[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru de substrat Resun  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
marian37
Junior member

IP:

Buna ziua !

Filtrul de substrat Resun,il pot racorda la IN-ul unui filtru extern,pentru a trage apa prin substrat ???
Avand in vedere ca vreau sa scad atat GH cat si KH,voi utiliza substratul Shirakura Red Bee Sand...
A doua varianta ar fi Dennerle Scaper's Soil,dar nu am gasit detalii ca acesta ar modifica parametrii apei !
Bazinul este un 30x30x30 cm,voi incerca un mountain-scape si voi dori si introducerea unor creveti,Yellow sau CRS.
De osmoza inca nu poate fi vorba momentan.

Va multumesc !
stefanp
Moderator

IP:

Dennerle Scaper's soil scade kh in jurul valorii 0-2 si pH-ul in jurul valorii 6-6.5
Poti folosi si filtru de substrat din ce spun cei de la Dennerle.

http://dennerle.com/en/products/aquaristic/aquascaping/soil-fertilization/scapers-soil
Poti sa-l cumperi de aici: http://shop.acvariu.ro/12_dennerle

In ceea ce priveste atasarea filtrului de substrat la filtrul extern, n-am folosit si n-as vrea sa bag cu pumnul in masa , dar din ce stiu, da, poate fi pus la filtrul extern.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
marian37
Junior member

IP:

Exact de la tine asteptam o opinie pertinenta,pentru ca stiu ca tu il folosesti,deci ai un cuvant de spus....Multumesc Stefan !!!!

Filtrul de substrat,as vrea sa-l racordez la filtrul Dennerle scaper's pentru a scapa de alte tevarai prin bazin....
Oare o merge ???
Deci voi ramane la Soil,iar cu aceasta ocazie voi merge si pe fertilizarea lor !!!

Mai am o intrebare....
Daca schimb substratul actual si pun materialul filtrant din filtrul functional in cel de la Dennerle,voi avea probleme cu ciclarea ??? Adica o iau de la 0 ???

Multumesc !!!

stefanp
Moderator

IP:

marian37 wrote:
Oare o merge ???

Nu ma pot exprima.
Teoretic da, ar trebui sa mearga.
Nu mai retin exact ce debit are scaper's flow-ul.

marian37 wrote:
Daca schimb substratul actual si pun materialul filtrant din filtrul functional in cel de la Dennerle,voi avea probleme cu ciclarea ??? Adica o iau de la 0 ???

Da, vei avea ceva probleme.
Nu va fi o "ciclare" de la zero, dar bazinul va fi destabilizat, pentru ca substratul contine o masa mare de bacterii.
Cu o eventuala aditie de bacterii (daca vrei tot Dennerle, atunci cauta FB7) si un pic de atentie, in vreo doua saptamani il stabilizezi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
marian37
Junior member

IP:

360 L/h....

Offfff.....credeam ca scap mai usor !!!
Desigur,va fi si aditie de bacterii,iar cu exceptia bazinului,totul va fi Dennerle....
Imi pare rau ca nu am putut lua si acvariul,dar nu au mai fost bani ......asta e......poate cu timpul va aparea si acvariul !!!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: