Message |
|
Vand acvariu cu urmatoarele dimensiuni:
- Lungime: 800mm;
- Latime: 400mm;
- Inaltime: 500mm;
Acvariul este realizat din sticla clara de 8mm. In partea stanga are o insula pentru broaste testoase. Insula are o dimensiune de 250mm. Pentru usurinta accesului, s-a adaugat si o rampa. Insula si rampa sunt placate cu nisip.
Acvariul are o vechime de 8 luni (a fost facut la comanda prin octombrie-noiembrie).
Acvariul vine impreuna cu un capac Exo Terra cu dimensiunile 45x20cm, amplasat ca in imagini.
Pretul este de 450 lei pentru acvariu plus capac, usor negociabil. Vanzarea se face "la pachet".
Acvariul poate fi vazut si ridicat din zona Andronache, Sector 2, Bucuresti.
Contact: reply la acest post, nlaur86@yahoo.com sau 0723875605
Nu accept schimburi, va multumesc pentru intelegere.

|
 |
|
Hmm, am ajuns acasa. Cei trei pesti sunt speriati rau, se ascund prin pietre, dar sunt vii. Ba chiar au si mancat un pic in seara asta.
Faza soc a zilei e alta. Am refacut testul tot cu JBL PROSCAN. Rezultate:
- NO3 - 25 (fata de 75 dimineata)
- NO2 - 0 (fata de 3.5 dimineata)
- KH - 6 (fata de 4.5 dimineata)
Restul valorilor au ramas la fel.
Cum se poate explica asta? Eu nu inteleg  . Si, mai ales, ce fac acum? Mai bag pesti sau nu?
Probabil a fost ceva in apa, altfel nu imi explic. Si faptul ca nu am pornit oxigenarea, i-a lasat fara aer... e posibil sa se fi intamplat asta? Am folosit ceva Filter Starter in ambele filtre, dar fff putin...
Ma intriga, in continuare, punctele negre din tot acvariul. S-au lipit peste tot, inclusiv pe pietre. Ce poate fi? Seamana cumva cu muschiul... am scos o piatra, se pare ca e, de fapt, un verde extrem de inchis...
|
 |
|
Teoretic, filtrul cu carbune activ neutralizeaza clorul la un debit recomandat de aprox. 5l/minut.
Ma gandesc si la solutia propusa de tine, dar parca nu as lua-o de la zero. Mai fac niste teste la apa deseara, sa vedem cum stam. Si am comandat si teste clasice, sa vedem si alea ce spun. apoi iau o decizie finala.
Ma streseaza, insa, ca nu stiu ce s-a intamplat  .
|
 |
|
Cand am plecat de acasa mai aveam 3 pesti dar nu am mai sperante ca ii mai gasesc pe seara. Incerc 2 saptamani sa il tin pe "regimul" indicat de adrian09 dupa care incerc sa repopulez cu pesti, treptat.
Oare ar fi o varianta ca la schimbarea apei (direct de la robinet) sa pun intre robinet si acvariu niste canistre cu 2 filtre, unul cu carbon activ (pentru neutralizarea clorului) si unul de 5 microni (pentru a reduce particulele)? Vorbim de filtrele alea pe care le vedem, in general, la conductele principale de intrare in casa, de genul asta: http://aquafilter.com/img_produkty/603712_FHPR-B1-TWIN.jpg.
Multumesc!
|
 |
|
Totusi ramane intrebarea: ce fac acum ca sa repopulez? Fac schimburi de apa zilnic, cate 10-15%? Sau schimb totul si o iau de la zero? Ce e indicat in situatii de genul?
Mediile filtrante din filtrul extern le mai pastrez? Pentru ca pe cele din filtrul intern deja le-am aruncat.
Multumesc!
|
 |
|
kirucd wrote:Posibil sa fie de la apa de schimb, in Bucuresti au mai fost probleme de acest gen in decursul anilor, in special
primavara, se mai intampla sa exista mai mult sulfat de aluminiu decat in mod uzual in apa.
Totusi valoarea nitritilor e foarte mare ceea ce arata si un spike de amoniac/nitriti. Greu de spus de unde vine,
posibil sa fie din filtrul intern care a stat in apa 10 zile dupa care l-ai pornit. Ai spalat mediile din filtrul intern
ieri inainte sa il pornesti sau cu 10 zile in urma cand ai umblat la filtru? Ca nu se intelege din relatarea ta.
Sau poate sa fie un cumul de factori, amandoua situatiile descrise de mine pot sa contribuie.
Am spalat mediile si acum 10 zile, si aseara.
|
 |
|
kirucd wrote:De unde esti? (treceti locatia la profil) Poate sa fie si o problema cu apa de schimb...
Nivelul de NO2 arata un spike de amoniac si nitriti. De unde provine nu stiu exact...
Mediile din filtrul intern le-ai spalat cand ai facut curat? Sau au stat in apa cu filtrul oprit pentru 10 zile
dupa care ai dat drumul la filtru?
Sunt din Bucuresti. Ma gandeam si la faptul ca putea sa fie ceva in apa (concentratii mai mari de... ceva).
Mediile din filtrul intern le-am spalat in apa scoasa din acvariu, inainte sa le bag inapoi. Apoi am pornit filtrul.
De filtrul extern nu m-am atins ieri.
|
 |
|
Salut,
Astazi de dimineata m-am trezit cu o surpriza neplacuta: mi-am gasit in acvariu toti pestii morti. As vrea sa inteleg ce s-a intamplat ca sa nu mai repet experienta, motiv pentru care voi relata mai jos toate detaliile. As fi recunoscator daca m-ati lamuri. De asemenea, as vrea sa stiu ce pot imbunatati la acvariu pe viitor.
Este vorba de un acvariu Juwel 180, de 180 litri.
Am un filtru extern JBL e1501 in configuratie standard (cu mediile de filtrare standard). Filtrul are cam 9 luni de cand este montat pe acvariu. Ultima curatenie generala am facut-o acum aproximativ o luna (spalat mediile filtrante, cu apa din acvariu, 2 intr-o saptamana, 2 in urmatoarea saptamana - inclusiv stratul de vata arata bine dupa spalare asa ca nu l-am schimbat). In ultima luna chiar am observat ca acvariul este nesperat de clar, deci banuiesc ca nu a fost o pb cu filtrul extern.
Mai am un filtru intern, cel original de la Juwel. Aici cred ca am facut greseala principala - dupa ultima curatenie generala (acum 10 zile) am uitat sa il bag in priza. Mediile filtrante au stat in filtru. E vorba de partial medii originale, partial bureti de granulatii diferite si vata achizitionate la bucata mare (buretii aia mari de la JBL pe care i-am taiat bucati, vata la punga si granule de carbon). Toate le aveam in acvariu de cel putin o luna, deci nu a fost o problema de mediu filtrant nou.
Un incalzitor functional;
Doua perdele de vreo 20cm fiecare de aer cu o pompa de aer - aici a fost a doua greseala pt ca am oprit pompa de aer in timpul curatarii, a intrat apa pe furtun si pompa nu a putut sa o impinga, ceea ce am observat dimineata.
In acvariu am substrat de nisip si cateva pietre poroase, cu gauri.
Pesti: ciclide africane (vreo 20 bucati), un sanitar negru si cativa cu "ventuze in bot" care stateau mai mult prin pietre.
Aseara cand am facut curatenie, am spalat foarte bine geamul cu burete special si cu un burete de vase, pentru ca pe geam au aparut niste puncte negre foarte lipicioase pecare cu greu le-am desprins (ce sunt acele puncte, btw?);
Am schimbat cam 1/2 din apa si am pus in loc apa direct de la robinet (de obicei schimb cam 2/3, deci nici aici nu e un capat de tara).
La final am montat mediile filtrante inapoi in filtrul intern, am pus cateva bacterii filter start atat in filtrul extern cat si in filtrul intern si am pornit toata treaba. Cam intr-o ora de la bagatul in priza, totul era ok in acvariu, apa s-a clarificat extrem de repede. Dupa inca o ora, inainte sa se stinga lumina, pestii erau foarte fericiti.
Dimineata i-am gasit pe toti, in afara de 3 (2 ciclide si un sanitar) morti. Cei trei supravietuitori erau pe la suprafata incercand sa respire. Am facut rapid un test cu JBL PROSCAN si rezultatele sunau cam asa:
- NO3 - 75
- NO2 - 3.5
- GH - >7
- KH - 4.5
- PH - 7.0
- Chlorine - 0
- CO2 - <15
Nu trebuie sa fiu un om de stiinta sa imi dau seama ca problema majora e reprezentata de NO2. Dar acum vine intrebarea: de ce a crescut atat de mult, atat de rapid. Inainte de asta, timp de 9 luni (cu test facut cam la 2 saptamani, am avut doar 0). Cum pot sa evit greselile pe care le-am facut?
Si, mai departe, vine intrebarea: ce am de facut mai departe pentru a popula din nou cu pesti acvariul? Care e procedura ce trebuie urmata?
Multumesc!
|
 |
|
Si care este rezultatul pe care l-ai obtinut cu acest sump?
Suna destul de interesanta solutia si pare destul de simplu de facut, insa nu prea inteleg partea de comunicare dintre sump si acvariu. Trebuie sa mai studiez putin problema.
Ideea aici care e? Sa se scurga apa constant din acvariul mare, utilizand gravitatia?
Ce nu mai inteleg este cum trage sumpul mizeria. Pentru ca mizeria de obicei se depune pe fund, iar absorbtia la el inteleg ca se face pe sus.
|
 |
|
Refuz sa cred ca nu exista un tip de filtru optim pentru broaste testoase  .
Cei care au broscute, cum filtreaza apa? Sunt satul sa le schimb apa o data la 3 zile.
Azi m-am decis sa le scot pietrele, pentru ca avand pietre, mi-e foarte greu sa curat fundul acvariului. Am un strat de vreo 3-4cm de marmura alba slefuita. Eventual, le mai pun niste pietre, dar mult mai mari, ca sa le pot scoate rapid si sa le spal.
Ideea de schimb "la picatura" imi place, insa nu am cum sa o fac. Acvariul sta momentan in bucatarie, insa il voi muta intr-o camera in care nu am nici apa, nici canalizare.
Filtre suficient de mari si de puternice exista? Astfel incat sa pot sa curat si eu o data pe saptamana si sa nu mai schimb apa complet.
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi. Recunosc ca nu mai auzisem despre sump pana acum si nu prea am idee cum sa fac asa ceva. Am studiat un pic si pare extrem de complicat.
Vad ca nici nu se gasesc de cumparat in Ro... Gasesc pe cineva care sa mi-l faca? Cam cat ma poate costa unul? Avand in vedere ca acvariul pe care il am este si destul de mic.
Momentan schimb apa total de 2 ori pe saptamana (cu tot cu procesul de curatare filtru). Ceea ce sper este sa gasesc o solutie de filtrare care sa ma ajute sa schimb apa doar partial cam o data pe saptamana, chiar daca va fi nevoie sa spal filtrele de 2 ori pe saptamana. La cat de rapodse murdareste apa momentan, pare cam imposibil momentan  )
|
 |
|
Salutare,
Sunt relativ nou in zona acvaristica. Am inceput anul acesta cu un acvariu cu ciclide africane si, de curand, cu un acvariu cu broaste testoase (4 la numar, destul de mari, intr-un acvariu care are cam 100l de apa).
Pentru acest acvariu nu sunt foarte multumit de filtrele clasice interne, motiv pentru care vreau sa imi construiesc un filtru extern.
Am deja o pompa Jebao DCT 4000 de 4000 litri/ora, reglabila incepand cu vreo 2000l/h. Avand in vedere ca va exista diferenta de nivel destul de mare, voi avea un debit cam de 1000l/h.
Legat de partea de filtrare am nevoie de cateva sfaturi sau cateva pareri legate de solutia pe care am gandit-o. Am analizat variantele prezentate pe acest forum, cu canistra din teava de canalizare de 250-300, insa mi-e putin frica de faptul ca la marimea pompei pot sa am surprize: fie apa nu intra suficient de repede in canistra si e bagata in acvariu mai repede, deci mi se goleste canistra si mi se dezamorseaza pompa, fie presiunea creata va fi mare si imi arunca dopul in sus.
Din acest motiv ma gandeam la o solutie ceva mai... ermetica si am ajuns la acest tip de filtru care stiu ca e folosit pe la centralele termice:
Avantajul principal e ca astea deja au protectii de supra-plin, supape de evacuare aer, etc.
Ideea mea e sa inseriez 3 filtre de tipul asta pe care sa le umplu cu diferite medii de filtrare: o canistra in care sa bag un filtru de bumbac sau burte fin, o canistra in care sa bag burete grosier si o canistra in care sa bag siporax sau alt material ceramic.
Ce ziceti? Functioneaza ideea asta? Pompa unde ziceti sa o pun? Inainte de filtre, sa imi impinga apa din acvariu in filtre si apoi inapoi in acvariu sau dupa filtre, sa imi traga apa din filtre sa o duca inapoi in acvariu? Daca merg pe a doua varianta, risc sa imi goleasca filtrele?
Multumesc!
|
 |
|
|
|