Author |
Message |
bitanu
18/04/2013 12:21:35
#21
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Paaai, mai departe cu pasi marunti dar siguri. ;) Am tot ce trebuie (tehnica si fertilizare din topuri), dar imi trebuie timp.
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
bitanu
19/04/2013 21:20:57
#22
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Azi am avut o groaza de treaba in jurul si mai ales sub acvariul meu golas.
Asadar, am inceput cu alimentarea:
1. Conectarea cablului (faza+nul+impamantare) la siguranta automata (20A) din tabloul de sigurante al apartamentului.
2. Montarea unei mufe mama schuko la capatul cablului tras in cabinet (mobilier).
3. Montarea si conectarea unui UPS APC model Back-UPS ES 550, pe care l-am primit de la un prieten (multumesc Daniel Pavelescu! ). Mai intai i-am facut o proba pentru a vedea daca mai duce acumulatorul. Am cuplat un televizor Samsung cu tub, diagonala 54 cm si a functionat fix 55 min.
4. Am tras innafara cabinetului un prelungitor cu stecher profi Legrand (ii multumesc iar lui Daniel Pavelescu - Batman) pentru alimentarea iluminatului din lampa suspendata.
5. In stecherul de mai sus am ,,infipt,, doua prize programabile nemtesti GEV model LVZ Digital.
6.Am pregatit si instalat incalzirea complexa (multumesc Zsolt Cizma - Radek !), compusa din:
-Dennerle Duomat Evolution DeLuxe;
-incalzitor substrat DENNERLE 75w/7,5m/24v.
-ventuze prindere originale Dennerle (12buc.);
-incalzitor extern Hydor ETH 300 EU- 300w.
Tin sa va zic ca m-am ,,luptat,, de-adevaratelea cu cablurile astea groase si lungi ale jucariilor.
6. Am pregatit instalatia CO2 compusa din:
-doua butelii a cata sase kilograme de CO2 pe care le-am vopsit in aceeiasi zi in care am ,,mazgalit,, si lampa;
-reductor presiune+electrovalva JBL;
-furtun CO2 JBL;
-numarator de bule JBL;
-valva antiretur JBL;
-reactor extern ,,lucru manual,, ;) ;
-sonda sticla reincarcabila Hanna Instruments;
-suport sonda Dennerle;
-statie calibrare sonda Dennerle + solutii calibrare si curatarea sonda JBL;
-controller pH-CONTROL Dennerle Evolution DeLuxe (multumesc Mihai Micu!).
7.Am montat sterilizatorul UV-C 9w JBL serie II
8.Am spalat mediile filtrante (bureti, Sera Siporax, Seachem Matrix) din filtrele externe (2 buc. JBL e900) si am bagat la reactivare Purigen-ul din filtrul cu pat fluidizant (sau fluidizat).
Si in final, au iesit cam astea:
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
bitanu
21/04/2013 11:04:45
#23
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
A venit momentul sa va dezvalui stocul meu de fertilizanti si conditioneri cu care va merge setup-ul ONE.
Voi folosi numai produse marca Dennerle.
Stocul meu:
Lista:
-DeponitMix Professional 2x9,6kg;
-FB1 SubstrateStart 2 buc;
-A1 Daily 2x53g(50ml);
-A1 Daily NPK 1X108g(100ml);
-E15 FerActiv 90 pastile;
-PlantaGold7 65 pastile;
-S7 VitaMix 3x100ml;
-V30 Complete 2x104g(100ml);
-FB7 BiActiv 1x50ml;
-ClearUp 3x50ml;
-Avera 2x50ml;
-Elements+ 1x100ml;
-TR7 Tropic 2x100ml.
Mediul nutritiv este dezvoltat in ani de cercetare a plantelor de acvariu. In baza testelor facute de-a lungul multor ani, Serele DENNERLE au dezvoltat un mediu nutritiv mineral de lunga durata special pentru acvarii ,DeponitMix Professional. Este inspirat de mecanismele din natura . Nisipul de Quartz de inalta calitate creaza un suport optim. Argilele atent selectionate regleaza echilibrul nutrientilor. Ele elibereaza nutrientii cand este nevoie si absorb nutrienti cand sunt prea multi .Particulele de humus natural creaza un mediu slab acid in substrat si "predigereaza" nutrientii intr-o forma in care pot fi absorbiti de plante. Nutrientii concentrati de Fier combinati cu elemente rare vitale confera un echilibru in crestere si frunze de un verde puternic. Granule cu porozitate mare speciale fac ca filtrarea biologica sa funcioneze de multe ori mai eficient si duc la imbunatatirea calitatii apei si a sanatatii pestilor. DeponitMix Professional asigura un start bun plantelor si o dezvoltare puternica a radacinilor , chiar si in cazul celor mai delicate varietati de plante. NU contine fosfati(PO4) si NICI nitrati (NO3).
FB1 SubstrateStart este un amestec de bacterii foarte active pentru substrat.Tot ce trebuie sa faceti este sa amprastiati FB1 SubstrateStart peste stratul de angrasamant de substrat si deasupra sa puneti pietrisul de Quartz. FB1 SubstrateStart se activeaza imediat ce vine in contact cu apa, transformind substratul in filtru biologic activ. Bacteriile de humus activate vor transforma nutrientii intr-o forma pe care plantele ai pot asimila. Pentru un start foarte bun.
A1 Daily este un fertilizator profesional. Pentru o crestere zilnica puternica este nevoie de un nivel ridicat de nutrienti. A1 Daily asigura doza zilnica in cantitati exacte de nutrienti si alte substante ce contribuie puternic la cresterea plantelor. Fierul si Manganul fac ca frunzele sa fie de un verde puternic. A1 intensifica culorile plantelor pigmentate in rosu, astfel frunzele capata un aspect mai frumos mai viu. Urmatorii factori duc la cresterea necesarului de nutrienti: 1 Filtrare puternica, 2 Schimburi dese de apa, 3 Concentratie mare de Oxigen in apa, 4 Iluminare puternica si indelungata, 5 Lipsa nutrientilor in substrat, 6 Numarul mare de plante, 7 Prezenta intr-o proportie mai mare de plante cu crestere rapida. In aceste conditii A1 Daily este ideal.
A1 Daily NPK este un fertilizant zilnic pentru acvariile in stil Japonez sau Olandez- plante multe si fara pesti sau foarte putini. Este ideal pentru plantele dificile, NPK contine, inafara de nutrientii necesari si doua elemente ce contribuie decisiv la dezvoltarea plantelor-Azotul si Fosforul. Aceste 2 elemente sunt prezente in cantitati suficiente in acvariile cu pesti dar nu exista in acvariile fara pesti si nici in fertilizantii obisnuiti. Mentine un echilibru perfect intre nutrienti si substantele ce asigura dezvoltarea buna a plantelor.
FerActiv-Fier "alb" pentru frunze de un verde intens. Fierul este de o importanta cruciala pentru toate plantele de acvariu. Este necesar pentru generarea de clorofila, foarte important. Fara clorofila, planta nu poate face fotosinteza. Efectele deficitului de fier sunt vizibile imediat: frunzele tinere arata palide si galbui. Va rugam sa retineti: plantele pot absorbi doar fier bivalent "alb" . Acest lucru nu este, din pacate, stabil intr-un acvariu si este rapid oxidat devenind fier trivalent "maro" . Apa de la robinet nu contine practic fier. Plantele de acvariu, prin urmare, se bazeaza pe fertilizare de fier regulat. Ingrasamantul E15 FerActiv ofera la toate plantele de acvariu fier bivalent, nutrient care poate fi folosit imediat, asigurand astfel o culoare frumoasa, verde crud. Simptomele de deficit, cum ar fi frunze galbene, sticloase sunt astfel aproape complet vindecate, in timp ce frunzele tinere, din nou, pot avea o culoare verde viu.
PlantaGold 7 promotor de crestere. Reteta secreta de la DENNERLE pentru ingrijirea unui acvariu plantat. PlantaGold 7 este un produs special pentru cei pasionati de plante de acvariu pretentioase. Acesta va aduce putere suplimentara in crestere la orice acvariu. PlantaGold 7 face plantele care sunt deja uimitoare chiar si mai magnifice. In acvarii in cazul in care, in ciuda fertilizarii, cresterea plantelor este inceata, PlantaGold 7 restabileste mediul conducand la cresterea puternica a plantelor. PlantaGold 7 actioneaza intr-o varietate de moduri: stimuleaza cresterea, enzimele vegetale naturale stimuleaza diviziunea celulara. Formarea frunzelor este promovata si se intareste sanatatea plantelor. Substantele nutritive pentru plante care au devenit inactive in acvariu sunt reactivate. Chelatii activi de fier vor da o culoare frunzelor de un verde intens.
S7 VitaMix pentru vitalitate in acvariu. In natura vitaminele,enzimele din plante si alte substante organice active sant produse constant cu ajutorul luminii naturale. Substantele vitale imbunatatesc sanatatea pestilor si accentueaza coloritul lor si in acelasi timp ajuta la cresterea plantelor. In acvariu nu avem nici o sursa naturala de vitamine.Orice vitamina introdusa ramane stabila doar scurt timp ori este folosita in timp foarte scurt.Acest lucru face soarte importanta introducerea unei cantitati suplimentare de substante vitale de baza. S7 VitaMix este un concentrat special ce ofera pestilor si plantelor aceste vitamine importante, elementele de baza si alte substante necesare ce trebuiesc introduse des. S7 Vitamix este componenta centrala de la fertilizarea Dennerle.Promoveaza o o crestere sanatoasa si echiilibrata.
Intaraeste si intensifica culorile frunzelor.
V30 Complete-fertilizant profesional, ofera plantelor toti nutrientii de care au nevoie pentru o crestere puternica, luxurianta. Toti nutrientii de baza sant disponibili in formele in care se pot asimila de catre plante. Microelementele ca Fier, Bor si Mangan dau frunzelor culori magnifice. La frunzele rosii si rosu-maroniu se intensifica culorile, devenind mai atragatoare. V30 Complete combate deficientele de nutrienti,intareste si ajuta plantele ce au stagnat din crestere.
FB7 BiActive - bacterii pentru filtrare-pentru o apa clara ca si cristalul. DENNERLE FB7 BiActive este un amestec concentrat de bacterii vii pentru curatarea apei, foarte active . Bacteriile descompun resturile si substantele toxice din intreg acvariu . Transforma amoniul si nitratii periculosi in substante ne toxice.Efficient nitrifying bacteria remove dangerous ammonia and nitrite. Bacteriile de namol reduc resturile formate in substrat si in filtru cu ajutoroul enzimelor hidrolitice . Alte tipuri de bacterii ,inmultite special pentru acvatrii se hranesc cu resturi de plante si mincare ,excremente de pesti si substante organice in suspensie. Restarteaza filtrul si imbunatateste capacitatea de filtrare. FB7 BiActive restarteaza capacitatea de autocuratare a tuturor acvariilor de apa dulce pina la bazalor. Pestii vor avea un mediu imbunatatit si mai sanatos. Apa va ramine limpede.
ClearUp este o solutie universala pentru toate acvariile de apa dulce. ClearUp actioneaza pe baza unor minerale continute de luturi naturale, atent selectionate. ClearUp produce la inceput o "apa alba" datorita milioanelor de particule minerale foarte fine. Aceste particule au proprietatea de a reactiona cu gama larga de substante nedorite in acvariu. Ca urmare a clarificarii si imbunatatirii calitatii apei dupa ce Clear-Up a actionat, pestii se vor simti mai bine, vor deveni mai activi. Sanatatea pestilor se va imbunatati si vor avea culori mai vii si mai stralucitoare. Riscul aparitiei bolilor de piele este mult redus iar ranile existente se vor vindeca mai repede. Pestii tineri vor creste mai rapid si intr-o maniera mai echilibrata. Apa va fi foarte clara, cristalina.
Avera renders critical substances in tap water harmless and adds active substances. It neutralises dangerous chlorine immediately and binds toxic heavy metals such as copper and lead. The Complete Care Complex specially developed by DENNERLE offers effective all-round protection for all fish: High-quality protective colloids envelop fish like a second skin. They provide gills, skin and fins with lasting protection from harmful environmental influences. Valuable aloe vera boosts resistance to infection and strengthens the mucous membrane. Dexpanthenol promotes the healing of minor injuries. A balanced vitamin B complex reduces stress. Active iodine ensures healthy thyroid glands.
DENNERLE Elements+ asigura suplimentul de minerale vitale pentru pestii de apa dulce, minerale ce lipsesc sau au un nivel scazut in apa. Contine o compozitie ideala si o concentratie de elemente rare relevante pentru fiziologia pestilor cum ar fi: Fier, Cupru, Zinc, Mangan, Cobalt ,Molibden, Lithiu si Iod(pentru glanda tiroida). Elements+ ofera tot odata un comlex vitaminic bine echilibrat ce protejeaza pestii. Acest complex activeaza sistemul imunitar si mareste rezistenta la boli. In acest fel, DENNERLE Elements+ creaza conditii ideale de viata si face ca pestii sa aiba culori stralucitoare. Previne si trateaza carentele provocate de lipsa elementelor rare.
Marea majoritate a pestilor de acvariu provin din regiuni tropicale cu "ape negre", cum ar fi Amazonul ori Rio Negro. Caracteristica principala a acestor ape este nivelul ridicat de Tanini si Acid Humic ce sint eliberate in apa in timpul procesului de degradare biologica a materiilor vegetale. In afara de colorarea apei in maroniu aceste substante au un rol important in sanatatea si bunastarea multor pesti.Substantele intaresc membrana mucoasa care este cea mai importanta bariera a pestilor impotriva parazitilor. Substantele humice cu care se imbiba mincarea conduc la o digestie sanatoasa. TR7 Tropic este conceput pentru a prepara o apa similara cu cea din natura. TR7 Tropic contine un concentrat de extract de Turba,coaja de Stejar Tropical si Conuri de Anin . Pe linga aceste extracte se mai adauga si un extract de frunze de Migdale , o reteta recunoscuta de crescatorii din Asia ca fiind foarte sanatoasa pentru pesti. In particular, TR7 faciliteaza aclimatizarea si pastrarea pestilor din toate regiunile cu "Apa Neagra" ,cum ar fi Discus-ul,Scalari, Neoni, Ciclidele pitice si pestii Pisica . TR7 Tropic promoveaza instinctele de imperechere si stimuleaza eclozarea icrelor. Tot odata pestii vor afisa culorile lor naturale. Un mare avantaj al TR7 Tropic fata de alte produse similare este ca substantele continute nu coloreaza apa sau coloreaza apa slab pentru maxim 7 zile. NU contine Acid Fosforic sau Acid Clorhidric.
Multumesc colaboratorilor: Dragos (kirucd), Cizma Zsolt (Radek), Razvan (AcvaMax) ...
|
|
|
bitanu
21/04/2013 11:23:03
#24
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Am uitat sa specific, voi pune peste substratul fertil cam 45-50 litri de AquaMedic Volcanit, care este gata spalat si pregatit.
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 12:50:23
#25
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
De ce peste Dennerle, Aqua medic?
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 13:07:05
#26
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 13:07:35
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
bitanu
21/04/2013 14:05:33
#27
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Multumesc Ginel!
Ventuzele sunt lipite cu silicon de vreo trei zile.
Pun Volcanit-ul peste Dennerle, pentru ca il am. ;) Ai indoieli in privinta lui cumva?
PS: Nu ma grabesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 14:06:46
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
bitanu
21/04/2013 15:32:48
#28
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Si azi mi-am facut de lucru putin pe langa ,,uscatul,, meu.
Am mutat incalzitorul extern din compartimentul din partea stanga, cel cu dunga verde (compartiment rezervat de nevasta-mea inainte de a construi standul, pentru cutii si cutiute cu sandale; cine si-a facut-o cu mana lui, stie! ) care era cam aglomerat si statea tensionat ,,ca o pisica,, din cauza furtunelor, in compartimentul din mijloc in spatele filtrului cu pat fluidizat, unde sta mult mai bine, dupa parerea mea. Opertiunea a fost simpla: am intors cotul de alama catre dreapta in jos 45 grade, am taiat un OUT mai vechi din pachetul unui filtru extern JBL e900 pe care l-am facut un U simplu, si uite-asa l-am si montat.
PS: Pentru curiosi, asa arata un incalzitor extern in interior :
[img=http://farm9.staticflickr.com/8521/8667539295_655f72029d_n.jpg]
***
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 15:44:21
|
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 16:13:39
#29
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
Cind am setat prima data acvariul cu Deponit, eu avind 3 galeti de 9,6 kg la 300 de litri Deponitul ,fiind un sol nisipos ,as fi dorit sa fie ceva mai aerisit.De aceea eu zic sa amesteci Volcanitul cu Deponitul.
Eu asa as face , nu este neaparat sa faci la fel ca mine ,un substrat mai aerisit este mai benefic pentru plante,din experienta mea de pina acuma, eu fiind adeptul substratului de peste 7-8 cm ,cu tot cu fertil.
Ai o lungime de HC fara nici o ventuza ,pe lungimea mare ,eu zic sa mai pui vreo 2 pe acea lungime ,vei vedea ce radacini vor dezvolta plantele ,te vei mira
Cred ca vei avea mai multe avantaje decit filtrul de substrat,asta e sigur.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 16:14:16
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 16:24:54
#30
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
M-am uitat mai atent ....2 lungimi ,la care ar mai trebui ceva ventuze vreo 2-3 de fiecare ,daca nu mai poti sa le pui atunci cind vei dori sa scoti plante din substrat sa le tai de la baza solului,radacinile se prind al dracului de bine de cabluri,au o placere sa traga la sursele usoare de caldura
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
bitanu
21/04/2013 16:32:47
#31
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
,,De aceea eu zic sa amesteci Volcanitul cu Deponitul,,
Solutia asta ,,anti-tasare,, o am in cap de vreo luna dupa ce am cumparat cea de-a doua galeata, dar si in urma unor lungi dicutii telefonice cu Zsolt Cizma. Oricum, multumesc pentru pont!
Sa-l amestec jumi-juma, parte-n parte? Sau 19,2 l Deponit cu 10 l Volcanit?
,,radacinile se prind al dracului de bine de cabluri,au o placere sa traga la sursele usoare de caldura,,
Pai ce, au contribuit la plata facturii la curent?
|
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 17:08:29
#32
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
Cred ca daca pui volcanitul primul ,adica direct pe sticla acvariului si deasupra Dennerle ,aceasta din urma fiind mai fin se va combina cu volcanitul de la sine si combinatia va fi ceva aerisit ,oricum solul mai greu se va lasa cu timpul la baza acvariului .
Sau amestec pur si simplu Volcanit + Dennerle
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 17:11:16
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
bitanu
21/04/2013 17:32:39
#33
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Cred ca o sa merg pe amestec 1/1.
I-a zi nenea Ginel, este buna schema asta?
|
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 18:10:59
#34
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
Eu zic ca ai suficienta experienta sa simti exact, cat si cind trebuie sa fertilizezi ,mai ales ca Deponitul porneste mai greu ,la mine a durat vreo 1 luna si ceva,pina a pornit,dar si cind a pornit
Schema Dennerle, este pur orientativa ,depinde mult de ce plante pui si de care,personal nu as pune E15 chiar din primele zile sau as injumatati doza.
Se stie ca plantelor le trebuie cam 2 saptamani de adaptare la noile bacterii care sunt in formare si care transforma substantele existente in substrat (micro , macro mai putin)
in substante viabile pentru plante,pe care plantele le pot folosi usor,si la care HC sunt de ajutor
Pflanzengold 7 este un produs super de bun este si un inhibitor al algelor.
PS.... conform cercetarilor efectuate de.... prosti astia de nemti cica vitaminele au un efect foarte benefic plantelor
This message was edited 1 time. Last update was at 21/04/2013 18:14:45
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
bitanu
21/04/2013 18:57:37
#35
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
E mai bine asa?
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
Lazar Ginel
21/04/2013 20:33:16
#36
|
Lazar Ginel
Ogar batran
Joined: 18/01/2005 12:14:27
Messages: 1755
Location: IASI
IP:
Offline
|
Eu zic ca in primele 2 saptamani trebuie evitat macro pina plantele incep sa prinda radacini,in rest cred ca e OK.
Si acuma sa fim seriosi , ne dam noi cu parerile ,dar Dennerle are ultimul cuvant ,cu 40 si ceva de ani in urma cind se infiinta firma in Germania ,
adica prin anii '' 70 .....noi Romanii, eram la furat de gaste pe balta cu acvaristica.
This message was edited 2 times. Last update was at 21/04/2013 20:34:35
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
|
Lucian
22/04/2013 10:57:50
#37
|
Lucian
Administrator
Joined: 20/12/2001 02:00:00
Messages: 6118
Location: Bucuresti
IP:
Offline
|
Ei asa da, sau cum zicea mai demult un gradinar de pe aici "am trecut pe o noua treapta"
Startul pe care l-ai luat are toate ingredientele care sa duca la o cursa frumoasa, care va fi o referinta. Felicitari!
|
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
|
|
|
bitanu
22/04/2013 11:18:49
#38
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Mersi Lucian!
Acum ,,ma bat,, cu niste lemne pe care le-am scufundat intr-o cadita acum patru zile, care sunt tare incapatanate. Le schimb in fiecare zi apa cu una calda si tot nu vor sa se innece. De fiert, nu am cum pentru ca ar fi motiv de divort. Asa ca nu am decat de asteptat.
|
|
|
stefanp
22/04/2013 15:21:26
#39
|
stefanp
Moderator
Joined: 06/09/2011 17:31:23
Messages: 9482
Location: Falticeni/Iasi
IP:
Offline
|
Multa rabdare nene Bitane. Eu m-am chinuit recent cu niste lemne aproape doua saptamani...si ghici ce, au cedat a doua zi dupa ce ... le-am FIERT !
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
|
bitanu
22/04/2013 15:48:13
#40
|
bitanu
Senior member
Joined: 01/09/2010 17:47:52
Messages: 629
Location: Navodari CT
IP:
Offline
|
Aaa, li s-au inmuiat genunchii?
|
,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu
Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii. |
|
|
|
|
|