Message |
|
Imi cer scuze ca scriu tocmai acum  vreau sa-i multumesc lui Dragos pt ajutor si implicare, un om fara de care nu m-as fi descurcat  . Am sa revin cu poze cand o sa am acvariul gata lipit si adus acasa (luna asta cam pe 11-12), proiectul merge incet din motive financiare  . Acvariul va sta intrun perete in living, gen tablou iar spatele va fi intro camere pe un stand, cum am mai spus o sa revin cu poze pe parcurs, o zi buna tuturor ...
|
 |
|
Buna ziua! Detin 6 piranha destul de mari (22cm) + 2 mai mici tinuti intrun acvariu mic pt ei de 240 l , zilele trecute am dat avansul pt un acvariu cu dimensiunile 1.70 x65x60 aproximativ 650 l
As vrea sa ma ajutati cu sfaturi referitor la sumpul pe care vreau sa-l fac pt acest acvariu. Nu vreau sa folosesc overflow extern , nu gasesc la noi in tara asa ceva in magazine si nici nu nu cunosc pe cineva sa-mi faca, eu am optat pt alta varianta, (am atasat un link)vreau sa dau 1 gaura sau 2 pe geamul din spate unde vreau sa fac ceva asemanator ca in pozele atasate cu piese de pe la noi (ppr) Acvariul (sumpul)am sa-l bag in standul de sub acvariu si as vrea sa-l fac cu 4 camere: 1 filtrare mecanica , 2 filtrare biologica si 4 camera pompei unde binentele sa trebuie sa fie cea mai mare si calculata sa incapa diferenta de apa din acvariu in caz de pana de curent, etc...Ce nu prea stiu este la ce distanta sa fac gaurile in geam (ppr 32) si cam care ar trebui sa fie dimensiunile sumpului astfel ca filtrarea biologica sa fie pe masura.
La acvariul actual am un sump cu material bilogic, siporax si spartura de lava, la cel nou le voi pune pe astea + matrix... astept pareri si sfaturi , multumesc...
http://imgur.com/a/7QkCH
|
 |
|
Am inteles, daca o sparg maresc suprafata bacteriilor..., multumesc o zi buna
|
 |
|
Salut! Revin cu o intrebare , am reusit sa cumpar 6 kg de roca vulcanica... sunt bucati foarte mari ajung si dimensiunea unui ou... cum e bine sa fac sa o las asa sa sa o sparg in bucati mai mici pt filtrul DiY... multumesc... atasesz niste poze...
http://imgur.com/a/Mt8CC
|
 |
|
Da, am o gaura în acvariu pe unde intra... asa e la mine, ?tiu ca arata urat ?i ocupa ?i spa?iu dar urmeaz? sa fac alt acvariu ?i atunci poate folosesc caseta overflow...
|
 |
|
Salut! Am revenit cu vesti bune. Acvariul si-a revenit , am schimbat zilnic cate 30, 40 % si i-am hranit o data la 2 zile, am renuntat la aproape toti buretii si acum totul este ok cu ajutorul sfaturilor voastre... va multumesc frumos. Pun mai jos un link cu o poza facuta acum cateva minute...
http://imgur.com/a/isYaT
|
 |
|
Am inteles pricipiul filtrarii, am sa fac intocmai cum ma-ti sfatuit, multumesc inca o data tuturor, o seara buna... va tin la curent cu evolutia acvariului...
|
 |
|
Stiu ca este foarte mic acvariu nu mic dar pana la sfarsitul verii am sa fac un acvariu la comanda de vreo 650 l pe care vreau sa-l bag in peret in living (stau la curte) la fata peretelui si restul sa dea intro camera (o sa revin cu poze cand totul este gata) am sa scot si restul de bureti. Saptamana viitoare am sa cumpar si spartura de lava , au in dedeman la 26 lei 3 kg si este foarte buna...
http://www.dedeman.ro/ro/piatra-vulcanica-3kg/p/7025034
Nu prea inteleg , daca tot scot bureti mizeria cine o mai filtreaza...
|
 |
|
Salut! Va multumesc frumos pt informatiile utile, am mai invatat ceva din ce nu prea stiam , bureti am lasat doar intre compartimente pt ca nu stiu cum sa aranjez siporaxul si spartura de lava. Am sa mai cumpar din abele sa umplu compartimentele.
Voi schimba din apa in fiecare zi 30% La pompa eheim debitul se regleza intre 1000 si 2000 l/h asa ca am redus si debitul undeva la 1400 l/h sper sa fie ok... apa parca nu mai face spuma dar tot cetoasa este... stiu ca dureaza ciclarea ceva timp dar asta e...
Am pus poze cu sumpul modificat...
http://imgur.com/a/X3yHy
|
 |
|
Va multumesc pentru sfaturi, mi-au fost de mare ajutor... o sa ma duc chiar acum sa scot din bureti.. o sa revin cu poze si va mai tin la curent cu evolutia acvariului, o seara buna tuturor
|
 |
|
Alta problema este "sumpul" nu mai merge cum trebuie, primul compartimet unde intra apa din acvariu sta sa dea pe-afara... inainte toate compartimentele aveau aproape acelasi nivel al apei... tot din cauza asta sa mearga asa... parca si apa pare mai vascoasa... nu stiu ce sa zic...
Se vede si in poze... poate ma ajuta cineva sa aranjez sumpul cum trebuie..
|
 |
|
Filtrul extern eheim professionel 4+ 600 are mediile lui ... iar cel home made contine asa: bureti, siporax, bio balls, perlon si roca vulcanica
Le dau sa manace o data pe zi, seara numai carne (peste, pui, vita) hrana le-o dau legata cu sarma si dupa ce mananca scot ce ramane... ce cade in acvariu mananca melci pomacea (25-30) maturi
Analiza la apa nu am facut niciodata, am postat un link cu pozele
CUm am scris si in postare am acvariul din martie si este prima oara cand se intampla asta...
Stiu de cerintele pestilor piranha , urmeaza prin vara sa le schimb acvariul cu unul de cel putin 650 l
Am facut o greseala weekendul trecut cand am pus pompa nou, am curatat ambele filtre cu apa de la robinet ceea ce a dus la distrugerea bacteriilor din ele... cred ca aici e greseala... dar ma intreb daca din cauza asta poate sa ajunga apa asa urata si sa faca si spume asa
|
 |
|
Buna seara, va scriu din dorinta de a ma ajuta deoarece nu stiu ce sa mai fac , am un acvariu de 230 l cu un filtru extern eiheim si unul home made (un fel de sump) de aproape o saptamana apa este cetoasa si face spume pe margine acvariului de jos (sump-ului) am sa incerc sa pun cateva poze. In acvariu am 6 piranha mari 19-20 cm + 3 mai mici la 4-5 cm., acvariul il am din martie si nu am avut problema asta pana acum. Saptamana trecuta am schimbat pompa de jos din sump de 1400 l/h resun cu una eiheim 2000 l/h... apa a fost ok pana sambata acum. Fac schimburi de apa in fiecare vineri 70 % stiu ca e mult. Stau la curte si folosesc apa de put cred ca la o adancime de maxim 11 m , dar repet fac asta din martie si nu au fost probleme.
Poate ma invatati cum sa aranjez mediile filtrante in "sumpul" nici asta nu am stiut, ordinea lor....
pozele sunt facute acum 2 min:
http://imgur.com/a/NW43d
|
 |
|
Paradoxx hrana pe care o dau eu pestilor mei este din comert si este cruda, asta am scris mai sus ca le dau carne cruda de vita, pui si peste iar hrana vie le-am dat niste puiet dintro balta de peste (la vreo 500 m de casa mea) prins de mine, nici nu stiu ce pesti erau  parca regine.
|
 |
|
Am citit tot ce se putea citi despre piranha, intradevar sunt exagerat de sperieciosi, eu am acvariul intro camera unde nu sta nimeni tocmai ca sa nu fie deranjati  cand intru la ei intai bag capul pe usa si ma apropii incet de acvariu fara miscari bruste altfel se sperie si sunt in stare sa se bage sub nisip de frica  . Referitor la hrana vie este preferata lor, le-am dat si pesti vi si nu m-au dezamagit, si-au aratat instinctele lor de pesti cu dinti ( Piranha )  Am mai avut piranha si acum vreo 9 ani, dar din anumite motive a fost o dezamagire, acum stiu ce am de facut si ce inseamna sa cresti acesti pesti.
|
 |
|
De mancare le dau piept de pui, vita, inima de vita, carne de peste: somon, pastrav, macrou, cod, crap, le dau si rame dar le tin la detoxifiat mai intai. Sunt niste pesti frumosi si ma satisfac vizual ori de cate ori ma uit la ei, mai ales cand mananca, eu am doar 6 atat am gasit, sunt pesti care umbla in banc, cu cat ai mai multi cu atat sunt mai interesanti, problema lor este spatiu, acum am un acvariu de 230L , urmatoare lor "casa" o sa fie undeva pe la 600L, poate atunci o sa mai iau macar 5 bucati.
|
 |
|
Adevarat a inviat! Aseara le-am schimbat din apa cu cea din putul din curte, tot 50% ca sa elimin cat mai mult din "substante" spre bucuria mea pesti s-au comportat normal, nu au mai fost agitati, au venit si la mancare (nu pre mai mancau in ultima vreme) au fost ok  . Legat de sare nu stiam ca nu o tolereaza, nu am sa mai folosesc. Referitor la testele de apa, pe piata sunt foarte multe, am vrut sa cumpar dar nu am stiut ce si care sunt mai bune, daca poate sa-mi recomande cineva ar fi ok. Multumesc, o zi buna tuturor.
|
 |
|
Sunt nascut si crescut in bucuresti dar de vreo 5 ani stau in Poenari de Giurgiu, la vreo 20 km de Bucuresti si nu le-am pus apa din put ca am inteles ca e dura si asa luam apa din Ciorogarla de la o cismea gandindu-ma ca e potabila... In maxim 30 min o sa le schimb apa 30% cu apa din put sa vad reactia lor si apoi am sa postez. De obicei le schimbam apa 50% pt ca sunt piranha si amoniacul este o mare problema in apa lor. Despre sare tot pe forumuri am citit cum ca are rol de desinfectare, oarecum. Multumesc celor care mi-au raspuns.
|
 |
|
Buna ziua! Sunt bucuros ca am fost primit pe acest forum unde pot intelege si invata de la voi ceea ce eu nu stiu.
Sa incep cu problema mea poate ma ajuta cineva cu sfaturi. Am un acvariu 230 L un filtru extern (nu stiu daca pot trece modelul sa nu fac reclama) si un filtru tot extern dar home made, acvariul este plantat mediu zic eu si cu 6 red belly piranha, care au acum cam 5 cm si ii cresc de cand aveau 2cm, de circa 2 saptamani sunt foarte agitati inoata in jetul de apa de sus pana jos si sunt parca mai speriati ca alta data. De cateva zile am descoperit in acvariul copepode cyclop, niste vietati mici care topaie si pe geam si prin apa, ma intreb daca asta e problema, am tot cautat pe net si parerile sunt inpartite, ba ca nu fac rau si se hranesc pesti mai mici ba ca intra in branhiile pestilor mari si depun oua... nu stiu ce sa mai cred. Am uita sa specific ca le schimb apa 50% cam la 3-4 zile cu apa de la robinet lasata mai mult de 24 de ore cu un pumn de sare la 25 L .
|
 |
|