Message |
|
salut
sunt interesat sa aflu care este modul corect de administrare al medicamentului CONTRALCK (de la TETRA) pentru boala GRIS
Multumesc
|
 |
|
alyenn666 wrote:daca toti respira la suprafata poate fi un semn de lipsa de oxigen sau proasta calitate a apei (filtrare insuficienta sau necorespunzatoare)..
ce filtru ai in acavriu? Cat de des il cureti/speli? ce temperatura are apa??
dupa ce ai fiert buturuga ai tinut-o si in apa curata macar 2 saptamani??
lipsa de oxigen era si presupunerea mea dar de ce pana acum n-a fost nicio problema? Daca nu era oxigenata apa cred ca mureau in primele zile. Filtru este un aquaball de la eheim si il curat odata cu schimbarea apei. Am precizat ca temperatura este intre 22-26 grade.
Buturuga am tinut-o in apa curata dar.... nu 2 saptamani. Sa incerc sa fac schimbul de apa la 3-4 zile???
Inca un lucru...... Mi s-a parut ca nu le prea place la "indivizi" faptul ca filtru baga aer cam tare (cu multe bule  ) ) si am reglat un flux de aer mai mic..... Dupa ce am gasit pestele mort am reglat dinou cantitatea de aer bagata de filtru si pare ca si-au mai revenit cat de cat. Crezi ca poate sa fie ceva si din cauza asta????
|
 |
|
scorpionul wrote:of, of, greseala tipica a incepatorului. Daca la pregatirea unei prajituri se spune ca trebuie sa o tii in cuptor 1 ora pentru coacere si tu dupa un sfert de ora o scoti afara, ce crezi ca se intampla cu ea? "nu prea am avut rabdare sa il ciclez"...De ce crezi tu ca perioada de ciclare a acvariului este de 3 saptamani? pentruca in acvariu sunt degajate anumite substante in perioada ciclarii care omoara pestii. Dupa aceasta perioada poti incepe sa introduci pestii. Sanitarii o duc mai bine in aceasta perioada pentruca ei au un sistem de respiratie tip labirint, asta inseamna ca ei respira aer de la suprafata apei nu din ea. Asa se explica faptul ca ei"pareau ca o duc bine". Dar asta nu inseamna sa se simt nemaigogu. Ce trebuie sa faci acum e sa faci schimburi mici si dese de apa ca sa elimini din substantele nocive din apa si sa faci cat mai repede posibil de bacterii ( se gasesc la pet) care ajuta la ciclare. Numai ca astea le cumperi cand se deschid magazinele
Salut.
O precizare: nu m-am "plans" ca-mi mor pestii, pt ca in momentul in care am bagat primii 5 pesti (2 sanitari + 3 xipho) mai devreme de cele 2 saptamani care mi s-au recomandat pt ciclare, mi-am asumat riscul sa moara. Ceilalti pesti au fost bagati dupa perioada recomandata pt ciclare si dupa ce am vazut ca primii sunt ok. Cred ca a murit din alta cauza, deoarece de cand au fost bagati ultimii, au trecut cateva saptamani.
Cat de des ar trebui sa fac schimburile de apa? Ce cantitate sa schimb?
Faptul ca plantele se dezvolta prea repede nu este rau?
De ce stau totusi ceilalti la suprafata??
Multumesc
|
 |
|
alyenn666 wrote:cel mai important ar fi sa faci un schimb partial de apa de max 30% si sa mentii temperatura constanta.. si ai grija mare cata mancare dai pestilor.. da buturuga daca nu este tratata corespunzator poate fi o cauza a problemelor.
si ai grija la schimb sa folosesti apa lasata la declorinat macar 24H..
Salut.
Schimb 10% din apa la circa 1 saptamana jumate dupa ce, in prealabil o declorinez cca 3 zile inainte.
Temperatura este la 22-25 grade.
Cata mancare ar trebui sa le dau? (le dau de 2 ori pe zi dimineata si seara).
Cum ar fii trebuit sa tratez buturuga? Nu am gasit nimik in aceasta privinta si nici nu mi-a dat nimeni un sfat concret. Singurul lucru care l-am facut a fost sa o fierb de doua ori in apa sarata. E ok? Ce ar trebui sa mai fac?
|
 |
|
Salut dinou
La inceputul lui decembrie mi-am achizitionat un acvariu pe care dupa o scurta "ciclare" am inceput sa-l populez, treptat, cu pesti (nu prea am avut rabdare sa-l cilclez 2 saptamani). Primii doi au fost doi sanitari carora se parea ca le merge bine, dupa aceea Xipho Rosu (1 mascul si 2 femele) si ulterior, cca la 2 saptamani, am introdus 1 mascul si 2 femele molly negri, un mascul si 2 femele molly galben si inca o femela de xipho rosu. In acvariu am trei tipuri de plante: anubias - care incerc sa o plantez pe o buturuga si inca 2 tipuri de plante (nu le stiu numele dar ambele cresc la verticala si cresc intr-un ritm care ma sperie.......).
Problema mea este ca pana in data de 01.01.2014 totul parea sa fie bine pana cand am gasit o femela de molly galbena moarta iar ceilalti pesti se comporta destul de ciudat: stau la suprafata, intr-un colt unde nu este circulata apa foarte tare de pompa iar cativa stau pe fund intre plante.
Este o problema grava? O mai pot corecta?
Buturuga gasita este dintr-un lemn de esenta tare (probabil fag) care a fost curatata cu temeinicie, a fost fiarta de doua ori, tinuta in apa, dar lasa in continuare culoare si din aceasta cauza apa este colorata si are un miros de vegetatie. Poate sa fie asta o cauza a letargiei pestilor????
Mai precizez ca circa 24 ore cu 2 zile inainte nu a mai functionat neonul datorita unei defectiuni
va rog sa ma ajutati cu sfaturi
|
 |
|
DanX wrote: Bun, s-o luam altfel: de ce buget dispui ?
Ai putea sa faci un nano marin, poate un African cu ~2-3 perechi, sau un mix plantat cu gupi, xipho, etc.. Trebuie sa te hotarasti, mai intai, ce vrei.
Pt ca, functie de varianta, e f posibil sa trebuiasca sa schimbi/suplimentezi filtrul si lumina.
P.S. vorbeai mai sus de 'pregatirea mediului'. Corect, insa, pt CE mediu pregatesti bazinul..?
Bugetul pe care vreau sa-l aloc este unul destul de mic (am alte prioritati in momentul de fata) si de aceea incerc sa fac un decor cat mai "home made" care sa-mi dea si satisfactia ca este facut de mine.
Deci:
-pentru substrat: piatra de rau de granulatie 3-4-5 mm pe care am spalat-o, am fiert-o (nu am cerut un sfat in privinta fieberii dar nu cred ca am facut vreun rau)
-decor: am gasit o "cioata" cu o forma foarte interesanta din lemn de foioase (mi s-a spus ca, alaturi de radacina de vita-de-vie, est unul din esentele care merg in acvariu), pe care am fiert-o cat am putut de bine (fiind destul de mare) si pe care momentan o tin intr-o galeata cu apa
Acesta este ambientul.
Tinand cont de asta si de faptul ca iluminarea este destul de "subtire" (am constatat de pe forum ca lumina este foarte importanta nefiind numai pentru ambianta, dupa cum, naiv fiind, credeam) as dori sa cumpar niste pesti care sa poata sa traiasca in acest mediu, care sa fie cat mai viu colorati (pentru satisfactia piciului care il am). De asemnea as vrea una doua plante care cat mai luxuriante posibil.
|
 |
|
stefanp wrote:Da, poti folosi pietris de rau, dar cu granulatie de 2-3-4 mm, nu mai mare (pentru ca se aduna mizerie in el).
Nu il amesteca cu nisip.
Pe langa vita de vie poti folosi si lemn de foioase.
O rugaminte am la tine, sa treci te rog pe la "Despre noi".
Apropo de lemn de foioase, am gasit o "cioata" undeva intr-o padurice din apropiere care are o forma foarte interesanta si pe care as vrea sa o folosesc.
Am fiert-o cat am putut de bine (este destul de mare) si acum o tin in apa.
Ce tratamente trebuie sa mai fac?
Cat sa o tin in apa?
In cazul in care, dupa ce o introduc in acvariu, mai lasa culoare, imi influenteaza pestii????
|
 |
|
DanX wrote: Sall, si
Inprimul rand, TU, stabileste-ti un tip de biotop agreat (Marin, African: Malawi sau Tanganika; Amazonian, Asiatic, etc). Asta functie de ce pesti sau plante iti plac, sau nu, tie personal. Desi la dimensiunile bazinului n-ai prea multe alegeri de facut..
Apoi, functie de biotop, cere sfaturi, si baietii te vor ajuta cu orice ai nevoie.
Bafta !
Multumesc pt intampinare
Lamurire: care ar fi cele cateva posibilitati (eventual cateva specii de pesti si plante)???!!!!
|
 |
|
Salut
Sunt Ovidiu, m-am inscris pe forum de numai o zi si ma prezint/imi prezint experienta in domeniul acvaristicii:
- experienta: total inexistenta
Deoarece sunt fascinat de frumusetea mediilor acvatice si pentru ca cei de la Hornbach au oferte destul de interesante pentru cei care sunt ageamii in acest domeniu, m-am decis sa-mi infrumusetez casa cu acest "accesoriu" care o anima si mai tare.
Deci, ca parte de "hardware", m-am dotat cu un acvariu de 63 litri (60x30x35) care a venit echipat complet cu cele necesare pentru un incepator (filtru intern, incalzitor cu termostat, termometru interior etc.) si sunt la stadiul de "pregatire a mediului" pentru pesti (timp de 2 saptamani conform indicatiilor primite).
Scopul final: creearea unui mediu acvatic care sa arate cat mai real si cat mai "salbatic". In acest scop am postat pe forumul pentru incepatori un topic cu intrebari privind amenajarea decorului fara "kitschurile" care se gasesc in comertul "socialist". Astept interventii de la cei dintre voi care sunteti mai experimentati.
Multumesc si zile placute
|
 |
|
stefanp wrote:Da, poti folosi pietris de rau, dar cu granulatie de 2-3-4 mm, nu mai mare (pentru ca se aduna mizerie in el).
Nu il amesteca cu nisip.
Pe langa vita de vie poti folosi si lemn de foioase.
O rugaminte am la tine, sa treci te rog pe la "Despre noi".
"Despre noi"?? Nu gasesc. E vorba de profilul meu? Scuze ca nu inteleg.
|
 |
|
Salut
Sunt uimit de reactia prompta la postarea mea. Multumesc.
Acvariul pe care l-am achizitionat are iluminare in capacul din dotare (din cate am vazut este un neon special pentru acvarii ???!!!!!) si filtru interior (parca asa se numeste) Enheim aquaball 60.
Substratul poate fii din piatra de rau????? Cat de mare granulatia?? Se poate (trebuie) combinat cu nisip (tot de rau)???
Radacina de vita de vie???? Interesant.
Multumesc. O sa revin si cu alte intrebari
|
 |
|
Salut
Am achizitionat de la unul din marile lanturi de magazine tip DIY un acvariu de 63 litri (60x30x35) impreuna cu care am primit un filtru interior si un incalzitor cu termostat plus cateva alte "item-uri" necesare unui "acvarist" TOTAL INCEPATOR si TOTAL AGEAMIU in acest domeniu.
Deoarece vreau sa ma incadrez intr-un buget cat mai mic si toate "decorurile" sunt de la scump spre foarte scump, majoritatea dintre ele fiind si foarte kitsch as dori sa va cer niste sfaturi pentru decorarea acvariului cat mai natural posibil. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
-substratul poate fii facut din piatra de rau (Olt) de granulatie mica ("margaritar" 4-8 mm de la balastiere)????
-decorul poate fii facut cu piatra naturala???? daca da, ce fel de piatra se potriveste cel mai bine?
-mi-ar place, deasemenea, sa pot combina pietrele naturale cu lemn (mi-au placut foarte mult decorurile din lemn de la magazin dar mi s-au parut exagerat de scumpe). Ce fel de esenta de lemn (din cele autohtone) nu influenteaza negativ pestii???
Multumesc anticipat
|
 |
|