Tonisoru wrote:Acvariul tau este simplu si foarte, foarte frumos. Felicitari!
Multumesc, am incercat sa le fac o casa primitoare, sper ca am reusit.
UPDATE: Se pare ca am 2 femele Astazi si celalalt pestisor a depus icre, deci pe scurt am doua femele, isi mananca icrele deci nu cred ca o sa apuce sa putrezeasca sa modifice parametrii apei, sper sa am dreptate si daca mai scapa cate o icra prin bazin nu cred ca e mare problema.
Concluzie, alarma falsa, nu se inmulteste nimeni Parca as lua si un baietel dar stiu ca nu e suficient de mare acvariul asa ca ma potolesc
PS: De cand am schimbat materialele filtrante apa e mult mai clara dar nu e cristal ...INCA
Zilele trecute citisem pe un forum strain o metoda folosita de unii acvaristi , mi-a suras mult ideea aceasta si am facut un tutorial pentru ca am vazut ca sunt multi care nu stiu cat de simplu este sa scufundam mancarea plutitoare. Mai ales cand ai carasi si pot avea probleme cu vezica plutitoare, doar aici pe forum am vazut f multe cazuri. Da sunt novice , nu am experienta dar am vrut sa ajut comunitatea cum pot deoarece am fost deosebit de placut surprins de primirea voastra aici ! Inca odata va multumesc
Seringa costa 5 LEI la farmacie, am gasit putin mai greu una atat de mare incat sa incapa granulele prin varf dar merge si cu una de 20 ml daca i taiati varful.
PS: Rugati o farmacista sa caute in sistem la ce farmacie au pe stoc si mergeti la sigur ori incercati la farmacie veterina.
[b]PS2: Da este si mancare peleti care se scufunda dar daca vrei sa diversifici meniul pestilor e de mare ajutor.
Sper ca va placut si salvati vezicile plutitoare ale pestisorilor vostrii! Numai bine
Jimmi wrote:Daca observi ca carasii nu rup plantele poti incerca sa faci gazon si eventual sa aduci si niste melci pomacea.Cam 10 melci eu zic ca ajung la tine.
Eu am acvariul full plantat si 4 carasi...2 mari 2 pui...Pana acum nu i-am vazut sa rupa plantele.
Revenind la ale noastre.Superba evolutia bazinului.In circumstante eu zic ca o sa te bucuri cat mai mult de ei...Tine minte carasii au speranta de viata pana la 10 13 ani deci....
Multumesc si sper sa creasca frumosi si voiosi !
V-am pregatit o surpriza la toti ! Nu stiu sincer daca mai este pe forum but oh well
Am renuntat la idee , daca e sa reuseasca vreunu sa eclozeze am sa-l pastrez daca nu .... oricum mi-a fost greu si asa cu doi, ma gandeam sa-i dau la petshop sau sa-i donez dar numai imi fac de lucru degeaba.
V-am tot promis poze dar am revenit cu un filmulet si cu plantele, nu e ceea ce mi-ati recomandat si aici m-am incapatanat putin recunosc, dar imi asum. Mi-a placut ideea de plante ascutite si bolovani rotunzi sa fie o diferenta de forme, cu Anubias, imi imaginam totul asa sec , sau ca o floare normala de ghiveci in acvariu Nu ma incanta ideea,
Asa ca am luat:
Staurogyne Repens ( zona centrala de mijloc, asta e experiement daca reusesc sa-l inmultesc in timp, creste greu dar ar fi frumos sa il cresc la baza rocilor, vom vedea )
Vallisneria Spiralis ( laterale indepartate, am vazut ca ele cresc rapid si lungi )
Vallisneria Spiralis Tortifolia ( laterale apropiate, aceasi varianta dar pitice )
Repet a fost o idee de design si mai vazusem pe net niste acvarii cu carasi plantate cu astfel de plante desi nu in felul acesta ( sa fi fost de plastic? who knows )si plus toate le-am prins ultimele pe stoc si la jumatati de pret fata de normal deci deocamdata sunt super multumit iar pestisorii nu au atentat la ele , din ce am vazut acum le "pupa" doar sunt putin mai late decat gurile lor.
Gata vorbaraia, 3 minute relax time , Full screen HD 1080p, muzicuta ambientala. ( ciclarea mai dureaza, asa ca faceti abstractie de particule deocamdata )
EDIT: Nu stiu cat de stufoase cresc plantele laterale, si cred ca am lasat cam mult loc intre ele din acest motiv, voi vedea pe parcurs.
Dupa ce am mai citit pe aici , m-am ametit cu totul, nu stiu daca unul e mascul sau nu si nici nu m-am lamurit daca o femela depune indiferent daca are mascul langa ea sau nu...?
Ma bucur ca sunt pe drumul cel bun si va multumesc din nou pentru ajutor !
@scoprionul , buretii din interior sunt prea subtirei pentru sorb din pacate, am sa mai caut altceva
@adriano , multumesc si te mai astept pe aici am sa va tin la curent
@Faye, facut intocmai, am sa raspund pe repezeala acum deoarece tocmai am vazut ca unul din carasei a inceput sa depuna , am vazut ca e mai grasun unul dar "burta" e ceva specific lor din cate am vazut , nici nu stiam sa identific pestii acum e clar, am un mascul si o femela , am dedus ca masculul e cel care are pe opercule ( 2 puncte albe , se vad chiar tare , daca bine am inteles)
Acum mai citisem ca e nevoie de 2 masculi pentru depunere, vad ca e de ajuns unul ?
Am vazut ca femela mananca rapid ceea ce depune, oare sa-i inmultesc ? sau nu am sanse
Heelp ? Revin cu poze
scorpionul wrote:felicitari, e cu totul altceva. O singura observatie am de facut: pune spray barul pe latimea acvariului nu pe lungime cum il ai acum. In rest esti pe drumul cel bun
Multumesc, am incercat sa fac asa cum mi-ai spus, l-am pus si am intampinat 2 probleme
1. Nu incapea tot spray barul pe toata latimea , e din 2 bucati , am scos una toate bune dar tocmai ce am bagat plantele si daca il pun in lateral imi zboara toate plantele intr-o parte , am renuntat la idee dar ca si compromis am pus spray barul de la filtrul intern pe laterala si acum e totul in regula cu plantele , si valurire am pe 2 directii , haha , nici nu stiu cum nu m-am gandit pana acum sa fac asa, mersi pt idee.
koala wrote:Bazinul arata foarte bine. Felicitari!
Multumesc Koala, revin si cu poze cu plantele imediat, o sa ma injurati )
adrian09 wrote:
...
Nu stiu ce ai vrut sa spui aici Adrian, de bine de rau ?
Intrebari noi:
In alta ordine de idei , am cumparat urmatoarele :
- Spartura de lava 1 kg
- Sera Siporax 1l
- Piatra Ponce 8-16mm 1l
In momentul de fata am in canistra jbl e901 asa:
3 sertare bureti + 1 JBL MicroMec
Nu stiu in ce ordine le numarati voi dar eu am sa incep de jos numaratoarea, deci sunt 4 sertare, primul de jos e cel cu MicroMec cu care a venit JBL
Intrebarea ar fi : In ce ordine e cel mai bine sa pun materialele filtrante ? Buretii dispar cu totul mai putin cei laterali pentru ca inca nu am gasit burete pentru sorb deci raman 4 sertare pentru :
- Spartura de lava 1 kg
- Sera Siporax 1l
- Piatra Ponce 8-16mm 1l
- MicroMec
Update nou : Decor acvariu inainte de plante, maine vin si plantele ..., ma apucasem sa lucrez deja in acvariu si apoi primesc mesaj ca defapt abia azi au expediat comanda de la nevertebrate desi comanda era de alaltaieri, in fine , deci maine bag si plante .
Mie unu imi place , nu e finisat 100% ca maine oricum mai trebuie sa umblu putin cand plantez.
Poza reala
Poza artistica
Video:
Am optat pentru substrat negru deoarece am vrut sa merg pe un design gen Hawaii initial dar apoi m-am gandit ca sunt cam ascutite rocile vulcanice si deja cumparasem substratul , plus ca vroiam un design minimalist ca si apartamentul unde locuiesc, mie imi place cum a iesit.
Voua va place? Macar fata de ce era
EDIT: Am uitat sa specific ca pietrele mi-au facut zile amare, unu la mana tot malul Muresului e inghetat, am stat 1 ora jumatate sa scormonesc in gheata si zapada, apoi am zis ca am scapat de greu ) , nici poveste, m-am apucat sa le clatesc in jdemii de ape dar degeaba, pana la urma am luat un burete de bucatarie metalic sau din ce o fi nou , si m-am apucat de frecat si cu o periuta de dinti si dai si dai , 3 ore am frecat pietre , apoi la fiert si uscat . Am facut si testul cu otetul pe fiecare in parte, greseala de incepator a fost ca am luat mult mai multe pietre decat era necesar si bineinteles ca desteptul de mine le-a spalat si curatat pe toate ( ma rog majoritatea ce nu am pus au fost de dimensiuni mai mici ca deh, daca imi trebe poate poate ), pana la urma cam ce e sus a ramas.
EDIT 2: Unele pietre dupa ce le-am bagt au inceput sa scoata bule firisor de bule dar din-tro singura gaura, acum ma gandesc ca poate au prins aer cum le-am fiert si au intrat prin crapaturi, oricum bule f mici , si le-am scos imediat ca sa nu risc nimic, a mai patit cineva ?
Multumesc pentru ajutor si felicitari, inseamna mult pentru mine aprecierea voastra! @Faye , @Iliescu Mihai Ulmis , @shark_razvan.
Update: Azi este ziua 6 de cand cu noul filtru in functiune , dar apa e din ce in ce mai murdara si a prins un miros a lac imputit, nu stiu sa va descriu , apa de canal ceva de genu.
Ca si nuanta asa ar arata
narcis wrote:Stai relaxat, filtrul se va coloniza. Nu lasa volumul pe out la maxim, spraybarul sa fie indreptat spre suprafata, ca sa faca o usoara valuire a apei, pentru schimbul de gaze. Da normal la pesti sa manance ca si pana acum.
Multumesc pentru implicare,
Asa ceva e pus acum , consider eu ca face destule valuri desi e pe maxim ( nu de alta dar am citit tot pe aici ca in timp se distruge rotorul pt ca se chinuie motorasul ) si atunci am decis sa il pun mai sub apa ptin si totusi sa-l las la maxim. Poate e bine poate nu, de aceea tot intreb orice.
Revin cu update
Am cumparat cumva cumva JBL e901 , l-am instaltat toate bune si frumoase, deocamdata nu am avut unde sa gasesc siporax, si setupul e : la baza MicroMec si celelalte 3 sunt buretii din ansamblul cu care a venit
Problema mea ar fi apa tulbure , am tot citit si la un acvariu neciclat e ceva normal din cate am inteles.
EDIT: Era uriasa poza cu TAG IMG si strica pe aici lizibilitatea
http://i.imgur.com/z8aMmOX.jpg
Ce am facut pana acum:
- Cand am instalat filtrul am pus niste JBL Denitrol ca tot il aveam cumparat pentru a grabi colonizarea cu bacterii
- Am redus nr de ore de lumina de la 8 la 4 ca si asa nu am plante
- Am schimbat ieri cand am instalat filtrul nou 25% din apa
- Am aspirat substratul odata cu schimbul de apa.
- Am lasat si filtrul vechi ( Claro 1000 ) in functiune
Acum intrebare:
- Pana acum hraneam pestii de 2 ori pe zi cam cat mananca in 1 2 minute , sa reduc portia la 1 masa pe zi ? Sau cum au facut altii , sa nu le dau deloc mancare 2 3 zile ?
- Stiu ca tot procesul acesta dureaza pana se cicleaza dar poate am facut ceva greseli si ma ajutati voi. Mersi!
Vad ca vine cu 3 sertare bureti + 1 JBL MicroMec ...nu ar trebuii sa contina mai multe materiale filtrante ? si daca da se poate pune inloc de burete alt material filtrant ? Nu de alta dar daca tot dau comanda sa nu platesc de 2 ori transport , asa iese gratis fiind suma mai mare
Ok ca sa va ajut ca sa fiu ajutat , nu voi cumpara un acvariu mai mare , eventual peste 5 ani si nici atunci nu e sigur, si nu o sa folosesc acelasi filtru 5 ani ca apar alte modele mai performante, asta e ca si cu tehnologia , deci nu va ganditi la viitor , doar la prezent va rog.
Daca vedeti ceva bun pe forum puneti un link va rog sau un PM cu linkul. Multumesc, cu olx daca iau de acolo as lua ceva complet dar cum ziceti voi poate ma lasa sa-l deschid dar eu cum nu ma pricep nu o sa imi dau seama daca lipseste ceva sau daca e functional ... si sigur nu sta curieru sa bag eu filtru in functiune )
Niste recomandari atunci pentru acvariul meu , ma refer la filtru extern de 3 litrii ... marci modele ? Chiar si second , sa caut macar si apoi vedem cum fac rost de bani
Numai sfaturi utile aici si oameni cu adevarat interesati si implicati , fara ironii si alte cele , cum sunt pe alte forumuri gen softpedia si magarii, chiar imi place comunitatea de aici si nu ma face decat sa incerc sa ma ridic si eu la standardele de aici si sa ma informez mai mult si partea cea mai buna e ca imi place la nebunie , deja sunt obsedat.
PS: Am sa ma uit peste toate acele teste dar sunt cu o gramada de treburi astazi si maine plec , cand apuc le comand.
EDIT: Acum am vazut cat costa... cand dau de bani .. sarbatorile , revu cadourile m-au secat , chiar nu o duc bine financiar in perioada asta , daca fac un calcul asa groso modo , ca sa pun totul la punct cat de cat filtre teste , decor , nu scap fara 500 lei ... dar asta nu e problema voastra , macar stiu ce trebuie sa fac si am un plan.
PS2: La ce te-ai referit cu 2.5, 3 ?
Sa pun jumatate din cei 100 ml de Denitrol sau chiar 3 sferturi ? Sau mi-a scapat mie ceva ?
Jimmi wrote:Faye intoxicatia cu nitrati si nitriti se trateaza???
Apropo de acvariu, cum a zis si Faye scoate plantele alea.Sunt oribile, in mediul lor natural ei nu vad plastic sau pietris colorat.Incearca sa le cumperi plante naturale poate nu le rup...Eu am primit de la un amic 2 carasi si aveam acvariul full plantat si uite ca nu au treaba cu plantele...
Ca si filtru incearca daca vrei ceva la mana a doua.
https://www.olx.ro/oferta/filtru-extern-eihem-ID7zR1s.html#1c189fdf41 Eu zic ca e perfect pentru acvariul tau.Sa ma corecteze cineva daca gresesc, sunt incepator si postez din ce invat de pe topicurile de pe forum
Filtrul respectiv vad ca nu are furtunuri, sa le procur probabil nu ar fi greu dar si asa abia am invatat despre acesta intern cum sta treaba , de cele externe mi se invarte capul deja , am sa citesc si despre ele , pana la urma care e diferenta asa pe scurt ? ( EDIT: M-am lamurit, dar sincer chiar nu imi permit inca o investitie.... trebuie sa ma descurc cu asta momentan)
Multumesc Jimmi pentru sfat, nu am bagat inca plante vii deoarece inca nu am apucat sa ma informez asa de mult despre atatea lucruri , dupa cum ziceam si mai sus decorul este temporar, ma gandeam sa fac un design pur din pietre si substrat doar, pot sa fac ciclare fara plante ? Sunt confuz ca de obicei , tot citesc la topicuri pe unde apuc dar ma simt depasit mai ales ca informatia e la gramada , normal la urma urmei ca nu toti au doar 2 carasi in acvarii ) si nu stiu ce e bine si ce nu pe scurt selectie de informatii, astazi am citit mai mult despre hrana sa nu fie din aceea plutitoare ca intra aer cand manananca si apoi au probleme , pfuu cand o sa am copil cred ca o sa innebunesc daca pentru niste pesti sunt atatea de facut pentru un copil cred ca o sa o iau razna dar daca altii pot si EU POT ! Continuati sa aruncati cu informatii in mine
Faye wrote:Felicitari pentru pasul in fata. Pentru moment pestii au mai mult spatiu si ceea ce e mai important, au oxigen.
Pe termen lung, filtrul ala nu va face fata. Nu ai spatiu pentru material filtrant, bazinul nu va fi niciodata ciclat, pestii se vor intoxica incet cu amoniac. Trebuie musai sa imbunatatesti filtrarea.
O bila neagra pentru substratul albastru si plantele de plastic. Sunt oribile ambele.
Multumesc, am zis mai sus pe acolo ca e temporar , la ce te referi prin "nu ai suficient material filtrant?"
1.Am cumparat astazi JBL Denitrol 100ml sa incep ciclarea dar acum stau pe ganduri cum sa procedez....plus ca nu inteleg mare lucru de pe instructiunile de pe sticla, din cate vad cantitatile sunt pentru un bazin de 300 litrii si spune sa adaug 10ml daca bazinul e nou si in urmatoarele 9 zile sa adaug tot cate 10 , daca eu am am aprox 100litrii , impart la 3 cantitatile acelea?
2.O alta dilema : In data de 30 plec pentru 3 zile , are sens sa dau macar prima doza Denitrol ? sau dupa revelion ? sau ce sa fac? apa deja fragmente de impuritati si abia e ziua 2 ...HELP ?
Pentru substrat ce sa aleg? as merge pe un negru cu gri ceva in genul , mai am si un sac de 5kg rosu cu verde )) primit cadou tot cu pestii
Nu stiu cat de corect e , dar ntrebarea ar fi, are ceva daca il pun sa bata jetul spre partea celalta ? Nu de alta dar imprastie toata mancarea si nici nu o vad pestii ,
E suficient daca ar bate in spate ? sau chiar in jos ? In jos am vazut ca baga mai multe bule