[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Test Aquili 5 tests  XML
Forum Index » Apa
Author Message
sagaeu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,
Rog pe cineva care foloseste acest test sa-mi spuna cum se face corect testul de NO3, pe instructiuni scrie sa pun o lingurita din reactivul A si 6 picaturi din reactivul B si sa astept 5 min. Daca fac asa reactivul A nu se dezolva si apa nu se coloreaza aproape deloc.
In schimb daca agit usor eprubeta sa se dezolve testul am o culoare in 5min de exemplu 40mg/l, iar daca mai astept 30-60 sec am valoare de ~75mg/l.
Cum se citeste corect acest test?
Conteaza cat reactiv A pun? Adica o lingura cu varf/rasa... etc.?
Acum am NH4 - 0; NO2 - 0,0000001mg/l; NO3 - 5-10mg/l (acvariu e la ciclat).

Rekord Project 2014
geani
Membru de baza

IP:

Eu folosesc teste aquili si procedez exact cum spune prospectul. Din reactivul A pun o lingurita rasa. Un film de pe youtube https://www.youtube.com/watch?v=he2jE8OE-fw&feature=youtube_gdata_player
Eu nu inteleg cum si de unde ai ajuns la concluzia ca ai NO2 0.0000001mg/l.
[Email]
sagaeu
Junior member
[Avatar]

IP:

Am folosit aceasta valoare sa indic ca apa nu ramane incolora dupa ce pun picaturile de NO2, are o tenta foart, foarte vaga de roz/portocaliu, e mult sub 0,05mg/l, si chiar mult sub 0,01mg/l. Nu este o valoare testata.
Am vazut cum se face, eu nu agitam foarte bine, pe instructiunile in romana iti spune sa le pui în eprubeta, sa pui capacul si sa astepti.
Multumesc frumos pentru lamuriri.

Rekord Project 2014

Forum Index » Apa
Go to: