Message |
|
Salut, in ultimele doua saptamani m-am intalnit cu ceea ce se numeste "mucegaiul pestilor" - am avut doi platy cu aceasta boala. Desi am incercat tratament cu verde de malachit (i-am transferat intr-un acvariu carantina), amandoi au murit. Care ar putea fi cauza? Singura modificare adusa acvariului a fost adaugarea unui filtru extern...poate avea legatura sau este doar o coincidenta? Si daca este coincidenta, care ar putea fi cauza bolii?
|
 |
|
Are cineva niste pui de platy proaspat nascuti? M-ar interesa 4 pestisori
|
 |
|
Multumesc, guys
|
 |
|
Salutare, dupa ce iau filtrul extern, cum procedez ca sa se formezw bacterii in el? Il las sa mearga simultan cu cel intern o perioada?
|
 |
|
Salutare, incet-incet ma indrept spre un filtru extern  - ce recomandari aveti? Capacitate acvariu 126 litri, cu toate acestea m-as uita la un filtru cu o capacitate pentru un acvariu mai mare (in caz de upgrade acvariu in viitor).
|
 |
|
Nu am nisip ca substrat, deci nu iti pot raspunde.
|
 |
|
Se poate inchide.
|
 |
|
Cumpar Eheim Quick Vac Pro
|
 |
|
Salut, vinzi aspiratorul separat?
|
 |
|
Mai ieftin nu gaseai!? 
|
 |
|
Cam 8 ore
|
 |
|
Am pus ieri Filter Medium, sa vedem ce rezolva.
Pana acum, sunt inca vizibile diferite impuritati in apa.
Exista vreun aspirator care doar sa aspire impuritatile de pe substrat / din apa, dar care sa nu traga si apa din acvariu?
|
 |
|
Silviu Man wrote:Zi merci ca ai scapat numai cu atit!
Oricum, concluzia e clara: cine nu are nevasta, sa se-nsoare
L-a aranjat mai bine!
Oricum, daca filtrul si-a pastrat colonia de bacterii, nu ar fi o problema mare. Bine ca nu aveai substrat nutritiv, plante, ...
lovitura sub centura!  ))))
nu te da batut asa usor, chinul nici nu a inceput  )
|
 |
|
Ai fost la hb?
|
 |
|
Salutare, am scapat de alge, am facut deja doua schimburi de apa, am curatat filtrul (a propos, din bureti a iesit o mizerie fantastica...), am aspirat pietrisul. Problema este ca dupa toate aceste operatiuni, prin apa tot mai plutesc tot felul de reziduri...Ce sfat imi dati ca sa pot sa am o apa curata si clara?
|
 |
|
Cum ai reusit? Poza din fata este tot de azi?
|
 |
|
S-au dat. Se poate inchide.
|
 |
|
Am pus doar anubias si deocamdata sunt prietenosi cu el. Nu am incercat cu alte plante
|
 |
|
Adica sa pun hrana verde pentru carasi? 
|
 |
|
Bine, fie, dar 2 sunt suficiente 
|
 |
|