[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Magnet pt algele de pe geam  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonelson
Member

IP:

ce parere aveti despre magneti de guratat geamul de alge?
vreau sa imi cumpar unul si nu stiu daca este foarte bun.
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

dupa parerea mea sunt foarte buni daca esti atent cand ii folosesti. De ce? pentruca daca daca nu esti atent si prinzi o pietricica, un fir de nisip intre el si geam, ai zgariat instantaneu geamul. Eu recomand evitarea folosiri magnetului de geam in acvarii cu substrat gen manado care are foarte mult fier in compozitie si in momentul in care apropii prea mult magnetul de substrat acesta se lipeste instantaneu de magnet(risc foarte mare de zgariere a geamului). Daca te decizi sa iti iei magnet ia un magnet plutitor pentruca daca cele doua parti se desfac, acesta va pluti la suprafata acvariului si nu vei fi nevoit sa bagi mana dupa el sa-l scoti(chiar daca e legat din fabrica cu o sfoara). Se mai poate ca in cadere sa loveasca un peste, o planta, etc. Eu partile de jos ale substratului( cand este cazul sa le curat), le curat cu un spaclu de inox( ieftin, eficace si bun) dar acelasi sfat: atentie la folosirea lui, exista niste riscuri. Am mai incercat cu efect pozitiv, stergatoare de geam, dar am gasit unul prin Auchan cu cauciucul foarte tare. L-am taiat la lungimea de 10cm, ca era prea lung si a fost ok. Punctul lui slab e ca nu curata alge mai vechi intarite pe geam( in special geamul din spate)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

scorpionul wrote:Daca te decizi sa iti iei magnet ia un magnet plutitor pentru ca daca cele doua parti se desfac, acesta va pluti la suprafata acvariului si nu vei fi nevoit sa bagi mana dupa el sa-l scoti(chiar daca e legat din fabrica cu o sfoara).

Bun sfat, eviti astfel craterele de "meteorit" formate atunci cand cade magnetul. Si eventualele plante desprinse din substrat.

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, total de acord cu @scorpionul. eu am manado si sunt fix in situatia descrisa de el.
insa eu folosesc in continuare magnetul pentru ca imi este mult mai simplu sa curat geamul cu el decat cu alte ustensile.
daca nu ai acvariu mare, te descurci si fara magnet, cu un card de exemplu sau alta scula dedicata.
insa daca ai acvariu mai maricel si nici nu prea ai chef sa bagi mana in acvariu (ca mine), atunci merita.

atentie ca magnetul se alege si in functie de grosimea geamului, la geam mai gros trebuie, normal, magnet mai puternic. scrie pe ele de obicei pana la ce grosime functioneaza ok.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/04/2014 09:37:42

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: