[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sare in apa acvariului cu carasi?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gabalex
Junior member

IP:

Salutare... cam de vreo 2 ani am carasi, 3 bucati, i-am luat ca orice incepator fara sa ma documentez si sa stiu la ce marime ajung. Am folosit principiul "ca dau bine" in acvariu pe atunci nestiind mare lucru despre pesti si acvarii. De atunci carasii sunt ok, cresc am schimbat acvariile.... evident...Problema care o am este alta, mai bine zis dilema, inca de la inceput eu am schimbat apa de la carasi fara nici un adaos de ceva in plus, si totul se pare ca a fost ok, zic eu. Dar in aceasta seara dupa o vizita rapida in maxi pet si dupa o discutie scurta cu vanzatorul de la acvaristica am aflat ca la magazin acolo adauga in apa acvariului o lingura cu sare ( din aceea mare pt muraturi, neiodata), la 10 litri de apa. Intrebarea mea este: e ok asa ceva? Sau chiar asa trebuia sa procedez si eu de la inceput. La ce poate ajuta sarea adaugata in apa? Am cautat pe aici pe forum ceva legat de aceasta dilema dar nu am gasit nimic. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat. Nu de alta dar vreau ca, carasii mei sa se simta ok si sa fac totul cum trebuie.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca totul merge bine, de ce vrei tu sa schimbi ceva? Interventiile isi au rostul cand ceva nu merge bine, dar daca la tine merge, atunci de ce sa schimbi? Sarea se pune in anumite conditii, nu asa oricum. Daca vei citi la coltul incepatorului vei vedea ca nu te sfatuieste nimeni ca atunci cand incepi sa dai drumul la un acvariu sa cumperi si cativa pumni de sare( asa ca sa iti mearga bine). In plus mai fa si tu un experiment, pune o lingura de sare separat intr-o galeata de apa de 10 litri, gusta si spune cum ti se pare. Ai mai pune apa aia la pesti?

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Gabalex
Junior member

IP:

Nu, eu nu vreau neaparat sa schimb ceva, dar am crezut ca este ceva ce mie mi-a scapat si care ar putea avea efecte pe termen lung asupra pestilor mei. Am crezut ca sarea pusa in apa ajuta la reminelarizarea apei de la robinet, asfel avand un efect benefic asupra starii de sanatate a pestilor, si ca este o solutie mai la indemana si mai ieftina de a inlocui diferitele aporturi de vitamine si alte substante in apa acvariului, lucru care pana acum am incercat sa il evit cat de mult am putut. Si in legatura cu gustul apei din galeata in care s-a pus o lingura de sare sunt comvins ca nu este ok dar am crezut ca daca cei de la magazinul de animale fac asa ceva, si avand in vedere faptul ca stau mai toata ziua in preajma pestilor si presupun ca au beneficiat de un training de spacialitate stiu ce fac. Dar tocmai de aceea am avut indoielile mele si inainte de a actiona am avut nevoie si de parerile altora. Multumesc mult pentru acest lucru.
[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

intotdeuna cand nu stii ce sa faci este bine sa intrebi, asa cum ai facut. Normal ca parerile pot fi diferite si de aceea le discutam pe forum. In ceea ce priveste experienta celor din pet, mai discutam, dar nu are rost acum. Eu unul sunt adeptul ideii ca daca ceva merge bine, atunci nu trebuie schimbat. Asa ca bucura-te in continuare de acvariul tau si daca vrei sa aduci imbunatatiri mai intreba-ne si pe noi

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
Gabalex
Junior member

IP:

Ok, multumesc mult inca o data, consider ca rezolvata problema.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: