Eu as returna filtrul (e luat de pe emag, asa ca poti fara probleme) si as lua urmatoarea versiune, adica e1501. Am avut un e901 la un acvariu tot de 180L si dupa cateva saptamani de abia mai circula apa. Acum am un e1501 si pare mai ok. Mai ales ca pe retur am pus un incalzitor si un reactor CO2. Daca conteaza fiecare leu si ai un Hornbach aproape incearca sa-l cumperi de la ei, au cele mai mici preturi la produsele JBL.
Nu stiu daca e ok sa pui ceva sub acvariu. Sunt multe discutii pe tema asta si parerile sunt impartite. Dar uite de spune Juwel:
2. Should I place anything between the Aquarium and cabinet?
NO. The JUWEL aquarium includes a safety base frame which ensures an even distribution of the weight. The use of any support material between the aquarium and cabinet will invalidate your guarantee.
Si asa au scris ei: NO, nu No. Acum trebuie sa alegi: sa pui ceva sub fund, sa se sparga si sa-ti dai palme ca ai facut o prostie sau sa-i asculti pe ei, sa se sparga, dar macar sa ai pe cine injura
Daca conteaza foarte mult aspectul, atunci poate iti iei si incalzitor extern, asa mai scapi de o piesa din acvariu.
Legat de schimbul de apa nu trebuie sa tragi neaparat teava. Poate iti ajunge un furtun. Ce-i drept dureaza cam 30 minute pana scot cam 100L de apa pentru ca diferenta de nivel nu e asa mare, dar macar nu mai transpir.