[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: AMON_RA
Forum Index » Profile for AMON_RA » Messages posted by AMON_RA
Am zis de 600 de euro deoarece am vazut ca atat e pretului lui JBL set profi 3 de exemplu( desi si asta e cu butelie mica si trebuie una mai mare deci mai dai inca ceva bani) .
Oricum inca studiez problema .
As aduce o mica corectura la cele spuse de KOALA in postul de mai sus .
AKHENATON a instituit cultul discului solar si anume ATON (ATEN) de unde si numele lui Akhenaton(Akhenaten) care inseamna cel care il slujeste pe ATON .
Cultul lui RA a inceput sa fie precticat in timpul celei de a ii-a dinastii deci mult inainte de Akhenaton care a facut parte din cea de-a xviii-a dinastie .
Mersi FARAOANE pt. pontul cu articolul despre sistemele de co2.
Bine scris , bine documentat si mai ales bine argumentat in privinta folosirii instalatiilor profesionale in detrimentul celor artizanale ( oricum eu eram convins inainte de asta din 2 motive : 1. nu degeaba fac oamenii aia ce fac de atitia amar de ani si 2. eu nu am rabdare si nici talent sa fac chestii de astea home made ) .
Acum ca m-am lamurit in ce consta o asemenea instalatie o sa mai aman oleaca achizitionarea ei ( daca dau 600 de euro pe asa ceva cred ca dorm in fata usii si ajung la asa ceva :scrima: cu sotia ).
Apropo, la mine ordinea prioritatilor ar fi un pic alta . Adica as pune un chiller inaintea co2-ului , nu de alta dar vara e de abia la inceput si deja am 28 de grade in camera si tare ma tem ca degeaba o sa am co2 ca daca nu am chiller nu o sa am la ce sa il folosesc.
P.S. pt FARAONU'
Am uitat sa il sun pe PETY sa il intreb de neoanele alea ca eu nu mai stiu de care erau . Dar si maine e o zi .
Luat de val cu alte probleme si intrebari legate de acvaristica am uitat sa ma prezint ( mai bine mai tarziu decat niciodata ).
Ma numesc AMON_RA( marcel in cartea de identitate ) , locuiesc in varful panteonului ZEILOR egipteni ( locatia fictiva se vede sub avatar ) , am mii de ani adunati in timpul vietii mele fara de sfarsit ( desi statul roman a eliberat un certificat de nastere in care scrie ca as fi nascut acum 32 de ani sa nu il credeti ) si ........cam atat despre mine .
Vizitez, scriu si sunt inregistrat pe acest forum din motive de ..............curiozitate si multe nelamuriri in ale acvaristicii .
Experienta mea de acvarist se rezuma in a face sa" mearga" un acvariu cumparat de vreo 2 luni mai mult din joaca ( nu am crezut ca o sa ma prinda microbul ) si care intre timp a fost suprapopulat de scumpa si iubita mea sotie .
Dupa ce a inceput sa mai treaca pe la locuitorii acvariului, avand in vedere ca intre timp m-a prins microbul acvaristicii si datorita faptului ca vreau sa le creez conditii de viata cat mai bune micutilor colocatari ai mei , a aparut necesitatea unei locuinte mai mari si mai dotate pt ei .
Asa ca ............................. aici sunt .
Deci UV de la tetra nu . Dar asta - Sterilizator JBL Aqua Cristal UV-C 36 W - de la JBL e ok?
Legat de instalatia CO2 am niste nelamuriri. Am inteles care e rostul ei si ce face instalatia asta si sunt de acord ca face toti banii . Problema mea e alta , si anume ca nu prea imi dau seama care sunt toate partile componente ale unei asemenea instalatii .
De exemplu daca iau asa ceva - JBL CO2 Set Easy 1 :Set complet CO2 pentru ingrijirea plantelor, cu butelie CO2. - mai am nevoie de altceva sau nu?
Am fost sambata prin niste petshopuri ca sa mai vad una alta pt acvariu .
Sincer sunt cam dezamagit. Aia nu , cealalta nu ......
Pana una alta am ramas la urmatoarele:
- substrat JBL ca DUPLA nu am gasit( are in galeata si fertilizant micro si macronutrienti)
- nisip negru 3 - 5 mm ( a zis ca aduce pe comanda , sper sa gaseasca)
- filtru extern EHEIM 2228
- incalzitor extern HYDOR ( sper sa gaseasca de 300 W)
- neoane SERA : 2 cu lumina alba , 2 pt plante si 1 cu lumina albastra ( altele nu erau de 90 mm)
Astept replyuri cu pareri si eventual sugestii .
De asemenea ma intereseaza o instalatie de UV. Cine are si foloseste asa ceva e invitat sa posteze si sa-si dea cu parerea .
O zi buna la toti si o saptamana racoroasa sa aveti( nu de alta dar cica vine canicula ).
Tot facand soorfing pe internet in cautare de informatii despre acvaristica si despre accesoriile din acvaristica(informatii care sunt enorm de multe doar aici pe forum si imens de multe in lumea larga a internetului , atat de multe incat sper sa o scot cumva la capat ) , am dat peste acest nisip.
Si acuma vin si va intreb : ce dreq are nisipul asta asa de special de costa 20 de lire sterline 8 kg de nisip avand in vedere ca acolo zice ca e doar nisip decorativ????
Inteleg eu ca e de la ADA , dar .............
Lamuriti-ma si pe mine va rog , ca mintea mea zeiasca refuza sa priceapa asa ceva.
Pai chiar asta e faza nasoala ca nu dispun de spatiu ca altfel il faceam eu mai lung nu il faceam de 950 mm ( e chiar ciudata dimensiunea dar asta este ).
Locuiesc la bloc si la casa omului trebuiesc multe asa ca deocamdata ma limitez .
FARAONU' wrote
Dac-ai fost la Real e clara treaba
Se pare ca e mai mult decat clara . Cred ca de "aburitori" sunt pusi aia acolo . Oricum aveam drum in zona asa ca am intrat si la ei mai ales ca acolo stiam ca au pe stoc eheim-uri . Am vazut si la PETI un eheim dar stiu ca l-a dat .Mai merg eu pe la el.
Si daca tot am deviat de la wet & dry (sper sa nu se supere cineva dar zice la inceputul sectiunii "Aici posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei") , as fi interesat de niste informatii legate de substrat (FARAOANE matale ce folosesti in sarcofagu' ala de ai asa mandrete de plante ?) si neoane ( ce combinatie de neoane ar da rezultate mai bune ).
Nu stiu daca are importanta dar acvariul va avea dimensiunile urmatoare: 950 x 550 x 500 mm ( ma gandesc la lungimea neoanelor cand zic asta ).
Vanzatorii astia de la petshopuri sunt ceva de speriat. Eu il intreb de filtre externe si el incearca sa-mi vanda un '' sistem'' complet ( acvariu / neoane / filtru extern) ca doar sa stiu ca ,si aici citez '' numai filtrul asta extern costa 500 de lei unde mai pui ca are si neoane ''.
Una peste alta m-am luat cu povesti plus ca sotia nu mai avea rabdare si scopul pt care am mers acolo nu a fost atins . Ramane pe alta data cand eventual o sa merg singur sa am timp de stat ca sa-mi si notez niste preturi despre care eventual sa va dati cu parerea .
In alta ordine de idei KOALA ziceai ca ...
Vezi sa nu patesti ca mine, am in permanenta 29-30 grade Celsius, de la tuburile fluorescente T5 ... asa ca am cumparat incazitorul degeaba ...
Vara si eu am temperatura asta in casa poate si mai mare deci chiar am luat in calcul achizitionarea unui chiller plus ca saptamanile astea o sa montez si aer conditionat , dar iarna cred ca totusi o sa am nevoie de incalzitor . Unde mai pui ca si daca nu o sa il folosesc nu strica un incalzitor de acvariu la casa omului desi sotia mea cand vede cate imi trebuiesc la acvariu numai asa ceva :o :o :o aud de la ea
Maine o sa merg pana la real sa ma uit de niste canistre eheim( modele si preturi ) si eventual mai discutam .
Oricum ideea mai simplu = mai fiabil am prins-o.

KOALA ziceai ca ...
... exista si incalzitoare care se intercaleaza pe returul canistrei, daca vrei sa fie "totul dedesubt" ...

Poti sa fii nitel mai explicit ? Eventual un pont , un link ceva sa ma dumiresc si eu daca se poate . Am fost prin cateva petshopuri dar nu am vazut asa ceva . Maine ii intreb pe aia de la real poate poate .....
Pharao ca bine zici
....... partea pozitiva e ca Intregul Univers este condus de la Baia Mare
Soarele rasare
De la Baia Mare
Cu zeii si faraonii de aici ar fi si culmea sa fie altfel

ON TOPIC
Dupa primele 2 reply-uri as zice ca e de renuntat la W&D si de luat in calcul o canistra .
Deci automat apare si urmatoarea mea intrebare.
Sa iau o canistra normala sau una thermo . Se merita diferenta de pret sau sunt bani aruncati pe un moft (sau nu e moft? oricum parca arata mai bine acvariul fara multe accesorii in el )
Salutare la toata lumea .
Am si eu o intrebare ( pe viitor poate mai multe ) legata de un wet & dry.
Dar sa incepem cu inceputul .Peste vreo luna o sa-mi iau un acvariu si din cate am citit pe aici am inteles ca cel mai bun filtru ar fi un w&d . Si acuma apar problemele sau mai bine zis nelamuririle mele. O sa le enumar si eventual cine raspunde daca poate sa raspunda punctual la ele.
1. Desi ziceti ca sunt cele mai bune filtre am citit ca sunt deficitare la filtrare mecanica . Acest lucru se poate remedia cumva ?
2. Am mai citit cum ca ar face zgomot si ca ar emana ceva mirosuri , dar asta am vazut ca se referea la cele home made . Aceste lucruri sunt valabile si la cele de firma ( EHEIM in acest caz) sau doar la cele home made?
In functie de raspunsurile voastre o sa revin si cu alte intrebari .
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna la toata lumea.

Forum Index » Profile for AMON_RA » Messages posted by AMON_RA
Go to: