[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: szaki
Forum Index » Profile for szaki » Messages posted by szaki
Gabi C wrote:Foarte fain iti arata plantele !

Multumesc Gabi!

Tonina Fluviatilis si Manau s-au adaptat neasteptat de usor la conditiile din acvariul meu mai greoaie este procesul de adaptarea a toninelor Belem.
In seara asta am placerea sa va prezint o alta planta din familia toninelor: Tonina Manaus.
O planta care merita sa ne oprim langa ea si sa admiram frumosetea!

image
Gabi C wrote:foarte faine si plantele si poza

Multumesc Gabi!
Planta are o forma extraordinara!
De ceva vreme ma preocupa o familie de plante mai deosebite: toninele. Am decis ca a sosit timpul sa le cunosc indeaproape si sa invat cresterea si integrarea lor in micul meu ecosistem. Din fericire avem la dispozite o gradina subacvatica (cred ca toti stim despre cine vorbesc) din care fiecare dintre noi poate sa-si satisfaca curiozitatea chiar daca este vorba despre plante mai putin ordinare. Zis si facut. Sambata trecuta au aterizat in acvariul cateva fire de tonine.

Astazi facem cunsotinta cu Tonina Fluviatilis:

image

Frumosetea plantei depaseste toate asteptarile mele. Pur si simplu este perfecta!

Enjoy !
Gabi C wrote:Superba poza !

Multumesc!
Oxigen!

image
Inteleg frustrarea. Am trecut/terc prin asta. Trebuie exersat mult.
In ultimul tim m-am axat puternic pe fotografiat si rezultatele au inceput sa se arate.
Te saftuiesc sa incerci diferite setari si sa faci multe poze din care cateva vor fi mai reusite .
Succes.
Roatala macrandra pearling!

image
Frumos.
Felicitari!
stefanp wrote:Limnophilla aromatica.
Arata bine

Multumesc
Postez un close up pentru a colora aceasta seara moharata de toamna cu o planta impresionanta.

image

Am primit mai demult in cadou planta care s-a dezvoltat si s-a inmultit ajungand sa fie un punct focal in acvariu. Problema este ca nu stiu denumirea – rusine .
PS. Ajutorul pentru identificarea plantei este binevenit .

Va urez o seara frumoasa,
Lucian - Multumesc pentru pont!
O sa vizitez Hornbach si pet shopul local poate au folie neagra de preferat negru mat.

Referitor la substarat am cel mai banal pietris din Hornbach

Culorile au inceput sa se arate dupa ce am limitat nitratii si am marit pentru o perioada scurta intensitatea luminii pana la 234W/180L
Da.
Am pus prea aproape de perete acvariul.
Trebuie sa gasesc o solutie sa mut ca sa am spatiu suficeint sa pot lucra.
Gabi C wrote:Si mie imi plac plantele .

Multumesc Gabi!
Lucian wrote:Frumos, frumos
Ar fi si mai frumos daca ai pune un fundal negru sau orice altceva in afara de acel albastru... parerea mea

Multumesc Lucian.
Ai perfecta dreptate. Fundalul albastru ma deranjeza si pe mine. Cand am pus acel fundal inca nu stiam cu ce se mananca un acvariu plantat .
Ma gandesc ca un fundal negru ar fi mai avantajos. Poate unul mat?
Aveti idee de unde a-si putea cupara aceste folii?
Un close cu una dintre preferatele mele: Proserpinaca palustris 'Cuba'

image

Multumesc pentru interes si va urez o seara "colorata"!
Partea stanga a bazinului in formare.

image
Multumesc Narcis si Stefan!

Sunt doua motive principale pentru care nu am pus poza de ansamblu:
1. nu reusec sa fac o poza care sa redea cat de cat realitatea. Toate pozele facute de mine sunt putin spus de slaba calitate. Ori tonurile culorilor nu sunt bune ori imagina nu este clara etc. Am realizat ca daca vrei sa prezinti plantele nu este de ajuns sa fie ele sanatoase trebuie sa stapanesi si arta fotografierii la un nivel acceptabil. Din acest motiv m-am apucat de studiat fotografierea digitala. Pozele prezentate sunt roadele acestor incercari.
2. nu am mare lucru de arata ca copozitie deoarece pana curand m-am concentrat atentia asupra studierii plantelor acvatice, momentan cred ca am ajuns la un nivel la care plantele sunt sanatoase si pot focusa pe creatie.

Iata cateva incercari timide cu fotografierea plantelor din acvariu.

Multumesc pentru interes si va urez o seara minunata.

Forum Index » Profile for szaki » Messages posted by szaki
Go to: