Message |
|
Salutare!
Din cauza lipsei de timp, sunt nevoit sa renunt la acest minunat hobby, asa ca pun spre vanzare urmatoarele:
Acvariu Ocean Free U Tank 56l 50x33x34
Lampa led Finnex 24/7 Planted+ 20” - ( se livreaza impreuna cu telecomanda, nu necesita reglaje, isi face automat ciclul zi-noapte pe modul 24/7, posibilitatea de memorare a 4 mod-uri de functionare etc.)
Mobilier acvariu - 51x33x74
Pad acvariu JBL + PEE 1 cm 51x33
Folie plastic autoadeziva de culoare alb mat pentru fundalul acvariului
Filtru HOB HBL-701 + medii de filtrare ( sera siporax, sera siporax mini, bureti, filtru carbune activ)
Incalzitor acvariu cu termostat Aqua Zonic 50w
Termometru sticla+ termometru digital JBL sigilat
2 aspiratoare pentru substrat (schimb de apa/igienizare)
2 radacini mangrova + 2 vita de vie
Minciog
Penseta inox aquascaping
Easycarbo 30 ml+profito 150 ml, fertilizant pipi plant macro+micro 900ml
Jbl Algol 250 ml
Teste de apa Aquili ( pH, kH, gH, NO2, NO3)
Mancare pesti JBL Bloodworms si Jbl Spirulina
Pret: [b]599 RON negociabil [/b]
Totul se vinde la pachet!
0727050575
|
 |
|
Salutare!
Din cauza lipsei de timp, sunt nevoit sa renunt la acest minunat hobby, asa ca pun spre vanzare urmatoarele:
Acvariu Ocean Free U Tank 56l 50x33x34
Lampa led Finnex 24/7 Planted+ 20” - ( se livreaza impreuna cu telecomanda, nu necesita reglaje, isi face automat ciclul zi-noapte pe modul 24/7, posibilitatea de memorare a 4 mod-uri de functionare etc.)
Mobilier acvariu - 51x33x74
Pad acvariu JBL + PEE 1 cm 51x33
Folie plastic autoadeziva de culoare alb mat pentru fundalul acvariului
Filtru HOB HBL-701 + medii de filtrare ( sera siporax, sera siporax mini, bureti, filtru carbune activ)
Incalzitor acvariu cu termostat Aqua Zonic 50w
Termometru sticla+ termometru digital JBL sigilat
2 aspiratoare pentru substrat (schimb de apa/igienizare)
2 radacini mangrova + 2 vita de vie
Minciog
Penseta inox aquascaping
Easycarbo 30 ml+profito 150 ml, fertilizant pipi plant macro+micro 900ml
Jbl Algol 250 ml
Teste de apa Aquili ( pH, kH, gH, NO2, NO3)
Mancare pesti JBL Bloodworms si Jbl Spirulina
Pret: 699 RON negociabil
Totul se vinde la pachet!
0727050575
|
 |
|
Vesti bune!
Vara s-a terminat, sirenele au emigrat  m-am apucat de amenajat acvariul. Toate bune si frumoase pana acum, am spalat manado 2-3 ore ( treaba de chinez batran), fiert cioatele 2 zile, colantat acvariul etc. Acvariul este in faza de ciclare acum. Nu sunt hotarat la amenajarea cioatelor in acvariu, azi o sa pun niste poze, poate ma puteti ajuta cu un sfat ca sa le gasesc o pozitie definitiva, acum sunt asezate intr-o pozitie "nefireasca"
Lampa se lasa asteptata http://www.amazon.com/Finnex-Planted-Automated-Aquarium-Controller/dp/B00U0HMX1C si sper ca zilele viitoare sa intru in posesia ei, mor de nerabdare s-o butonez.
Inca o nelamurire pe care o am sunt plantele. Nu voi injecta "codoi" pentru inceput asa ca voi opta pentru plante easy. Sunt multe optiuni dar nu ma pot decide ce si cum.
|
 |
|
Promit ca dupa ce se pun pe depus o sa donez cateva exemplare  Vreo preferinta? Blonda/bruneta, mai crude sau ajunse la maturitate?
Ce vroiam sa intreb, avand in vedere parametrii apei de la robinet, cu un sistem de osmoza si aditie de co2 presurizat, as putea sa ajung la o stare de "binete" in acvariu? Adica sa am niste plante mai "pretentioase" ca sa zic asa. La un acvariu de 54L sa schimb saptamanal 20L (apa de osmoza + apa de la retea). O sa-mi varieze ph-ul semnificativ?
|
 |
|
Salutare lume!
Am testat apa de la robinet si am obtinut urmatoarele rezultate:
pH 7.8
gH 19
kH 18
no3 5 mg/l
no2 0.02 mg/l
Am pus pe lista de cumparaturi si un sistem de osmoza gandindu-ma ca pot ajunge la un echilibru in acvariu, amestecand apa de la robinet cu apa de osmoza treptat. Mai am de gand sa cumpar si un sistem de codoi  + filtru extern. Am vazut ca exista plante care suporta o apa mai dura si usor bazica , dar mai aman startarea acvariului pana reusesc sa cumpar tot ce am mentionat mai sus. Cu rabdarea stau bine vad, am acvariul cu tot ce trebuie de cateva luni si inca nu l-am "dat" la apa, dar citind pe forum am tot invatat lucruri noi si mereu m-am lovit de diverse probleme. Credeam ca treaba e mai simpla de atat  , cumperi una bucata sticla o umplii cu apa, bagi pesti cat cuprinde si de bucuri de acvariu dar nu e chiar asa. Omul cat traieste invata!
Momentan cu apa pe care o am la robinet pot creste doar sirene blonde/brunete de Mamaia
O seara buna va doresc!
|
 |
|
Merci mult! Plantele pe care doream sa le pun cer o duritate mai mica. O sa pun mana zilele astea pe niste teste (nu betisoare) si vad ce si cum.
|
 |
|
Dracul nu este negru, este alb-calcaros  glumesc. Cam ce plante sunt in nano si ce valori are apa (ph,gh,kh) la birou? M-ar ajuta mult raspunsul dvs. Multumesc de incurajari. Numai bine!
|
 |
|
Salutare,
Din pacate proiectul meu se va amana momentan. In necunostinta de cauza, fiind nou in domeniul asta, nu am luat in calcul impactul duritatii apei asupra plantelor acvatice si din ce am citit pe forum/internet in ultimele 2 zile, am nevoie apa de osmoza. Problema cu apa e de cand lumea si pamantul in Constanta cel putin la mine aici in Faleza Nord. Se depune calcar peste tot, pahare/vesela spalate, instalatii sanitare, frunzele plantelor etc. Daca doriti va pot pune poza cu straturile de calcar de pe instalatiile sanitare depuse in 3-4 zile (cap dus, robineti, elemente din inox) ca sa va ingroziti  si precizez ca frec la ele saptamanal.
Am facut un calcul si ma cam depaseste situatia: instalatia RO + TDS metru + pompa booster ( am ghinionul sa stau la ultimul etaj si colac peste pupaza sunt si capat de coloana, asta insemnand o presiune foarte mica).
Imi pare rau ca nu pot demara momentan proiectul, am investit ceva banuti in tot ce am considerat ca aveam nevoie pentru inceput. Nu imi pot permite sa investesc pentru moment intr-o instalatie RO decenta, deoarece mai am si alte cheltuieli.
Precizez ca am fost tentat sa cumpar azi testele de apa pentru ph, gh si kh ca sa am niste valori palpabile dar m-am razgandit. Indiferent de valorile obtinute ( banuiesc ca ar fi fost mari ca ale colegilor din Constanta) cred ca ar fi fost o investitie proasta momentan. Asa ca de banii pe teste voi masura pe gâtlej ph-ul , gh-ul si kh-ul din niste beri reci diseara la meci
|
 |
|
Scuze de intarziere, zilele astea am avut treaba. Promit ca zilele urmatoare voi deschide un jurnal. Momentan ma documentez despre plante, inca nu sunt hotarat. Cu gazonul m-ai lamurit tu dar cu restul sunt nedumerit. Am vazut ca sunt o gramada cu cerinte mici deci am de unde alege  Numai bine!
|
 |
|
Multumesc mult stefanp, dar pana la urma am comandat 1l de siporax.
Stefan ti-am urmarit jurnalele, imi plac foarte mult. Ma poti ajuta cu o sugestie de gazon? Pentru inceput nu am sa folosesc co2. Mai jos am sa prezint echipamentele si toate cele
Acvariu - u tank 56L 50x33x34
Filtru - hob sunsun 701 600L/h
Medii de filtrare - burete grosier, vata , 1L siporax
Lumina - Aqua Zonic 2x24W
Substrat - 2.5L AquaBasis + 8L Manado
Fauna - bettanul meu Ragnar
Flora - nehotarat
Hardscape - diverse cioate cumparate din HB
|
 |
|
@Shaba Caut produsul acesta http://pepika.ro/21-Acvaristica/563~Seachem-si-Aquavitro/8275-Seachem-Matrix-1l.html . Am vazut si pe alt site la vrac dar nu am incredere. Problema este ca am nevoie de maxim 500ml, cam atat imi intra in filtru. La pepika au doar in stocul furnizorului. Ma gandeam ca daca fac rost maine pe zi de matrix, seara demaram ciclarea
@paradoxx Ms de sfat. Am 3l Aquabasis si 9l Manado, cred ca este suficient. Sper sa incep mai repede cu ciclarea.
|
 |
|
Salutare,
Mai am putin si demarez proiectul. Am cumparat tot ce trebuie ( acvariu u tank 54L, filtru HOB , substrat AquaB+ Manado, am confectionat un dulapior din pal,cioate, lampa 2x24w etc). Imi mai trebuie plante si matrix. Tin sa precizez ca am achizitionat 2 saculeti de mini siporax 90 gr. dar dupa ce am luat la rasfoit forum-ul am vazut ca este indicat sa am un mediu biologic de filtrare mai mare. Filtrul este un HOB sunsun 701, am aranjat buretii altfel si este loc suficient ptr inca 500ml de matrix.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat/indrumare. De unde as putea cumpara 500ml - 1l matrix? Maine ajung prin Bucuresti, daca stiti vreun magazin de unde as putea cumpara, m-ar ajuta enorm.
Orice informatie e binevenita!
|
 |
|
Nu s-a lipit de mine talentul asta de mine  Cum pun mana pe o scula/ustensila se intampla ceva negativ in jurul meu, asa ca mestesugaritul il las pentru altii  Multumesc pentru aprecieri ! Numai bine
|
 |
|
Ms mult de interes.
Sa inteleg ca nu are rost sa ma "complic" cu un substrat alcatuit din Aquabasis si Manado la suprafata. Asta e bine de stiu ca mi se pareau cam scumpute  Am niste akadama ramas de la bonsai l-as putea folosi?
Am notat si plantutele recomandate. Tubul din acvariul respectiv este un T8 de 15w din ce am inteles de la propietar si am citit pe forum ca este insuficient pentru un acvariu semiplantat. Marea problema esta ca inca nu am acvariul (nu a reusit propietarul sa vanda pestii) si am inceput sa caut in paralel altul. Sper sa rezolv cat mai repede cu acvariul ca sa pot demara relocarea lui Ragnar
|
 |
|
Dupa cum spune titlul cumpar acvariu fara defecte majore, de preferabil fara capac, filtre etc.
Va multumesc!
Andrei
0727050575
|
 |
|
Ziua buna tuturor!
Dupa cum am scris in rubrica prezentari doresc sa creez un acvariu pentru noul membru al familiei: Ragnar  . Am facut rost de un acvariu Aquatlantis 60l cu filtru biobox 1 si incalzitor cu termostat, dar marea problema este ca voi putea pune mana pe el atunci cand va fi depopulat, propietarul dorind sa "scape" de el deoarece e satul sa-l curete saptamanal. Am postat un anunt la sectiunea Schimburi, cu pestii care sa gasesc in el.
Sa revenim la Ragnar, in mare parte am gasit informatii pretioase pe forum dar vreau sa ma lamuresc cu plantele. Nu stiu cate si ce fel de plante sa pun si cata lumina sa aiba pentru a se dezvolta in armonie. Tin sa precizez ca momentan nu o sa folosesc co2, poate pe viitor cand voi mai capata experienta in domeniu . Acvariul are un neon micut, semifunctional, se aprinde cand are el chef si nu cred ca este de ajuns.
Ce parere aveti despre filtru? Este ok? Printre altele ca mediu filtrant are si carbune activ, dar fiind in functiune de mai mult de 3 luni nu cred ca ar fi o problema pentru plante.
Am atasat cateva poze cu Ragnar  si cu viitorul lui camin. Scuze ptr calitatea pozelor, nu am aparat profi. Astept sfaturile dvs. si sper sa reusesc sa-l mut cat mai repede in noul acvariu.
Numai bine!

|
 |
|
Va multumesc tuturor pentru intampinare si pentru sfaturi. Voi deschide un nou topic de discutie la rubrica corespunzatoare despre betta. O zi excelenta!
|
 |
|
Dupa cum imi spune numele ma numesc Andrei si sunt aici datorita iubitei mele care a cumparat acum 4 zile un betta si il tine intr-un bol de 13L, ceea ce mi se pare aiurea. Eu sunt un pasionat de bonsai, acvaristica este un lucru strain pentru mine. Informatii clare si substantiale despre betta le-am primit prin intermediul site-ului dvs. Doresc sa-i creez "micului spartan" un mediu propice unde poate avea un filtru, niste plantute reale nu din plastic cum are acum, incalzitor, hrana adecvata etc. Voi deschide un subiect separat referitor la primul meu acvariu plantat + betta si imi doresc sa ma ajutati fiecare cum puteti cu sfaturi. Orice sfat e binevenit.
Va doresc o dimineata excelenta,
Domnilor/Doamnelor
|
 |
|
Schimb urmatoarele specii de pesti pe plante "easy". Pestii ii dau la pachet si nu doresc o echilibrare a valorii lor in bani cu cea a plantelor.
Motivul: Acvariul in care se afla este al prietenei mele si doresc eliberarea lui pentru a creea un mediu propice pentru un mascul betta.
Avand in vedere ca va fi primul meu acvariu  si din cate am citit pe net as avea nevoie de specii din urmatoarele: echinodorus, anubias, moss, elodea, rotala rotundifolia, cryptocoryne, pistia, riccia fluitans.
"Pachetul" contine urmatorii pesti:
-1 goppy
-2 xypho ( femela si mascul)
-1 rasbora arlequin
-1 ancistrus
-1 hoplo
-2 carasei aurii
Am atasat si cateva link-uri cu poze, ce am reusit sa prind in poze  acvariul are o problema cu neonul, se tot stinge, mii de scuze pentru calitate.
O seara excelenta!
|
 |
|