[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Samy
Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
alinutz80 wrote:Fain fain, f faina gradina verde de acasa

Bafta mare in continuare!

Multumesc !

image
image
Cu siguranta dupa ce mai tunzi mai vezi perlare ,pana acum algele au oprit gazonul sa lucru cum trebuie.
Fa rost de o foarfeca mini
Lucian L wrote:Flo, Narcis, Samy, multumesc pentru sfaturi.

E okay sa tund gazonul in starea asta? Are cinci saptamani de la plantare. Ma gandeam ca e cam crud si risc sa smulg fire in timpul tunsului.

La fel, e okay sa aspir deasupra lui? Am un aspirator Dennerle Mini. Ma gandeam ca risc sa smulg fire si cu aspiratul. Pana acum nici nu l-am tuns, nici nu l-am aspirat.

Sigur ca este ok, la tuns trebuie sa ai grija ,incet si sigur sa nu scoti prea mult din sol. Probabil si de acea acea ai probleme daca nu ai aspirat putin.
Pune aspirator deasupra covorului 2 5 cm si fa putin vant cu el sub apa mizeria se va ridica de la sol si tragi cat poti cu aspiratorul din coloana de apa .
La gazon mereu se tunde cand apar aceste probleme , altfel nu mai creste deloc.
Diatome ,plus ceva felimentroase. Este ceva normal ,asta spune ca bazinul nu este inca stabil .
Astea si la mine au aparut exact pe gazon doar acolo. In bazinul mare . Dupa ce sa stabilizat bazinul nau mai aparut .
Momentan am si in bazinul mic exact la fel.
Solutia , rabdare ,curatare si tuns .
Apropo tunde gazonul sa se faca si mai dens
Poti usor sa le cureti cu o periuta de dinti invartind in zona afectata periuta
image

Nu trebuie sa promiti, eu am dat doar o idee. Pe internet nu vei gasi aceste informati putin le stiu dar si mai putini le inteleg.
Pot spune doar ca no3 adaugat nu are treaba cu vietuitoarele ,doar no3 produs de bazin este periculos.
Testele de sus sunt de la mine din bazin, am mereu acea concetratie de no3 chiar si dupa schimbul de apa. Plantele desigur ca au frunze tulpini si radacini mai grosse si sanatoase .
Am creveti ,am amano am ottocinclus si cory. Se simnt foarte bine .
Eu propun un test la colegul daca doreste
Daca este gata ciclul azotului( no2 nu se mai regaseste in coloana de apa )
Dute cu bazinul cum mergi acum 1 luna ,dupa o luna creste no3 peste aceasta valoare ( eu am peste 160) tu mergi cat vrei , si mergi asa o luna . Atunci probabil vei vedea diferenta .
narcis wrote:Parerea mea e ca e ok asa. No3 e la valoarea corecta, procesul de formare al no3 este unul chimic. Poate colegul are alte informatii si ne lamureste in legatura cu afirmatia adaugarii no3 chimic.

No3 organic este cel care se gaseste in bazin fara a adauga nimic. Cel chimic se adauga prin fertilizare etc.
Ce am invatat pana acum la plante si nu doar este ca aceste informati de pe internet unde se spune ca no3 este ok la ... sau co2 este ok la ...
Sunt niste informati informative nu fixe nu dovedite ca merge la orice acvariu etc.

20 30 mg no3 este ideal pentru plante easy care nu au nevoie de asa mult no3 .
Lucian L wrote:

Samy, nu ajung pentru plante 20-30 ppm de nitrati? Credeam ca e o cantitate okay.

E okay dar nu optimala. In plus ai nevoie de no3 chimic nu doar de cel organic .
Multumesc colegi!
Incerca sa cresti no3 ,Easy-Life nitro e foarte bun .
Ne dezvoltam!

image
Bayek wrote:Perlare, zero alge, meserie.

Alge sunt ,da nu se vad .
narcis wrote:Feropol 24 se dozeaza cu lumina aprinsa, cand plantele deja sunt la masa ??. In rest, ma feresc sa spun ca e cel mai bine, bazinele sunt diferite, iar dupa cum am spus mai sus, feropol 24 face parte dintr-o schema de fertilizare, asta include si aquabasis. Eu l am folosit multi ani, inca mai folosesc feropol pe partea de micro.

Scuze greseala autocorecturi . Da cand se aprinde lumina .
Acum avem pareri despre feropol 24.
Feropol 24 de la JBL
Este un supliment de fier, pe care stii cu siguranta ca lai adaugat.
Acel Fe din micro de la orice producator de fertilizanti poate exista în cantitatii mici sau mai mari,în functie de data de productie a solutiei si de ce chelanti sau folosit pentru stabilizarea lui.
Altfel,fierul este elementul care se pierde cel mai repede din solutie, oxideaza sau se leaga si nu mai poate fi asimilat de plante ca micro nutrient.
Eu zic ca nu face din nici un plan de fertilizare parte. Se poate adauga cam ori unde si peste tot unde avem plante . Plus ca se mai gasesc si alti compusi in el ce nu se gaseste peste tot.
Feropol 24 este fier cam atat.
Este cea mai buna solutie pentru asta în bazine.
Eu bag si fier de la plant serum dar si feropol 24. Fiecare are roll sau.
Deci la tine daca ai masterline, pui feropol 24 dupa indicati (daca nu ma insel o picatura inainte de a se aprinde lumina)
Masterline adauga zilnic tot inainte de a se aprinde lumina .
Si fa un test de no3 ,daca acolo ai prea putin poti lua nitro de la Easy-Life si sa adaugi separat no3 in bazin.
Problema ta cu bucephalandra las sa raspunda maestrul .
Eu ma bag din alta cauza in seama Esti sigur ca ai destui nutrienti? Ai facut test? Sti cat bagi si cat se consuma?
Putin de prin gradina:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Bayek wrote:Prevad un olandez frumos. Imi place maxim valurirea, cum ai ajuns la ea? Parca e un parau de munte.

Na fost intentia de olandez dar sa fie bine primit . Initiatial am vrut sa pun in practica nevoia plantelor din diferite categori de crestere.
Valuirea ,sincer nici eu nu mai stiu tot . Am taiat la tevi in fiecare zi schimbat ,adaugat etc
Stanga am un spraybar atasat la pompa de substrat ce bate in sus la fel si in dreapta . Plus out de la filtru face o valuirea foarte misto .
Lucian L wrote:Frumoasa gradina. Succes cu ea!

Bun titlu "gradina" Multumesc.
alinutz80 wrote:Frumos da, bafta!

Multumesc maestre!

Forum Index » Profile for Samy » Messages posted by Samy
Go to: