[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Life0711
Forum Index » Profile for Life0711 » Messages posted by Life0711
Daca nu influenteaza calitatea apei, o sa o sa pun iar buturuga si incerc si o rearanjare a substratului si al plantelor.. sper sa arate mai ok..
Am facut si un prim test de apa. PH: 7.2 , KH: 10 , GH: peste 10 , Nitriti 0 , Nitrati 0. Testul a fost facut dupa 24 de ore de la schimbul saptamanal de apa.
Credeti ca as putea introduce 2 perechi de ramirezi?

Am atasat o poza cu capacul acvariului, as dorii sa mai adaug doua neoane T5, credeti ca este posibil?
Cunoasteti pe cineva in Bucuresti care se ocupa cu modificari ale capacelor?
Radacina de Mopany - o tin in continuare separat si ii schimb apa la 2 zile.. pana ma asigur ca nu imi mai coloreaza apa, tare frica imi e. Urmaresc si rubrica bazar, poate gasesc una deja folosita.
Am ales varianta mai usoara cu plantele, am luat de la un baiat de pe forum un pachet...sincer nu stiu ce plante sunt..dar sigur sunt easy...
Momentan arata horror acvariu, dar astept putin sa vad cum vor evolua plantele si voi pune radacina si reamenaja acvariul..probabil trebuie sa mai scot din plante.. mi se pare foarte aglomerat. corect?

Sa incep si fertilizarea? inca nu am cumparat nimic.
Credeti ca pot cumpara si cativa pestisori? Inca nu m-am decis..dar am 8 neoni.
Salut,

Revin cu mai multe probleme, am achizitionat de pe un site recomandat acum aproximativ o luna o Radacina de Mopani Hobby, care mi-a colorat apa din acvariul. Am fost nevoit sa o iau de la capat...dar in continuare radacina coloreaza apa( o tin intr-o galeata). Ce as putea face sa scap de aceasta colorare a apei ?
Unde as putea gasii o buturuga sau o radacina mai mare cu care sa nu am probleme?

As vrea sa populez acvariul cu mai multe plante easy, pentru ca nu intentionez sa achizitionez CO2 in viitorul apropiat.
Am facut si o lista cu mai multe plante, ce imi recomandati?

1. Heteranthera zosterifolia, 2. Anubias nana “petite”-, 3. Anubias angustifolia, 4. Bacopa australis- prim-plan , 5. Blyxa japonica- mijloc , 6. Cabomba aquatica spate , 7. Eleocharis parvula prim-plan ,8. Heteranthera zosterifolia- mijloc. 9. Hygrophila corimbosa- ,10. Hygrophila balsamica, 11. Hygrophila diformis-, 12. Hygrophila polisperma, 13. Limnophila hippuridoides, 14. Litorella uniflora, 15. Lindernia rotundifolia variegated, 16. Lobelia cardinalis small form, 17. Mayaca fluviatilis, 18. Pogostemon erectus, 19. Staurogyne repens, 20. Sagittaria subulata- . 21. Vallisneria sp. nana- . 22. Vallisneria spiralis var. tortifolia.

Am observat ca voi de regula va opriti la 6-7 tipuri de plante.

Legat de fertilizare m-am gandit sa aleg linia Masterline, este in regula? sau sa ma reorientez catre Ferropol si Ferropol24.?
Multumesc pentru sugestii.
Am dat comanda doar de seachem Matrix, in urma sfaturilor voastre.Astept sa primesc comanda si ma apuc de treaba.
Am sanse sa gasesc direct o pereche de ramirezi? nu as vrea sa ii chinui si mi se pare destul de greu sa le fac ascunzisuri, nu e asa mare acvariul.
Dar pana la pesti trebuie sa ma gandesc ce plante easy sa pun.
Multumesc pentru raspunsuri, m-ai scutit de o cheltuiala neprogramata.
Acvariul va fi usor plantat, cu un gazon Marsilea hirsuta si probabil o familie sau doua de ramirezi si cativa pestisori compatibili lor.
As vrea sa dau comanda de material filtrant. Pe langa cei 3 bureti pentru filtrarea mecancia, ar fi in regula pentru cea biologica sa comand: 2 litri de Sera Siporax si 1litru de Seachem Matrix. Volumul canistrei este de 4litri, dar am inteles ca volumul canistrei nu coincide cu volumul de material filtrant.
Este in regula alegerea aceasta?
A trecut ceva timp de cand nu am mai scris, dar am fost nevoit sa iau o pauza.
Revenind la subiect, am reusit sa achizitionez filtrul extern, am ales Eheim Classic 2215.
Zilele acestea as vrea sa incep procesul de ciclare, dar deja au aparut cateva intrebari.
Cand am vrut sa montez filtrul, am observat ca a venit fara robineti, voi avea nevoie de 2 robineti dubli Eheim? sau pot sta si fara?
Ce material filtrant biologic imi recomandati, tot de la eheim? sau pot alege si altceva, cum mi-a fost recomandat mai sus " 2 l JBL Micromec, 2 l Seachem Matrix " ?
Pentru substrat am luat de la JBL aquabasis plus si mando, din ce am inteles manado trebuie spalat bine si cand il pun sa fie cu 2-3 cm mai gros in spate( imi doresc si un gazon).
Vad ca nu mai isi da nimeni cu parerea, cred ca o sa dau comanda de ecco pro 300, sper sa fie alegerea buna. Mai departe vad eu cum ma descurc .
M-am uitat la neoane, nu eram acasa cand am postat, ambele sunt de 20W - T8.In acest caz mai imi sunt sfuciente?
Legat de plante, nu prea stiu catre ce sa ma orientez. Sincer nici nu stiu de unde sa incep... am observat ca este o gama foarte mare.

Cu putin efort as putea lua Eheim 2036 Ecco Pro 300.Diferenta fata de Eheim 2215 Classic 350 este de aproximativ 60lei.Debitul am observat ca este mai mare ptr ecco pro, dar este la fel de fiabil ca cel classic ?M-ati bagat putin in ceata acum..
Experience 350, este peste bugetul meu.

Cel mai probabil voi alege sa incep cu vivipari, asta daca nu ma va surprinde ceva.
Legat de ciclul azotului, am citit dar mai am de citit.O sa am rabdare.. si nu voi sarii peste etape.

Buna ziua, pentru ca nu ma cunoasteti am sa ma prezint, numele meu este Filip, un incepator in acvaristica.Am observat ca este importanta si locatia, Ilfov, Rosu, Militari Residence.
Am citit pe forum, in special rubrica creata pentru cei incepatori, dar am zis sa primesc si cateva sfaturi obiective de la voi.
Am cumparat un acvariu de 126l, este vorba de modelul celor de la Hornbach insotit si de capac(are doua neoane in total 48w).Echipamentele urmeaza sa le cumpar dupa ce ma consult cu voi.

1.De populat m-am gandit ca cel mai corect si sanatos pentru pesti este sa incep cu Vivipari si cateva plante.
Cand voi castiga experienta credeti ca va fi posibil in cei 126l sa introduc ciclide ?
2.Legat de filtru extern, variantele pe care le am gasit sunt: JBL 701 si Eheim 2215 classic. Eheim eXperience - 250 – 2424 am vazut ca este mai scump si este recomandat ptr acvarii de pana la 120l, nu stiu daca este chiar cea mai buna varianta. Ce imi recomandati?
3.Imi este necesara si o pompa de aer? Daca da, ce imi recomandati ?
4.Incalzitorul cred ca mai poate astepta putin, important este sa imi cumpar echipamentele vitale sa il pot pune in functiune.
5.Legat de iluminat, credeti ca imi sunt suficienti cei 48w ?
6.In legatura cu substratul,am vazut ca sunt multe optiuni, ce model/tip sa aleg si cate kg imi sunt necesare?
7.Multumesc anticipat !

Forum Index » Profile for Life0711 » Messages posted by Life0711
Go to: