Message |
|
Aceiasi poveste si la mine daca e cineva care ne poate lamuri?
|
 |
|
Vand pachet plante easy
Pachetul de plante include:
Rotala mini green 4-5 fire min 10 cm
Limnophila aromatica 2-3 fire min 5 cm
Eichornia diversifolia 2-3 fire min 5 cm
Limnophila sp belem 4-5 fire min 10cm
Pogostemon erectus 4-5 fire min 5 cm
Higrophila polisperma 4-5 fire min 5 cm
Acesta e minumul din ce am vazut ca trebuie taiat in momentul de fata sigur vor fi mai multe iar unele mai au si puieti pe frir
Plantele sunt crescute cu co2 presurizat
Este posibil ca pentru traseul sibiu, valcea, pitesti, bucuresti si giurgiu sa le aduc personal. Daca nu reusesc sa le aduc personal posta sau curier se va platiti de cumparator.
Pret 30 ron
|
 |
|
....
|
 |
|
Da in principiu o sa adaug unul diocamdata pana luni cand o sa le am ma mai gandesc ce o sa pun 865 sau 830 oricum le-am comandat pe amandoua poate pana la urma reusesc sa le inghesui pe amandoua oricum o sa fie 3 circuite separat unul 2xt8 36w si 2 circuite t5 a cate 24w o sa vad cand ma apuc de ele.
Astazi dupa schimbarea neoanelor si reflectoarelor am avut primu perlaj usor
|
 |
|
Vin si cu poza acvariului, erau neoanele vechi
|
 |
|
Salutare,
Am o dilema mare azi am schimbat neoanele acvariului t8 18w unul osram 827 si unul 865, plus reflectuare jbl. Inainte era un sun gloo si un power glo chipurile de 61 cm(masurate 59) a cate 20 w
Ma gandeam sa mai pun un neon am desfacut capacul  sa vad daca e loc si am masutrat imi intra perfect un neon t5 de 549 cu preutupe de cablaj 16 mm intre cele 2 neoane din poza
Dilema mea este ce neon sa mai adaug sau ce combinatie de 2 x t8 si un t5 mas duce tot catre osram
T8 urile se aprind simultan si t5 se va aprinde singur
Acvariu plantat aprox. 95l brut
|
 |
|
Schimb paty si zebre in mare parte cu orice pesti mancatori de alge gen saee sau cu melci de substrat si in ultima istanta cu neoni.
|
 |
|
Jbl easy test sau asa ceva cu betigase,vreau sa iau cel test pro cu recunoastere de culoare pe smart dupa ce se gata asta oricum dupa teste e destul de buni avand in vedere si cum merg plantele si pesti
In legatura cu algele am redus lumina la 9 ore pe zi si am grescut la 70 bule pe minut co2 la asta inca mai e loc cred pana la 2 bule pe sec
|
 |
|
Si o poza cu acvariu
|
 |
|
Salutare vin cu noutati,
Am reusit sa-mi fac rost si de cele necesare pentru co2 momentan merg cu o bula pe secunda o sa cresc treptat pana la 2/sec
Fertilizez cu ppspro micro si macro plantele cresc ok diocamdata, singura problema ce o am acum e un tip de alga maro ca in poza daca nu ma insel era prea putin co2 pana marti am mers numai cu 1 bula la 2 sec poate fi de acolo din cate am inteles
Care aveti idee cum pot sa imbunatatesc lumina dar instalatia sa intre in capc in locul neoanelor existente locul e de 6100 pe 200
|
 |
|
Donez plante easy si pui guppy vreo 15 buc in sibiu cu ridicare maine seara si sambata din Sura Mica
|
 |
|
Da ai dreptate, dar avand in vedere ca acvariu e undeva pe un colt acuma, am incercat sa focalizez puntul undeva mai in mijloc, dupa ce o sa imi iau altul mai mare si mai lung o sa-l pun pe un perete nu pe colt cum e acum si am sa tin cont de sfatul tau
|
 |
|
Asa si cu pietre da mai bine
|
 |
|
Da sunt in plan doar ca nu am gasit ceva sa-mi placa drept sa fiu nu am avut nici timp de asta.
|
 |
|
Schimb 2 scalari cu alte rase gen gopy, neon, moly sanitari, xipho, zebre, etc de preferbil in sibiu, Eu sunt din Sura Mica dar nu ma deranjaza sa ma deplasez in Sibiu.
Pesti nu sunt bolnavi sau alceva, doresc sai schim pentru ca nu mi se potrivesc cu celalte rase
|
 |
|
Am reusit sa schimb si background-ul initial lam facut cu folie neagra arata beton dar din cauza negrului iesau in evidenta unele zgarieturi si era cam inestetic asa ca am modificat o imgine si a iesit ca in poza urmatoare.
Mai are cineva ceva sugesti?
|
 |
|
Revin dupa unupdate
Am schimbat substratul si am plantat urmatoare plante: Rotala mini green, Limnophila aromatica, Eichornia diversifolia, Limnophila sp belem, Pogostemon erectus, Higrophila polisperma primite de la Arcas Sorin din Sibiu. O se le dau momentat easycarbo si profito de la easylife.
Substratul este 2-4 mm fara substrat fertil, Neoanele actuale sunt sun glo si power glo fiecare a cate 20 w in total de 40 w, le-am inversat intre ele fata de poza de mai jos, dupa ce imi fac rost de instalatie de co2 am sa le schimb sau sa mai adaug ceva, apa bruta e undeva la 85-90 l.
Neoanele sunt programate momentan cu urmatorul program 7:20-12:20 pauza si 16:00-22-00.
Nu va luati de locul gol din stanga  acolo o sa pun niste pietre nu am avut timp sa le caut.
|
 |
|
Salutar,
Din pacate nu am reusit sa iau plantele zilele astea si nici nisipul, plante nu am gasit nici la baieti din sibiu.
Ma gandeam dupa ce am citit despre plante, pentru ca nu am gasit ceva concret daca pentru aceste plante imi trebuie substrat fertil co2 ... Sincet nu mas apuca si si de astea cel putin pentru inceput
Nisip o sa caut si o sa iau ceva de o culoare cat mai naturala sper sa gasesc, iar plante tot asa sa vad ce gasesc la horbach pentru ca cu livrarea online e cam greu acum pe frig
|
 |
|
Salutare Sibieni acvaristi,
Vin si pe acest topic vad cu gandul sa mai cunosc acvaristi din sibiu
Ma numesc Iulian Mitea am 29 de ani, sunt din Sibiu mai exact di Sura Mica, am de gand de cand m-am mutat la casa mea sa zic asa sa ma apuc de acvaristica am mai facut asta in copilarie dar la un nivel foarte scazut,
In urma cu o luna am primit un acvariu de la o cunostinta cu toate dotarile fitru extern , pompa aer. Substrat etc ca in poza. L-am populat si sunt ceva mici probleme dar o sa le pun la capat in curand le-am specificat in topicul de mai jos
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35530.page#p308744
Deci daca mai sunt avaristi din sibiu poate ne vedem la o cafea mai schimbam o idee o parere nar strica
|
 |
|
Salutare tuturo,
Acesr topic vad ca cam sarac dar imi incerc norocul, poate mai dau si de alti acvaristi din sibiu
Ma numesc Iulian am 29 de ani, sunt din sibiu mai exact di sura mica. am de gand de cand m-am mutat la casa mea sa zic asa sa ma apuc de acvaristica am mai facut asta in copilarie dar la un nivel foarte scazut,
In urma cu o luna am primit un acvariu de la o cunostinta cu toate dotarile fitru extern , pompa aer. Substrat etc ca in poza. L-am populat si sunt ceva mici probleme dar o sa le pun la capat in curand leam specificat in topicul de mai jos
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35530.page#p308744
Deci daca mai sunt avaristi din sibiu poate ne vedem la o cafea mai schimbam o idee o parere nar strica niciodata
|
 |
|