[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va salut din Botosani !  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Va salut si imi pare bine ca am gasit acest forum unde se poate discuta despre acvaristica si nu numai.
Ma numesc Eusebiu, sunt din Botosani, am 31 de ani si sunt contabil de meserie.
Acvaristica e boala veche, de prin copilarie, atunci cand sunt sigur ca aveati unii dintre voi acvarii din alea turnate, cu sticla groasa. Asta a fost atunci, acum am evoluat in bine zic eu.
M-am reapucat de acvaristica in 2009 prin martie, atunci cand am primit prin donatie un acvariu de 35 litri cu tot cu filtru si incalzitor, nu de firma, din acela facut. Ca oricare acvarist greseli au fost inca de la inceput, dar cu timpul aceste greseli s-au mai imputinat (parerea mea). In septembrie 2010 am schimbat acvariul, nu cu mult, cu unu de 98-100 litri, i-am construit capac, montat lumini, filtru nou, incalzitor nou, substrat, fertilizare...etc..etc...
Ca echipamente ce le am la acvariu:
- Filtru Resun SP 1100
- Incalzitor Resun 100w
- 2 neoane osram - 865 si 965

Locatari:
- 7 xipho (1 mascul voalat si celelalte femele rosii, negre)
- 4 molly (2 perechi)
- 4 corrydoras
- 6 ancistrusi (1 mascul si 5 femele)
- 2 aymonieri
- nenumarati pui de 1-2 saptamani prin plante

Plante (nepretentioase):
- Valisneria gigantea
- Valisneria nana
- Echinodorus red
- Cryptocoryne pontederifolia (cred)
- Cryptocoryne wendti green
- Ceratophyllum demersum

Substrat: pietris de rau de 1-2-3 mm

[Thumb - DSCN0177_resize.JPG]

[Thumb - DSCN0173_resize.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 11:48:45

Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit printre noi.Acvariul arata foarte bine.Aditie de Co2 faci?

L.E.:Eu vad si niste ramirezi pe acolo .

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 12:17:50

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Cele 2 poze de mai sus sunt de prin octombrie anu trecut, acu nu mai am ramirezii, i-am dat la cineva care avea mai multi.
Am facut o perioada aditie cu CO2 din bomba cu gelatina si zahar, am pus intr-un timp fertilizant micro si macro, acu nu mai pun nimic, nici un fel de fertilizant si plantele merg mai bine ca inainte, o sa incarc dupa amiaza o poza recenta ca sa dovedesc cele spuse.
Folosesc cate un 5 ml. de Algol de la JBL la fiecare schimb saptamanal de apa pentru a tine sub control cateva alge (cred ca majoritatea acvaristilor au avut ceva probleme la un moment dat cu algele), in rest nici un fel de substanta...nimic...nimic
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

bine ai venit

imi place cum arata acvariul si mai important ca duc bine plantele fara fertilizanti, bravo

fostul user ozy
[WWW]
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de aprecieri.
Are cineva din voi in acvariu Ceratophyllum demersum? Eu as recomanda planta asta pentru crescut puii in acvariul comunitar ca ascunzatoare pentru ei si ca planta de suprafata.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 12:55:23

sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa cum am spus, o poza cu acvariul si plantele la care nu pun nici un fertilizant
[Thumb - DSCN0650_resize.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/02/2012 17:47:30

Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul arata bine, felicitari si sa te bucuri de el cat mai mult timp!

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,frumos acvariu,pot sa iti dau un sfat?mascheaza filtru cu plantele cele mai mari,ape limpezi.
[Yahoo!]
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de aprecieri. Am incercat la un moment dat mascarea, dar se reduce eficacitatea filtrului, nu mai absoarbe bine mizeriile din acvariu... plus ca e destul de puternic filtrul pentru 100 de litri ai acvariului si imi cam zboara plantele de pe langa el. Inainte de acesta a fost Aquael Fan 2 care nu facea fata iar acest filtru e excelent din punct de vedere al pretului si al eficacitatii.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

serios, imi place cum arata acavriul, mai ales cryptocorynul crispatula,frunze sanatoase,late,carnoase

fostul user ozy
[WWW]
popescu.cristian10
Member

IP:

ok,dar sa sti ca si eu am un filtru puternic pt acvariu meu,am un acvariu 56 litri[filtru sp-900l]si am mascat filtru cu planta vallisneragigantea si vad ca sta,dar tu sti mai bine
[Yahoo!]
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

Oricum am mai micsorat un pic debitul la filtru prin inlocuirea bilelor de plastic din interior cu inele ceramice. O sa mai incerc mascarea filtrului cand se mai inmulteste un pic valisneria gigantea. Am de gand ca in partea dreapta a imaginii/acvariului sa las sa creasca valisneriile alea mai mici in asa fel incat sa se faca o padurice verde, voi vedea ce va iesi.

Forum Index » Despre noi
Go to: