De la ZooMania am achizitionat acvariul, unde mi au spus ca prima data pun substratul, plantele si toate obiectele, dupa care trebuie sa las asa acvariul 5 zile si abia apoi sa introduc pestii. Asa am facut. Nu am avut probleme cu ei pana acum 1 saptamana
|
Buna.
Am o problema cu pestisorii mei.
In urma cu 5 luni mi am cumparat un acvariu de 54 de litri, dotat cu pompa cu filtru SuperClean 70 de la Rena
Am inceput cu 2 guppy, 2 scalari, 2 neoni, 2 labeo portocalii si 2 zebrati.
Ulterior am mai achizitionat si 2 botia lohachata, care din momentul in care i am introdus la mine in acvariu, aveau tendinta de a se lovi de substrat si chiar de obictele din acvariu. Am folosit tratamentul Punktol, pentru ca au început restul pestilor sa aiba gris pe inotatoare. L am folosit in felul urmator:am schimbat apa 40%, am pus 5 ml de solutie. Dupa 3 zile am repetat procedeul, iar dupa 5 zile din nou, ridicandu le in acelasi timp temperatura din acvariu la 27-28 grade. Problema e ca dupa a 3 a dozare a medicamentului, botia tot afectati par(se lovesc in continuare de obiecte).
Cei de la petshop nu m au putut ajuta cu o info suplimentara, spunandu mi ca ei nu s au mai lovit de o asemenea problema, adic? dupa a 2a aplicare a tratamentului sa nu se remedieze problema. Ceilalti pesti s au vindecat, deci indicat ar fi sa nu le mai pun Punktol, dar cu botia ce sa fac?
|