[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

In sfarsit am reusit sa reamenajez acvariul:

Acvariu ~ 95 L apa
Filtru extern Aqua Clear 30 (pana la 114 L, ~600 L/h, doua medii de filtrare - burete poros, amonia remover) + Filtru tip HMF cu pompa de aer Resun 9602 (DIY)
Incalzitor cu termostat 100W (temperatura 26 C)
Lumina: 18W Osram Fluora + 18W Osram 840 + reflector oglinda (trebuie sa mai iau un balast electronic pentru al treilea tub Osram 830 sau 840)
Substrat pietris 1-2 mm natur,
Populatie: deocamdata un Cory (3-4 cm)
Plante: Echinodorus Cordifolius, Cryptocoryne pontederiifolia, Valisneria, Egeria densa, Microsorum pteropus, Java moss si Anubias barteri var. nana 'Petite', Echinodorus Tenelus, Sagitaria.

Va fi populat cu un card de 7-8 scalari Diamond sau Golden, tineri din care sa aleg o pereche.

Ciclarea am ales sa o fac oarecum accelerat, in sensul in care:
- am pastrat 70% din apa dinaintea setupului (acvariul functiona de peste un an);
- filtrul Aqua Clear l-am tinut in functiune in apa pastrata in alt recipient;
- in filtrul tip HMF am introdus saculetul cu ceramica luat din filtrul Aqua Clear;
Ca urmare, la 2 zile aveam deja urmatoarele caracteristici ale apei:
- pH ~ 7
- GH ~ 4
- KH ~ 10
- NO2 - 0 OK!
- NO3 ~ 250
Concluzia pe care o trag e ca sunt aproape de sfarsitul ciclarii.
Pentru orice eventualitate, am introdus si niste Nitrobacter.

Voi pune si poze la galerie.
Abia dupa aceea sper sa primesc si ceva indrumari pentru imbunatatirea aspectului!
[Email] [Yahoo!]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cu ce test ti-ai dat seama ca NO3 e 250 ppm? intreb ca eu folosesc Sera si la asta imi zice doar mai mult de 100. Parca nici la JBL nu-ti da amanunte despre NO3 mai mare de 100...aici insa e posibil sa ma insel ca nu am mai folosit de ceva timp teste JBL.

865
[Yahoo!]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Test 5 in 1 - Aquavital multistick de la Aquarium munster.
[Email] [Yahoo!]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Si ... cu scuzele de rigoare, precizez ca am inversat valorile GH cu KH. De fapt:
- KH ~ 4
- GH ~10

Am refacut din nou testul in seara asta, si deja NO3 a scazut la 100 mg/l.
[Email] [Yahoo!]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Am adaugat poze la galerie.

Si acum chiar astept comentarii.
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu am foarte mare experienta asa ca nu pot sa iti dau prea multe sfaturi. Un lucru pot sa iti spun sa ai grija: firul ala din stanga sus care trece prin burete este din cupru? Daca da sa ai grija la el sa il tii cat mai departe de apa ca poate contamina apa. In rest nu am ce sa zic decat ca e un acvariu frumos. Eventual mai introdu cateva fire de cabomba in pe planul din spate, intre cele 2 buturugi. Dar asta e asa o parere a mea ca imi pace mie mult planta.
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Acea sarma de cupru e doar provizorie (pana se fixeaza acea cioata), si sta oricum deasupra apei. Sper ca in maxim o saptamana sa dispara.

Spatiul dintre cele 2 buturugi, sper eu, va fi umplut in curand de Valisneria. Am mai plantat in partea din fata vreo 20 de fire de E. Tenellus si vreo 10 fire de Sagitaria in spatele lui si pe langa filtrul de colt!

Nu stiu in schimb ce se intampla cu Mossul de pe crengile de sus! Au aparut cateva fire bej-maronii (moarte). Sa-i dauneze lumina prea puternica (avand in vedere ca e la 10 cm de suprafata apei???
[Email] [Yahoo!]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Un mic update:

http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=13184&pos=0

Moss-ul a prins viata si se dezvolta. Ce nu imi place, dar este normal, in partea de sus se dezvolta mai bine (mai multa lumina) decat in partea de jos a filtrului.

Echinodorusul si Cryptocorinele au dat fruze noi, si m-am gandit ca le-ar prinde bine un inceput de fertilizare asa ca am introdus in substrat vreo 7 pastile de Crypto (la baza plantelor).
[Email] [Yahoo!]
Baldur
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. imi place acvariu tau.
Cum ai lipit autocolantul cu modelul spre acvariu?
[Email]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Prin interior, inainte de amenajare!
Insa, foarte multa atentie, sa fie lipit perfect astfel incat sa nu intre apa sub el. Altfel, daca intra apa, intra si melci mici ...
[Email] [Yahoo!]
LupeLupino
Junior member
[Avatar]

IP:

Intr-un final, dupa lungi cautari, am reusit sa repopulez acvariul cu 10 Scalari Diamant juvenili (~2,5 cm diametrul corpului).

Se pot vedea aici
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: