Salut!
Am un acvariu de 60 de L cu o pereche de molly si o pereche de gurami.
Unul dintre molly( ma gandesc ca masculul) il tot ciupeste pe celalalt si il fugareste prin tot acvariul. Un alt aspect neinteles e faptul ca masculul molly isi petrece marea majoritate cu unul dintre gurami , tot impreuna stau, fara sa se ciupeasca sau sa fie agresivi. Si in ultimele zile si gurami care tot sta cu molly il ciupea serios pe celalalt. Azi am mutat gurami intr-un acvariu mai mic ca era aproape gata sa moara.
Sfaturi?
|
Salut.
Acum 2 saptamani mi-am luat cate o pereche de gurami si molly.
Inca de la 2-3 ore dupa ce i-am pus in acvariu unul dintre molly se tot dadea dupa celalalt . Gurami nu aveau treaba, stateau impreuna fara a avea probleme. La cateva zile am vazut ca masculul molly sta tot impreuna cu unul dintre gurami, fara a fi agresivi sau ceva, pur si simplu isi petrec tot timpul impreuna. De cateva zile am observat un alt aspect, gurami care statea cu masculul molly a inceput sa fugareasca celalalt gurami, sperindu-l atat de tare incat celelalt gurami statea tot singur nici nu mai manca, azi era pe punctul de a murii, dar l-am mutat rapid intr-un acvariu mai mic, singur, i-am dat de mancare si acum e mult mai ok, pare sa-si revina.
M-am gandit sa-l tin separat, vreo saptamana pana ,,se pune pe picioare".
Imi puteti da cateva sfaturi, care-ar fi solutia sa fie toti ok in acvariu , fara a se mai stresa?
Oare daca mai cumpar cate o femela de gurami si una de molly as rezolva ceva?
|
Salut.
Am luat acum 2 saptamani o pereche de gurami. La inceput totul a fost ok , erai mai tot timpul impreuna insa la un moment dat unul dintre ei (banuiesc ca masculul) a inceput sa tot il fugareasca pe celalalt . Se pare ca atat de mare a fost frica celui fugarit ca nu a mai mancat si statea tot timpul singur ascuns. Azi am vazut ca era aproape sa se prapadeasca, statea tot la suprafata si pe o parte, asa ca l-am mutat rapid intr-un acvariu mai mic singur, i-am dat de mancare si vad ca acum e mai bine.
As avea nevoie de cateva sfaturi, cum ar fi mai bine sa procedez?
|