Salutare... cam de vreo 2 ani am carasi, 3 bucati, i-am luat ca orice incepator fara sa ma documentez si sa stiu la ce marime ajung. Am folosit principiul "ca dau bine" in acvariu pe atunci nestiind mare lucru despre pesti si acvarii. De atunci carasii sunt ok, cresc am schimbat acvariile.... evident...Problema care o am este alta, mai bine zis dilema, inca de la inceput eu am schimbat apa de la carasi fara nici un adaos de ceva in plus, si totul se pare ca a fost ok, zic eu. Dar in aceasta seara dupa o vizita rapida in maxi pet si dupa o discutie scurta cu vanzatorul de la acvaristica am aflat ca la magazin acolo adauga in apa acvariului o lingura cu sare ( din aceea mare pt muraturi, neiodata), la 10 litri de apa. Intrebarea mea este: e ok asa ceva? Sau chiar asa trebuia sa procedez si eu de la inceput. La ce poate ajuta sarea adaugata in apa? Am cautat pe aici pe forum ceva legat de aceasta dilema dar nu am gasit nimic. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Nu de alta dar vreau ca, carasii mei sa se simta ok si sa fac totul cum trebuie.
|