[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HaoSs
Forum Index » Profile for HaoSs » Messages posted by HaoSs
inainte sa imi pun intrebarea, Stiu ca un filtru extern este recomandat, dar asta poate prin primavara. pana atunci :

acvariu o sa aibe 50x40x40 (15w x2 , plantat cu ceva plante nepretentioase )

Din cate am citit, Producatorii au obiceiul sa minta un pic la recomandarile filtrelor, prin urmare ma gandeam sa iau ceva mai puternic un pic decat ce e recomandat.

Si mam oprint intre : aquael fan2 ( max 450L/ora, 5W, recomandat pt 100-150 L )
sau aquael uni 500 (max 500L/ora, 5w, recomandat pt 100-200L )
sau, sa ramana la cel ales inital. auqel fan1

. la uni ar fi ideia sa iau si un : http://www.aquadec.ro/produs/bio-container-filtru-uni-uv-500/121? (sper sa gasesc si in magazin ) , in care sa bag niste siporax sa fie 2 medii de filtrare. Pareri ? .

P.S. sticla si siliconul e deja cumparat. Deci proiectul merge inainte, incurand o sa fie si poze

Sau puteti recomanda alt filtru pana in 100 Lei. Sa nu faca zgomot, o sa fie in camera in care dorm
n-are mici o treaba e boss. Arata bine. Apa e curata. Nu cred ca trebuie sa iti faci griji ai putea incearca o schimbare de apa recomandata de pe site.
mno. Cu placere sper sa te ajute ceva. Am citit destul de multe chestii pana acum in curand o sa am si eu inotatori prin casa
pai cu filtratu sigur nu ai probleme.

filtru trebuie sa fie 100% sau peste ca sa fie OK
stocking level tre sa fie sub 100% ca sa fie OK.

E ca la oameni. pui 10 oameni intr o camera mica. trebuie sa maresti ventilarea. si o sa ai curent in cazul tau. bule ? Ca defapt asta e problema bule

p.s. vezi sa iti setezi aqadvizor pe centimetrii si pe litrii ( el vine in inch si gallons parca )
Din ce intelege nobul din mine :
acvariu prea mic pentru cati pesti => ai incercat compensare prin filtru => bule prin acvariu

aqadvisor la 36 L zice cam urat :

Your aquarium filtration capacity for above selected species is 216%.

Recommended water change schedule: 43% per week.
Your aquarium stocking level is 131%.
Your tank is overstocked. Unless you are an experienced aquarist who can meet the maintenance/biological needs of this aquarium, lower stocking levels are recommended.

hoplo nici nu lam mai pus, nu stiu fix de care e sa il selectez din lista Probabil cel mai indicat ar fi sa ramai la 6 neoni, 3 cory si sa ramai pe filtrul extern, lasand buretele de pe cel intern in acvariu o perioada ?

p.s. Incerc sa invat o data cu tine asa ca asteapta parerea unui coleg mai incercat
sa nu te uiti prea atent la ce zic eu ) sunt in aceiasi pozitie cu tine, eu nici nu am acvariul terminat inca, si anumite chestii nu se legau asa invatam, punand intrebari stupide
Nimeni wrote:Parere personala: spuma este datorita unei filtrari deficitare.
Sfat: lasa de curiozitate, daca poti si iti permite fauna si flora, acvariul in pace 7 zile macar ;)

Nob aici. dar el are un acvariu de 45 L ( 36 net zice el ) si 2 filtre. " Filtrare: extern - eheim ecopro 130 ( intre 60 si 130 L ) si intern eheim pickup 45 (45l) " mi se pare mai degraba overkill, nici decum deficitar. Nu ar trebui sa ramana la 1 filtru ? exista fenomen de filtrare prea multa ?

chiar si lumina mi se pare prea multa la 36 L o lumina puternica ar fi de 36W. majoritatea plantelor care le are au nevoie mediu spre high.( una chiar low ) Teoretic 1 neon de 24 ar trebui sa fie perfect. owerkill again ?
vezi www.nevertebrate.ro , nu stiu daca au pestii care ii vrei tu. dar sunt printre putinele siteuri care trimit pesti prin curierat
Mai vin cu o intrebare. Am vazut pe forum ca sunt care folosesc becuri in loc de neon ( bec economic ) E viabil ? isi face treaba ca un neon ?
A incercat cineva becuri cu led ?

Am in doritor unu de 9W. lumineza cat un bec obisnuit de 100W. Si stiu ca are o durata de viata enorma
Am inteles. Ceva combinatii de plante ?

O sa vin in curand cu niste poze probabil la sfarsitul saptamanii o sa fac acvariul
Ca marime o sa fac dupa recomandare, 50 L pe 40l pe 35h. suna bine o sa fie undeva la 50-55+ litrii apa cu substratul pus + ceva decor. Am vazut cateva pietre faine nu foarte mari, cu gauri prin ele. gen pestera. Sau pun o cioata, depinde ce imi face cu ochiul in momentul respectiv

Ca lumina+plante: cateva plante nepretentioase. niste Anubias barteri + alte specii compatibile, 4-5 plante cred ca e suficient Sunt deschis la sugestii ( gen 2-3 plante mai mari in spate si 1-2 mai mici mai in fata. langa decor ) ,
Pot sa fac si 2x15W daca credeti ca este nevoie, sa nu fiu cu lumina la limita. nu vreau nici sa fie acvariul chair gol. 2 plante si atat. dar nici sa caut pestii prin padurea Amazoniana .
Sa incepem... bineinteles, cu inceputul.
De curand am facut rost de niste spatiu pe birou ( am aruncat imprimanta pe geam, nu intrebati de ce ) si mam gandit sa imi fac un acvariu pe locul respectiv. Totul construit de mine ( in mare parte pentru ca that's how i roll ) Am mai lipit un acvariu acum cativa ani ( pentru broasca testoasa de moldova ) si a iesit mai frumos decat ala din magazine
M-am plimbat pe diferite forumuri, petshopuri online , wiki, etc. (inclusiv aici, sper ca nu am omis fix ce urmeaza sa intreb )

1) Forma acvariu: Spatiu ( in cm ) de care dispun este de 50x40 ( inaltimea e irelevanta, + bineinteles cativa cm lasati de frumusete ) Ma gandeam la un acvariu 50 L x30 lx 40 h ( avand in vedere ca o sa fie cu substrat, plantat, si nu vreau sa fie mai mic de 50 L ), Sau sa merg pe 50x40x40 ?, 50x40x50 ? , pentru un volum mai mare ? ar arata ciudat ?
2) Substratul pentru plante ? Se pune doar fertil ? se face combinatie ? fertil + nefertil ? si care se aplica deasupra ( gen strat fertil. se planteaza za plant. si se pune un mic strat nefertil sa arate profesionist ? )
3) Capacul + lumina o sa o construiesc tot eu. ( avand in vedere si faptul ca virgula capacul in comert costa cat sticla + silicon + incalzitor + filtru la un loc ) ma gandeam la un semicapac, care sa acopere doar jumatete din acvariu ( ventilare ) , e practic ?
4) Lumina: Nu sunt multe neoane care sa incapa pe un acvariu de 50 lungime, ar ajunge un t8 de 15W ? Sa pun doua ? ( plantele o sa le aleg in functie de ce lumina reusesc sa montez pe el )
5) Sper ca nu am fost total noob. De obicei ma documentez foarte bine inainte sa incep/cumpar ceva.

O sa discutam chestii fishy cand o sa aleg si plantele. Dupa ce am acvariul si lumina terminate.

P.S.
Filtru: mam hotarat la un : http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/accesorii/sisteme-filtrare/filtru-fan.html ( modelul fan-1 ) in mare parte pt ca e accesibil si ca locatie si ca pret. vreau sa cumpar piesele care au tendinta sa crape inainte de termen din magazin ( Stau in brasov ) pentru o usoara intoarcere la garantie.
Incalzitor : http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/accesorii/incalzitoare/incalzitor-aquael-aq.html ( 100w, avand in vedere ca diferenta de pret e mica intre unu de 75 si unu de 100, e mare marja de eroare de 1 grad ? ar fi mai bun un http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/accesorii/incalzitoare/incalzitor-scuba.html de 100w ? ) Incalzitorul de obicei se montaza orizontal sau vertical ?

Forum Index » Profile for HaoSs » Messages posted by HaoSs
Go to: