Author |
Message |
tibisoricel69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2012 21:04:22
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
tibisoricel69
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dcae59eb2aed882ae1452bf903cb8263.jpg)
IP:
|
salutare,
m-am informat pe net, am cautat, si am cautat; am problema asta de un an.
pogostemonul meu nu face radacini, nu vrea. il plantez in substrat fertil jbl aqua basis acoperit de substrat iners 2-3 mm negru, in 2 saptamani il gasesc plutind, planta creste singura, sunt mari si stelati toti ciufii, problema este ca daca nu fac radacini nu se inmultesc si imi cresc doar ciufii care ii am de un an de zile.
co2 bomba, fertilizare linia sera complet, lumina 1,5 w litru. conditii are
toate plantele imi cresc in draci, frumoase mari, rapid ( riccia, echinodorus, moss-urile, bacopa, anubias) toate au radacini viguroase sau cresc bine, riccia trebuie sa o tund saptamanal etc...
ce-i trebuie pogoului ca sa faca radacini? peste tot am citit ca isi face retea de radacini la 5 cm in substrat si ca se inmulteste asa, al meu nu face radacini nici cat sa se tina pe substrat!
multumesc pt atentie!
|
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2012 00:15:50
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
Poate daca ii pozitionezi in curentul de apa nu o sa mai ai probleme.
Mediul lui fiind din ape curgatoare:
http://www.youtube.com/watch?v=xZzlM4eWD8Q
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2012 07:55:11
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Si eu am avut aceleasi probleme cu Pogostemonul. Curentul este important dar si mai important este doza de fertilizanti. Merg pe linia Dennerle si cu toate ca am avut Pogostemoni in toate zonele de curent - s-au dus chiar daca fertilizam exact cum zicea producatorul.
Am citit pe internet si am intalnit opinia ca i-ar placea mai mult fier. Nu stiu daca fierul e diferenta, caci am folosit o pastila uriasa pentru fertilizat fier (alt producator, am adaugat-o langa radacini) si nu s-a simtit diferenta. Poate nu isi ia fierul de la radacini ?
Apoi, am inceput in timp sa cresc usor dozele de NPK si Fe (de la Dennerle) si mai adaugam si una alta (gen PlantaGold, sau EasyCarbo cum aveam chef), am marit si CO2-ul.
Acum cand am ajuns sa dau aproape dublu NPK + Fe fata de indicatii, se pare ca un Pogo rezista (cu toate ca altele plante Pogo din zonele de mai putin curent se topesc in continuare).
Asa ca nu ma prind daca e doar de la Fe-ul crescut, sau daca de fapt prefera Fe din apa si nu de la radacini (caci pastila nu a avut un efect vizibil) sau pur si simplu trebuie ridicat fertilizantii toti. In general, si la mine toate celelalte plante cresteau dar dupa ce am dublat concentratiile, cresc si mai mult! Deci poate eram la limita inferioara, stiu si eu ?
Later edit: Poate nu e clar de ce zic de Fe-ul luat de la radacini sau din apa. Fe-ul pus la radacina nu a avut nici un efect. Fe-ul de la Dennerle e o pastila care se topeste direct in coloana de apa si nu trebuie ingropata. Producatorul zice 1 pastila la 100L de apa, dar dau de fapt un sfert de pastila (care ar veni la 25L cf indicatiilor) pentru un volum de apa de aprox. 10L. De 3 ori mai mult aproape. Posibil sa conteze si celelalte plante (un mic covor de HC) care isi iau acest fier si sa lase Pogo fara, si doar tripland sa am suficienta concentratie ca sa-i ramana si lui.
Insa, cum ziceam, nu sunt sigur de fier caci toate concentratiile le-am ridicat. Doar ca am intalnit pe net ideea si am detaliat. Se poate incerca doar sa se creasca Fe-ul in coloana de apa, si daca nu merge, sa se ridice si celelalte.
This message was edited 2 times. Last update was at 19/10/2012 08:04:17
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2012 10:10:42
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
Acum cativa ani am fost la un tip sa cumpar creveti si avea acvariul plin de pogostemon foarte ramificati si desi.
Acvariu prezenta doar o pompa de circulare iar fertilizarea o facea din spusele lui doar din schimburile de apa.
Mie personal nu mi a mers niciodata in acvariu aceasta planta desi am incercat totul posibil.
Banuiesc ca trebuie sa i oferi conditiile asemanatoare de la cel la care i ai achizitionat.
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
tibisoricel69
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2012 18:02:12
|
tibisoricel69
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/dcae59eb2aed882ae1452bf903cb8263.jpg)
IP:
|
intradevar, am si eu ceva dubii in legatura cu pozitionarea in curent, ma gandesc sa il mut intr-un loc mai involburat chiar daca va fi destul de dificil avand in vedere ca am o iesire a filtrului de tip lily pipe.
legat de fertilizare cred ca fertilizez destul de bine si saptamanal si zilnic, planta creste, e verde si stufoasa doar ca nu se prinde de sol.
acum ca nu sunt singurul care ma confrunt cu aceasta problema, va multumesc pt sfaturi si sper sa fie util si altora!
am sa mut plantele si va tin la curent!
|
|
 |
|
|
|