aproximativ 6 zile in tratament cu Omnipur, si doar azi am schimbat vreo 25% din apa. Masculul si-a revenit complet, nu mai are nicio vanataie si aripioarele sunt inca muscate, dar vad ca isi revine. Totusi, femela vad ca inca are vanataile si in plus, sufera de fin rot. Cred ca e de materie fungica, pentru ca are o pelicula alba in jurul "rupturilor". Nu a mancat azi si incearca sa se ascunda in spatele decorului(pietre calcaroase + o planta artificiala). O sa las niste poze mai jos.
Cum e posibil sa dezvolte fin rot in tratament cu Omnipur? Si ce ar trebui sa fac?
Sa o izolez intr-un alt acvariu si sa continui tratamentul cu Omnipur, iar pe ceilalti pesti sa ii scot din tratament?
http://i.imgur.com/Tat0ybQ.jpg
http://i.imgur.com/iRUpBnK.jpg
|
 |
|