[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ceva probleme cu plantele  XML
Forum Index » Alge
Author Message
grammy
Junior member

IP:

Salutare!
De cateva zile au aparut niste probleme cu plantele..nu toate nu la fel de intens sau distrugator. Situatia se prezinta astfel...pe frunzele verzi de exemplu sunt niste puncte de un verede mai intens ca un pojar insa din ce am observat la Bacopa Caroliniana si la Lidwigia Arcuata doar pe frunzele care sunt mai sus , cele de jos nu au asa ceva. se observa un pic aici: http://picasaweb.google.com/grammydr/AcvariuIanuarie2009#5291950593898083346
Chiar dc acel SAE este acolo si isi face treaba acele puncte nu dispar

In schimb la Echinodorus frunzele arata cam asa:
http://picasaweb.google.com/grammydr/AcvariuIanuarie2009#5291950562983029730

Oare ce sa fie...pana cuma doar echinodorusul pare a fi afectat de datorita faptului ca unele frunze s-au ingalbenit
Mai trebuie sa mentionez ca sapamana trecuta am facut permutari cu plantele prin acvariu si cand le-am replantat le-am rupt radacinile insa nu de tot
Restul planteleor momentan nu sunt afectate

Acuma sa va prezint si detalii despre acvariu
Capacitate 200l brut, 160-170l net
Lumina 3x30w Osram 865 10 ore/zi
Fertilizare:- substart JBL Aquabasic Plus
- Ferrolpol saptamanal
- ferropol 24
- PPS-PRO 5ml/zi
Co2 : bomba 1-1.5bule/sec Testerul de CO2 JBL mentinut in zona verde deschis
Temperatura: 26 grade celsius
Plante : Echinodorus, Bacopa Caroliniana, Didiplis Diandra, Lymnophila Aromatica, Ludwigia Arcuata, Marsilea Hirsuta, Micranthemum Micranthemoides, Pogostemon helferi, Rotala Macranda
Locatari: 19 neoni, 3 SAE, 3 ramirezi, 6-7 Red Cherry
Multumesc!
laurentiuvl
Member

IP:

taie frunzele afectate,fa schimburi de apa la 3zile si la echinodorus ai lipsa de fe ,poti sa folosesti jbl7bals ,sant niste bilute le pui la radacina ,fara fertilizare lichida pana se rezolva.la mine a mers,succes!
laurentiuvl
Member

IP:

frunzele afectate le indepartezi treptat nu deodata,aspira pietrisul 1/sapt,schimburi de apa 15-20%la 3zile,cu fertilizare fa auza 1sapt apoi incepi sa fertilizezi in prima sapt un sfert din cat spune prospectul /a2a sapt jum din cat ar trebui si in a3a poti sa pui cat spune prospectul,bineinteles facand teste de fe .
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Au trecut doua luni jumate de la problema omului, crezi ca mai e de actualitate ?

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Alge
Go to: