Message |
|
Multumesc pt sfaturi!
|
 |
|
Ok, multumesc
|
 |
|
Va multumesc ca v-ati facut timp sa cititi toata povestea si sa imi raspundeti cu sfaturi! Probabil ca o sa va mai innebunesc cu intrebari! Si daca ma hotarasc sa mai incerc, de unde imi cumpar un Betta sanatos?
|
 |
|
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Legat de testele 6 in 1, am tot citit ca nu au o acuratete prea mare, am comandat deja teste dedicate pt no2 si nh4, daca imi mai recomandati si altceva...
Legat de aclimatizarea pestelui la introducerea in acvariu, mai intai am lasat sa pluteasca punga in care l-am luat de la petshop in apa din acvariu, apio am pus putina apa din acvariu in punga si abia apoi l-am introdus. Despre hranire, ii dadeam 5-6 granule de 2 ori pe zi, pe care le manca in totalitate, rar se intampla sa cada vreo una pe fundul acvariului. Filtrul era setat aproape de minim, pentru a nu produce curenti de apa. Filtrul are o parte dintr-un material care seamana cu buretele, care se poate schimba si o parte din material filtrant granulat, pe baza de argila(?), din cate scrie pe cutie. Apa cu care faceam schimburile de apa era la temperatura din casa, in aceasta perioada aprox. 22 grade.
Nisipul colorat era in bolul in care am primit pestele, in acvariu pe care l-am amenajat am pus substrat nutritiv pt plante, acoperit de 3-4 cm de nisip Dennerle cristal quartz. Incerc sa atsez cateva poze, in care se vede acvariul si echipamentele, mai putin incalzitorul care a fost mutat cu pestele bolnav intr-un acvariu mai mic, in care am incercat sa-l tratez. Lilaeopsis am cumparat-o sub forma de pad-uri, care au venit cu cativa melci pe ele, e posibil ca acestia sa fi fost purtatori de boli? ( desi le-am cumparat de la cei de la Nevertebrate din Cluj, care stiu ca sunt foarte seriosi si profesionisti)
Cam la o saptamana dupa ce am introdus pestele, in acvariu au aparut niste viermi foarte subtiri, albi, can de 8-10 mm lungime si grosime ca un fir de par, pe care pestele ii manca cu placere, ii vana peste tot in acvariu ( nu stiu daca erau planarii, pt ca nu erau plati, mai degraba erau cilindrici, segmentari). Dupa aprox o saptamana si ceva au disparut de la sine
|
 |
|
Salut! Am decis sa scriu pe acest forum pentru a cere sfaturi si ajutor in ceea ce priveste ingrijirea si achizitia de Betta. Am avut 2 incercari nereusite de a avea acst peste in acvariu, ambele soldandu-se cu decesul pestilor.
Acvaruil este un Dennerle Nano Cube de 30 l, cu filtrul intern cu care a venit echipat, de 150 l/h, setat spre minim, lumina Scaper's Light 24w, incalzitor cu termostat setat pe 26 grade, plantat in momentul de fata cu Hemianthus Cuba si Lilaeopsis brasiliensis, iar in fundal sunt Ludwigia repens rubin, Alternanthera rosaefolia si HiYgrophila corymbosa Kompakt.schimburile de apa le-am facut saptamanal, aprox 30%, apa tinuta la invechit de la o saptamana la alta si tratata cu Sera Aquatan.
Primul peste a fost un Betta splendens primit cadou de fiica mea, intr-un bol, cu o planta naturala si nisipul acela colorat ca si substrat. Dupa o saptamana am cumparat acvariul si greseala noaatra a fost ca nu am asteptat ciclarea acvariului, am mutat pestele dupa 2 zile si dupa o saptamana de bine aparent a inceput dezastrul: peste apatic, refuza mancarea, in final cotton mouth pe care nu am reusit sa-l tratez cu Sera Baktopur si apoi cu Jbl Ektol, iar in final l-am pierdut.
Am aruncat tot din acvariu, l-am dezinfectat cu tot cu echipamente cu Jbl Desinfekt si am luat-o de la capat. De data asta am ciclat acvariul, am introdus pestele dupa aprox 4-5 saptamani, teste am avut doar cele de la Jbl 6 in 1, care imi aratau: Cl 0, ph 7,2, kh 6, gh 4, no3 intre 10 si 25, iar no2 0,5. Dupa o saptamana de schimburi de apa zilnice de 30%, no2 a ajuns la 0.
Pestele a fost un Betta halfmoon, tot din petshop, dar nu acelasi, care in primele 2 saptamani a fost foarte activ, chiar hiper activ, innota toata ziua, fara sa refuza mancarea ( dennerle labirinth booster). Ceea ce probabil am neglijat a fost faptul ca pestele se freca destul de des si intens de substrat, inca din prima zi ( paraziti?). Dupa 2 saptamani am observat ca pestele este ceva mai slab, apoi a inceput sa devina apatic, refuza mancarea, apoi i-a aparut o umflatura pe abdomen, probabil dropsy, si l-am pierdut.
Intrebarea mea ar fi daca am facut ceva gresit, in al doilea caz, sau am avut ghinionul de a lua din petshop un peste deja bolnav? Nu as vrea sa mai trec prin asemenea experienta si as avea nevoie de sfaturile voastre, daca imi puteti oferi o sugestie de unde as putea lua un peste fara probleme ( crescator), sau ce ar trebui sa fac sa ii asigur conditii mai bune decat am avut pana acum
Multumesc!
|
 |
|
Salut, sunt Georgiana, sunt din Tg Mures, noua in domeniul acvaristicii, avem un acvariu de 30 L si doua experiente nefaste cu Betta
|
 |
|
|
|