scorpionul wrote:e greu de spus ce e la tine in acvariu acum pentruca e o combinatie intre vechi si nou. Ai luat bazinul de la cineva care a vrut sa scape de el si ti l-a dat tie. Spune-ne mai in amanunt ce ai facut ca sa te putem ajuta cu adevarat. Pietrisul l-ai splat sau nu, acvariul, filtrul? Testele 6 in 1 sunt mai bune decat nimic, nu sunt foarte exacte dar te poti orienta dupa ele. Daca valorile indicate de ele sunt bune nu esti departe de adevar. Daca ai venit cu filtrul ciclat si asta e bine, iar acum dupa o luna ar trebui sa mearga spre bine. Ar trebui spun, si nu spun ca este bine pentruca tu ai un dezechilibru in acvariu: pesti putin cam multi fata de capacitatea acvariului, plante prea putine fata de numarul de pesti, lumina prea mica pentru plante. Chiar daca la un moment dat valorile apei sunt bune, ele se pot deteriora rapid din cauza acestor dezechilibre. Eu unul nu am fost niciodata deacord cu eliminarea pestilor decat daca acestia sunt excesiv de multi ceea ce la tine eu nu consider ca este cazul. In schimb am incercat crearea unui mediu mult mai sanatos pentru ei prin echilibrarea celorlalte componente din acvariu. Ai pus Safestart, ne e rau dar asta nu a rezolvat ciclarea, a grabit-o doar. Intrebai de pesti ce sa elimini din ei: masculul xipho l-ai pus acolo singur? El ce o sa faca? Masculii sunt in general teritoriali si s-ar putea sa-i incinga pe masculii molly. In plus el va creste destul de mare si se va plimba ca un rechin pe acolo. Zebrele ca sa se simta bine ele fiind pesti de grup, trebuiesc crescute 6-8-10 minim impreuna si au nevoie de mult spatiu de miscare, ceea ce acvariul tau nu prea le ofera. La randul lor acestea cresc destul de mult si iarasi o sa fie bataie pe spatiu. In plus fiind pesti de mijloc in acvariu se vor intersecta cam cu tot ce misca pe acolo. Ca molly ei in genere se incruciseaza si s-au putea sa nu ai niste pui chiar draguti de la ei. In plus masculul xipho s-ar putea sa-si bage si el coada la procreere asa, din lipsa de activitate. Cory si ancistrusii te ajuta la partea de jos, asa ca acolo e ok. Iata cateva informatii care sa te mai lamureasca cu cate ceva. Despre fertilizantul pe care l-ai luat nu stiu ce sa iti zic, eu personal nu stiu nimic de la el, dar daca te apuci de fertilizare si nu respecti echilibrul si reteta de fertilizare in acvariu, e posibil sa te umplii de alge. Si cel mai bine inainte de a mai cumpara ceva mai intreaba pe forum chiar daca ies contradictii pe ici pe colo. Pana la urma din scantele in scanteie iese adevarul
O sa iti raspund punctual la intrebari:
- pietrisul si acvariul le-am spalat cand le-am primit cu un jet de apa fara nimic altceva
- filtrul l-am cumparat de nou pentru ca acvariul a venit doar cu sistemul de aerare (nu avea filtru)
- pe langa masculul Xipho mai aveam o femela care a murit zilele trecute iar azi am dat masculul pt ca era mare si am luat o pereche de xipho mici
- azi am mai luat 2 plante, maine sper sa mai iau inca 2
- zebrele le-am "mostenit"
- fertilizatorul pe care l-am luat e si contra algelor (asa scrie pe eticheta). Am citit tarziu mesajul tau referitor la fertilizator.
Mai am inca sistemul de aerare cu bule. Crezi ca ar trebui sa il bag din functiune pentru un supliment de oxigen?