[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabriel
Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Aseara am testat vreo 4 ore sistemul Bean Animal si am ajuns la cateva concluzii interesante:
(bineinteles dupa ce am rezolvat cu teava/lipitura care curgea )

- nu este nevoie de T la teava de full syphon, cele 2 coturi fiind suficiente insa trebuie asezate cat mai jos cu putinta;

- full siphon se amorseaza cand apa trece peste el cu cativa centimetri si nu imediat - asadar e important cat de adanca este cutia de overflow

- full siphon functioneaza mai bine fara niciun cot in cutia de overflow. Pur si simplu doar presetupa fara nicio teava si niciun cot. Se amorseaza
cu mult mai repede. Asa functioneaza de 8 luni in acvariul meu actual

- este important ce diametru are orificiul pentru aer si implicit tubul/teava pentru aer de la open siphon. Eu am vrut sa folosesc un mic niplu de plastic
(luat de la o piatra de aer) pe care l-am infipt in cotul de pvc iar la el am atasat furtunul de aer. Desi gaura din cot avea 5mm in diametru niplul o reducea
la 2mm => zgomot. Am largit acel orificiu la 8mm si am atasat prin lipire o bucata de tub de osmoza.

- daca nu se foloseste T la teava la open siphon este important ca orificiul pentru aer sa fie dat in partea cea mai de sus a cotului, altfel aerul nu iese => zgomot

- daca nu se foloseste T la teava la open siphon tubul de aer nu trebuie sa depaseasca peretele cotului (pe interior)pentru ca daca este inserat prea mult
nu iese tot aerul => zgomot

- daca pe traseul tevii de open siphon aveti segmente inclinate fata de verticala - nu folositi niciun fitting inserat pe aceast segment.
Eu am pus acolo o mufa olandeza cu gandul ca pot curata mai usor tevile => zgomot . Traseul acestei tevi trebuie sa fie cat mai vertical
cu putinta si daca inserati robinet e bine sa o faceti imediat sub cutia overflow-ului. Niciun alt fitting pe parcurs in afara de eventualele coturi.

Mai am de rezolvat acest ultim punct si sper ca sistemul sa devina, in final, silentios. Pana acum nu am reusit sa-i gasesc acel "sweet spot" in care sa fie perfect silentios

ionutlatcan daca nu ai limitari impuse de spatiul unde vrei sa instalezi reactoarele eu as merge pe 30cm ca un minim.
Cu tot cu un suport in care sa stea pompa cred ca inaltimea totala a unui astfel de reactor ar fi undeva 42-45cm.

Pompa este bine sa fie un model cu debit reglabil. Asa poti face un start corect si o fluidizare buna indiferent de vechimea si gradul de colmatare al pompei/mediilor de filtrare.

O zi buna
Gabriel
Dom' koala esti deja pe drumul cel bun. Daca renunti si la decorul de fundal prevad deja un upgrade la lumina si ... corali. Toti au zis fish only
Este deja in lucru varianta suportului cu prindere pe orizontala pe intaritoarele acvariului

Cred ca se poate lua in calcul si un al doilea set de agatatori cu o lungime mai mica/mare.

Pentru cei care doresc sa regleze pe orice inaltime acest suport se gasesc modele cu ventuze sau magneti in webshop-uri de prin germanica.

O zi buna

Gabriel
Asadar.
La paginile 34, 35 si 36 din manual gasesti cum se monteaza in cazul tau.

Va trebui sa achizitionezi separat Tunze Universal Holder 3130.250 - aproximativ 20 euro.

image

Oups - dom' koala deja mi-a luat-o inainte (in timp ce eu ma documentam pentru dumnealui )
Frumos. Foarte frumos.

Deja am cateva intrebari.
Ce pesti apar in poze - ma intereseaza in special cel din prima poza

In poza 2 e cumva o goniopora? Daca este - cu ce si cum o hranesti???

O seara buna
Gabriel
In functie de interesul pentru acest produs suportul pentru frag-uri din pozele de mai jos va fi disponibil pe shop.acvariu.ro

Tot in functie de interes pot sa apara: reactoare pentru diverse medii de filtrare, recipiente pentru solutiile balling, suporti pentru tuburile pompelor de dozare etc.

Pentru intrebari legate de pret - pm @mosu

DOAR pentru intrebari tehnice va stau la dispozitie

image

image

image

image

image

image

koala wrote:@Gabriel: Cum se agata saracia aia in acvariu? Eu am ranforsari (5 cm latime) pe tot perimetrul acvariului...

Studiez si revin chef (ghici ce emisiune e la protv )
Salut markbv72 - te rog treci pe la sectiunea Despre noi si scrie cateva cuvinte despre tine. Multumesc.

Orice controller / monitor de pH se seteaza in doua puncte.
pH7 si 9 la marine.
Setezi mai intai la pH 7 si apoi la pH 9.
Pentru siguranta mai verifici o data pH7 dupa pH9.
Ai grija sa faci corectia de temperatura la pH.

Nu cunosc / nu am detinut un astfel de controller si, prin urmare, nu stiu exact din ce buton/butoane/potentiometru se pot face reglajele.

Daca vrei mai multe detalii despre pasii in sine te rog intreaba - dar nu inainte de a scrie Despre Tine
Pai ...

- este un skimmer bun si are un raport pret calitate cinstit , gasesti piese de schimb pentru el (nu o sa fie nevoie), vine cu instructiuni
cat un roman de dragoste si nu-l poti seta gresit
- se fixeaza cu 2 magneti nu din aia care fura fier vechi ci magneti adevarati din cauza carora era sa-mi pierd un deget
banuiesc ca sticla acvariului nu are mai mult de 12mm?
- nu cred ca-l poti masca in capac dar cu o scula gen Dremmel si un accesoriu de taiere/decupare circulara vei face o treaba sigura si curata
- vasul/cupa se curata functie de incarcatura biologica a acvariului
- se aude un mic bazait de la pompa si aerul cand este amestecat cu apa dar eu am dormit - o perioada - in living
cu acvariul si nu il auzeam (dupa vreo trei spritz-uri ). Lasand gluma la o parte este suficient de silentios incat
sa nu deranjeze chiar daca se doarme in acea incapere.

Nu avem de ce sa ne impacam pentru ca nu e nimeni suparat
Bina ai venit Adrian.
vasilescuadr wrote:'teles! sa traiti!

Incerc sa nu interpretez postul acesta sau tonul lui altfel decat ca mesajul lui koala a fost inteles.

Te rog pentru a treia si ultima data sa scrii cateva cuvinte despre tine la sectiunea corespunzatoare.

Multumesc.

O zi placuta
Gabriel
koala wrote:
- Cu skimmerul n-am ce rezolva, pentru ca nu exista un model bun pe care sa-l pot folosi fara sump... iar sump nu am, asa ca .

Aici voiam sa ajung dom' koala

Arunca un ochi aici http://www.tunze.com/149.html?&L=1&C=RO&user_tunzeprod_pi1%5Bpredid%5D=-infoxunter028.
Iti recomand modelul 9011 pe care l-am avut si este cel mai indicat pentru cei 550 litri ai acvariului. Il poti monta intr-ul colt, eventual
decupand decorul fix la dimensiunea lui (sau, de ce nu, cumva in spatele decorului - solutii exista). Skimmer-ul asta este excelent si nu
face nici zgomot.

Partea cea mai tare este ca daca la un moment dat te razgandesti il poti folosi si in sump .

Daca vrei o solutie un pic mai scumpa http://www.aquariumtechnik.at/HangOnEN.html dar nu stiu daca il mai fabrica nenea Burian. Putem intreba
Eu zic sa nu te mai ascunzi si sa ne spui la ce skimmer te-ai gandit
kirucd wrote:Intreba-l pe Gabriel, e el cu ideea cu otet.

Multumesc Dragos dar creditul ii revine lui Randy Holmes un tip de peste ocean de pregatire chimist si/sau biolog foarte respectat pe forumul reefcentral.com.
El spune ca fosfatii din roca uscata se afla in stratul de la suprafata acesteia si ca folosind un acid (acetic, muriatic etc) acest strat se dizolva si se elimina astfel mult din
fosfatul acumulat. Ei denumesc piatra uscata pe care o gasim de cumparat pe la noi Pukani Rock si se pare ca este cea cu cei mai multi fosfati.
Nu stiu daca metoda se poate aplica in cazul acvariului lui koala.

koala wrote: No sump, no skimmer
and no reverse osmosis

koala wrote:1) Bah oameni buni, otetul ala nu ataca siliconul?...
2) Nu miroase urat?... iau foc cu Marea Sefa a Clanului, daca imput casa cu miros de otet... mai ales ca stau cu furtunele alea intinse prin casa de cateva zile

Daca nu poti scoate decorul din acvariu ca sa-l cureti/tratezi nu as risca cu otetul si cu nicio alta solutie in acvariu. Siliconul s-ar putea sa fie dizolvat de otet (nu stiu) in fond solventul siliconului este
acidul acetic.

Este insa foarte posibil ca in cei patru ani de existenta decorul sa fi absorbit o cantitate apreciabila de fosfat - avand in vedere si fostii locatari care, sunt convins, erau foarte mofturosi si mancau foarte putin .
Fiind spuma ma indoiesc ca un simplu tratament cu otet ar face ceva.

Eu am facut tratamentul in cuve special cumparate pentru asa ceva, in balcon cu toate geamurile larg deschise si mirosul a fost extrem de puternic.

Multumesc Dragos.
Supraplinul va fi o chestiune de finete .
Eu am gandit acvariul de display cu un nivel foarte inalt - imi raman 3cm intre nivelul apei si margine.
Cam pe la aceasta inaltime as lasa preaplinul insa mai intai va trebui sa vad, exact cum ai spus si tu, la ce nivel voi avea apa in cutia de overflow.

O seara placuta.

Gabriel
On topic va rog Multumesc

Forum Index » Profile for Gabriel » Messages posted by Gabriel
Go to: