Scuze tuturor ca vin doar cu un update scris si nu unul in imagini insa nu vreau sa sochez

. Evident ca nu va fi uimire de genul "wow cat de bine arata" ci - din contra .
Se pare ca mutarea nu a fost tocmai fasta.
Daca ar fi sa o iau in ordine cronologica atunci ar fi cam asa
1. In prima zi am gasit un melc mort

si apoi inca doi in urmatoarele doua zile

. Ceilalti au fost apatici multe zile. La inceput am crezut ca a fost socul mutarii si al declansarii unui miniciclu insa m-am inselat. Pe pietre, geamuri, substrat etc a aparut ceea ce parea o cyanobacterie insa maro. Aspect mucilaginos cu bule. Verdictul DYNOFLAGELATE
2. Gobby-ul a disparut din prima zi de la introducere si am crezut ca sta ascuns din cauza stresului mutarii. Mai avusese episoade in care a disparut zile in sir stand sub pietre cu crevetele insotitor (probabil in timp ce acesta naparlea) . A fost pana la urma MIA (missing in action

)

si el sper ca in raiul pestilor. Problema este ca negasindu-l am avut un ammonia spike si asa s-a declansat miniciclul.
3. Dynoflagelatele se pare ca s-au cam dus dupa ce am folosit doze normale de BioDigest, Special Blend si ZeoBak insa repetate la intervale mult mai scurte decat cele indicate de producatori. Melcii au inceput de vreo 5zile sa fie din ce in ce mai activi. In timpul asta am schimbat carbunele activ de doua ori si am folosit ciorap de 100microni. Ce a mai ramas pe substrat a fost consumat de steaua de substrat.
4. Au aparut ceva alge verzi ce se pare ca sunt apreciate de catre melci. Desi nu mai am destui melci se pare ca o tin sub control. Cel mai rau este ca mi-a aparut o alta alga alb/maronie
Crysophytes ce se pare ca e data de excesul de silicati din pietrele noi. PO4X4 sucks la absorbtia de silicati. Am bagat 300ml de RowPhos.
Una peste alta cu toate eforturile m-am ales cu o noua ciclare. Macar coralii (cati am) au trecut cu bine peste soc. Am inceput si aditia de Ca/kH/Mg. Sper sa am ce poze sa pun la un moment dat.